Image
Fastigheten Vältaren 35 vid Fridhemsplan, som den såg ut innan renoveringen, med Åhléns ingång till vänster.

Alecta och Åhléns skriver kontrakt om nytt varuhus på Fridhemsplan

Uthyrning Nu är förhandlingarna klara och ett nytt långt avtal har tecknats mellan Åhléns och fastighetsägaren Alecta Fastigheter. Avtalet innebär att Åhléns Fridhemsplan kommer tillbaka i april 2026, på en yta om 2553 kvadratmeter, efter den stora renovering som just nu pågår i hela fastigheten och beräknas pågå under två år.


Åhléns gör comeback i Skärholmen Centrum med ett nytt varuhus.

Nya uthyrningar på 4 500 kvadratmeter i Skärholmen Centrum

Uthyrning Skärholmen Centrum har tecknat avtal med danska butikskedjan Normal om flytt till större lokaler och med inredningskedjan In & Finn om etablering av en butik. Samtidigt är det klart att Åhléns gör comeback i Skärholmen Centrum med ett nytt varuhus. Normals nya butik och In & Finns butik öppnas under våren och Åhléns slår upp portarna under sommaren. Den totala ytan för de tre uthyrningarna är på cirka 4 500 kvadratmeter.


Affärshuset Kronan i centrala Mora.

Åhléns återetablerar i Mora – öppnar hos Diös

Uthyrning Nu är det klart att detaljhandelskedjan Åhléns kommer tillbaka till Mora. Etableringen sker i affärshuset Kronan, där fastighetsägaren Diös utvecklar totalt 1 350 kvadratmeter till ett modernt och dynamiskt varuhus. Invigningen kommer att ske under sommaren 2024.


Åhléns blir kvar i centrala Växjö efter att ha skrivit ett nytt hyresavtal som sträcker sig fem år framåt.

Åhléns förlänger avtalet i centrala Växjö

Uthyrning Efter en hyrestvist med fastighetsägaren Edberg Fastigheter AB har Åhléns AB nu till slut tecknat ett förlängt hyresavtal i fem år med fastighetsägaren, det innebär att Åhléns stannar kvar i det centrala varuhuset där man funnits sedan 1941.


Åhléns Skärholmen fasadskiss.

Åhléns öppnar stort i Skärholmen

Uthyrning Nu öppnar Åhléns varuhus i Skärholmen centrum igen.


Åhléns öppnar i Kvarteret Igor.

Åhléns öppnar nytt varuhus i Västerås

Uthyrning Åhléns etablerar sig hos Stadsrum Fastigheter i Kvarteret Igor i Västerås.


Åhléns Outlet etablerar sig i Bernstorp.

Åhléns Outlet fyller upp på Bernstorp

Uthyrning Åhléns Outlet väljer Niams Bernstorp, utanför Malmö, för sin nästa etablering. I och med etableringen är handelsområdet Bernstorp så gott som fulluthyrt.


Håkan Karlsson, vd för Maxfastigheter.

Maxfastigheter hyr ut i Eskilstuna

Uthyrning Maxfastigheter har tecknat nytt hyresavtal med Åhléns Outlet avseende 2 583 kvadratmeter butikslokal i Folkesta handelsområde i Eskilstuna.


Stina Klaesson, vd Åhléns Outlet.

"Vi letar nya lägen"

Bolag Sedan starten 2018 har Åhléns Outlet öppnat sex varuhus, i Västerås, Norrköping, Södertälje, Sundsvall, Örebro och en pop-up butik i Sickla. Snart slås portarna upp för ytterligare ett varuhus i Väla, Helsingborg. Åhléns Outlets vd Stina Klaesson beskriver företagets framtidsplaner för Fastighetssverige. De här orterna är intressanta och så här har företaget påverkats av pandemin.


Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns.

Bockasjö och Kilenkrysset hyr ut 37 500 kvadratmeter i nytt logistikcenter till Åhléns

Uthyrning Bockasjö och Kilenkrysset har via sitt gemensamägda bolag tecknat ett avtal med Åhléns om att uppföra ett nytt logistikcenter om 37 500 kvadratmeter beläget i Rosersberg utanför Stockholm. Logistikcentret kommer hyras av Åhléns på ett längre avtal.


Muji öppnar i Åhléns City.

Japanska Muji öppnar sin största butik i Europa på Åhléns City

Uthyrning Fredagen den 16 augusti öppnar japanska detaljhandelskedjan Muji sin första flaggskeppsbutik i Sverige. Butiken i Åhléns City i Stockholm kommer bli kedjans största i Europa.


Diös hyr ut och utvecklar i Falun

Uthyrning Diös har tecknat ett nytt avtal med Åhléns. I samband med det kommer Diös att utveckla varuhusets lokaler med Åhléns nya butikskoncept. Samtidigt utvecklas lokaler till Pressbyråns nyetablering i anslutning till den nya vänthallen Knutpunkten i Falun.


De drar vinstlotten när Åhléns satsar på outlets

Uthyrning För Fastighetssverige berättar varuhusjätten vilka fastighetsägare man flyttar in hos när portarna till fyra nya butiker slås upp.


Åhléns Outlet till Västerås

Uthyrning G&K Blanks Fastigheter välkomnar Åhléns Outlet som ny hyresgäst i fastigheten Traversbanan på Erikslund i Västerås.


Ny aktörer till Ingelsta

Uthyrning Åhléns Outlet och Systembolaget flyttar in i Ingelsta handelscentrum under 2018.


Nya hyresgäster flyttar in i Pallashuset

Uthyrning Drygt ett år efter det första spadtaget öppnar nu Pallas Shopping i centrala Borås. Den 24 november är det invigning av Åhléns och Cerveras nya butiker i Pallashuset. Till våren öppnar fler butiker.


HEA Property Partner rekryterar

Karriär HEA Property Partner förstärker teamet med två personer bland annat som en följd av det nyligen tecknade samarbetsavtalet med Keva.


Åhléns till Briggen-galleria i Lund

Uthyrning Briggen har tecknat ett hyresavtal med Åhléns i Carl-Werner gallerian på Stortorget i Lund.


Åhléns storsatsar i Nacka Forum

Uthyrning I april 2015 beräknas nya Åhléns stå klart i Nacka Forum. Satsningen är en del i Åhléns lansering av sitt nya varuhuskoncept och innebär att Åhléns får ny yta i ett helt nytt läge. I september i år kommer dessutom livsstilsbutiken Sprall att öppna en helt ny butik med allt för barnen.


Norrporten hyr ut i Hunden

Uthyrning Norrporten har gjort klart med ett av dragplåstren i blivande handelskvarteret Hunden i centrala Luleå. Den nya hyresgästen flyttar in i drygt hälften av den cirka 4 000 kvadratmeter nya handelsytan.