Image
Alectas stora konceptfastighet Regina i centrala Göteborg.

Beets öppnar i Kvarteret Regina

Uthyrning Nu är det klart att Beets flyttar in på gatuplanet i kvarteret Regina, på Hvitfeldtsplatsen 1 i Rosenlundsområdet, Göteborg. Inflyttning sker under kvartal 1 2025.


Handelsområdet Asecs i Jönköping.

Danska kedjan expanderar i Sverige

Uthyrning Det danska möbelvaruhuset Ilva (ILVA) expanderar i Sverige och för den femte etableringen har de valt Asecs i Jönköping. Avtalet som tecknats avser 1686 kvadratmeter och inflyttning är planerad till oktober 2024. Fastighetsägare är Alecta Fastigheter.


Chokladfabriken i Sundbyberg får ny ägare.

Alecta Fastigheter köper för 2,1 miljarder av Atrium Ljungberg

Transaktioner Atrium Ljungberg har träffat avtal om försäljning av fastigheterna Sundbyberg Eken 6 och Sundbyberg Eken 14, Marabous tidigare chokladfabrik och huvudkontor. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 2 114 miljoner kronor och omfattar drygt 36 400 kvadratmeter uthyrbar area. Köpare är Alecta Fastigheter.


Fastigheten Vildmannen 3 på Norrlandsgatan i Stockholm.

Archus flyttar in i Alecta Fastigheters Vildmannen

Uthyrning Archus, arkitekt- och rådgivningsföretaget har tecknat avtal med Alecta Fastigheter om att flytta in i fastigheten Vildmannen 3 på Norrlandsgatan i Stockholm.


Alecta Fastigheter har nu startat upp sin coworking-satsning Flexiwork och först ut är fastigheten Regina i Göteborg.

Bildextra: Så ska Alecta Fastigheters nysatsning utmana på coworking-marknaden

Uthyrning Med Flexiwork Hovet i fastigheten Regina i Göteborg som startplats för bolagets nya coworking-satsning vill Alecta Fastigheter utmana landets coworking-aktörer. Fastighetssverige var på plats under invigningen och fick en pratstund med bolagets vd Lena Boberg om Regina-fastighetens betydelse i satsningen, bolagets kontorsvision, uthyrningsmarknaden samt hur man ser på transaktionsmöjligheterna på marknaden framöver.


Fastigheten Vi på hörnet.

Alecta Fastigheter hyr ut i centrala Göteborg

Uthyrning Vi på hörnet, fastigheten i centrala Göteborg som ägs av Alecta Fastigheter och just nu genomgår en totalomvandling har blivit med ny hyresgäst. Det är Systra, konsultbolaget inom hållbara transportsystem, som har tecknat avtal om 1 860 kvadratmeter. Avtalet gäller från 1 januari 2025.


Knut Rost.

Knut Rost sätter sig i Alecta Fastigheters styrelse

Karriär Vid Alecta Fastigheters bolagstämma den 22 april 2024 valdes Knut Rost in som ny styrelseledamot. Knut Rost har lång erfarenhet från fastighetsbranschen senast från Diös Fastigheter där han varit vd sedan 2014. Knut Rost efterträder Kerstin Lindberg Göransson som avböjer omval.


Filip Elland, Castellum, Mia Häggström, Fabege och Nickie Excellie, Alecta Fastigheter.

Profilernas flipp och flopp inom hållbarhetsarbetet

Stora Hållbarhetsdagen På lite över ett decennium har klimat och hållbarhetsfrågorna förflyttat sig in i bolagens dna. På Fastighetssveriges event Stora Hållbarhetsdagen talade tre profiler om deras syn på frågornas status i branschen idag, vad mer som kan göras och vad som fortfarande inte är på plats.


Lena Boberg.

Alecta Fastigheter vill utmana coworking – startar nya konceptet Flexiwork

Bolag Alecta Fastigheter presenterar det nya konceptet Flexiwork som är avsett att utmana landets coworking-aktörer. Med Flexiwork menar Alecta Fastigheter att man tar "full frihet till en helt ny nivå genom att avtalen är flexibla och antalet lösningar för kunderna är obegränsade". Flexitainment är ett aktivitetsprogram som ska samla de som är i huset i workshops, föreläsningar, minikonserter, provsmakningar, öppen pitchscen och annat som med tiden är tänkt att utvecklas tillsammans med kunderna in i framtidens mötesplatser.


Bredden i något somrigare skrud än nu.

Alecta Fastigheter tar över förvaltningen av Bredden

Bolag Alecta Fastigheter har sedan 2019 ägt området Bredden i Upplands Väsby, mellan Stockholm City och Arlanda. Revelop har, fram till 1 april, skött områdets förvaltning. Nu tar Alecta också hem förvaltningen och hoppas därmed kunna stärka förutsättningarna för utveckling av fastigheterna och platsen.


Ruby Hotels öppnar sitt första hotell i Skandinavien hos Alecta Fastigheter.

Ruby Hotels öppnar sitt första hotell i Skandinavien hos Alecta

Uthyrning Designhotellkedjan Ruby Hotels väljer att etablera sig med ett nytt hotell på 8 000 kvadratmeter hos Alecta i Stockholm. Ruby Hotels har en stark expansion i Europa med 17 hotell och ytterligare 9 i pipeline och öppnar nu sitt första hotell i Skandinavien vid Fridhemsplan.


Fastigheten Vältaren 35 vid Fridhemsplan, som den såg ut innan renoveringen, med Åhléns ingång till vänster.

Alecta och Åhléns skriver kontrakt om nytt varuhus på Fridhemsplan

Uthyrning Nu är förhandlingarna klara och ett nytt långt avtal har tecknats mellan Åhléns och fastighetsägaren Alecta Fastigheter. Avtalet innebär att Åhléns Fridhemsplan kommer tillbaka i april 2026, på en yta om 2553 kvadratmeter, efter den stora renovering som just nu pågår i hela fastigheten och beräknas pågå under två år.


Solna centrum.

Alecta Fastigheter hyr ut i Solna centrum

Uthyrning Ett nytt hyresavtal har tecknats med God Assistans om att flytta in i Alecta Fastigheters kontorslokaler i Solna centrum från och med 1 maj 2024. Avtalet är om 322 kvadratmeter.


Jan-Olof Jacke blir ny ordförande för Alecta.

Alecta byter ordförande efter en vecka – möjligt jäv med Heimstaden Bostad

Karriär Handelsbankens tidigare vd Carina Åkerström hoppar omgående av som styrelseordförande i tjänstepensionsjätten Alecta efter avslöjanden från Dagens industri om att hon sitter på dubbla stolar. Alectas vice ordförande Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt Näringsliv, återinträder som styrelseordförande, enligt ett pressmeddelande.


Alectas stora konceptfastighet Regina i centrala Göteborg. Nu har bolaget valt att skrota planerna på en tilltänkt utbyggnad på taket med flera olika funktioner.

Alecta tänker om kring satsning i centrala jätteprojektet

Bygg/Arkitektur Tungviktarens största projekt i Göteborg förändras på toppen efter nytt beslut. Fastighetssverige berättar mer.


Volymstudie för kvarter Kopparen.

Alectas nya jätteplaner i centrala Göteborg

Bygg/Arkitektur Planen som Alecta har för sin del av det nya centralenområdet i Gullbergstrand gäller 43 000 kvadratmeter. Så ser planerna ut för området.


Filip Elland, Karin Mizgalski, Klara Appelqvist och Nickie Excellie samtalade om bolagens hållbarhetsutmaningar på Stora Hållbarhetsdagen.

Så ser fastighetsjättarna på sitt hållbarhetsansvar

Energi/miljö Fastigheter utgör en stor del av utsläppen idag och som mäktig fastighetsägare har man ett stort ansvar. Hållbarhetscheferna för några av fastighetsbjässarna berättade på Fastighetssveriges event Stora Hållbarhetsdagen om sitt arbete inom området.


Solna centrum.

Alecta Fastigheter hyr ut till Infracom i Solna centrum

Uthyrning Företaget Infracom förvärvade Trust-IT under 2022 och nu är det klart att man utökar Trust-IT:s lokaler för att kunna stanna kvar i Solna Centrum. Det nya kontoret är om totalt 494 kvadratmeter och avtalet med Alecta Fastigheter är tre år långt.


Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i Malmö.

Här är de största fastighetsägarna i Malmö

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Malmö, som med sina 357 377 invånare är landets tredje största kommun enligt SCB.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Uppsala.

De är Uppsalas största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Uppsala, som med sina 242 140 invånare är landets fjärde största kommun enligt SCB.