Image
Fastigheten Vältaren 35 vid Fridhemsplan, som den såg ut innan renoveringen, med Åhléns ingång till vänster.
Fastigheten Vältaren 35 vid Fridhemsplan, som den såg ut innan renoveringen, med Åhléns ingång till vänster. Bild: Wikimedia commons

Alecta och Åhléns skriver kontrakt om nytt varuhus på Fridhemsplan

Uthyrning Nu är förhandlingarna klara och ett nytt långt avtal har tecknats mellan Åhléns och fastighetsägaren Alecta Fastigheter. Avtalet innebär att Åhléns Fridhemsplan kommer tillbaka i april 2026, på en yta om 2553 kvadratmeter, efter den stora renovering som just nu pågår i hela fastigheten och beräknas pågå under två år.
Publicerad den 12 Mars 2024

– Jag tror verkligen på fysisk handel och är därför mycket glad över att framtiden är säkrad för vårt Åhlénsvaruhus på Fridhemsplan. Nu ser vi fram emot att vårt varuhus efter renoveringen kan fortsätta att inspirera och erbjuda våra gäster en riktigt bra service och fantastisk shoppingupplevelse i en modern lokal framöver, säger Ayad Al-Saffar, vd Åhléns.

Efter intervjuer med aktörer och boende runt Fridhemsplan har det framkommit att Åhléns varuhus är en uppskattad aktör på platsen. När arbetet med fastigheten är klar kommer varuhuset att ha sällskap av såväl hotell som restaurang- och caféverksamheter vilket kommer att ge området mycket ny energi.

– Vi är väldigt glada att Åhléns tillsammans med oss vill vara del av det nya Fridhemsplan som växer fram och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Markus Hultquist, Kund- och fastighetschef på Alecta Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige