Image
Ilija Batljans SBB är på väg att köpa ut Offentliga Hus från börsen.
Ilija Batljans SBB är på väg att köpa ut Offentliga Hus från börsen. Bild: SBB.

Aktiespararna: Acceptera budet på Offentliga hus

Bolag Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att tacka ja till SBB:s bud på Offentliga Hus.
Publicerad den 12 April 2021

"Aktiespararna kan tycka att premien är något snålt tilltagen men acceptabel. I ett läge där SBB därtill redan kontrollerar cirka 73 procent av Offentliga hus, vilket riskerar att göra aktien både illikvid och trögrörlig, alternativt att bolaget avnoteras, så anser dock Aktiespararna att aktieägarna bör acceptera budet", skriver Aktiespararna och tillägger:

"Avseende vederlaget anser Aktiespararna att det kontanta vederlaget utgör ett tryggare alternativ emedan aktievederlaget bör tilltala den något mer riskmedvetna som hoppas på en fortsatt god utveckling för SBB:s aktier."

Budet innebär att aktieägaren antingen kan välja att erhålla ett kontant vederlag om totalt 15,66 kronor (inkl. utdelningskompensation) per aktie i Offentliga hus eller ett aktievederlag om cirka 0,508 D-aktier (inkl. utdelningskompensation om 0,008 aktie) i SBB per aktie i Offentliga hus.

Offentliga hus oberoende budkommitté rekommenderar sedan tidigare budet.
Acceptfristen löper ut i morgon tisdag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Offentliga Hus på Branschguiden

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Vi avlastar kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass.

För Offentliga Hus är fastighetsägande inte bara en fråga om att köpa och sälja fastigheter – det är ett långsiktigt verktyg för att göra Sveriges kommuner mer attraktiva. Och det är ett ansvar vi tar på största allvar. Det betyder att vi arbetar i tät dialog med kommunen, är en lyhörd samarbetspartne...

Läs mer om Offentliga Hus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det finns ett starkt intresse på kontorsmarknaden"

Bygg/Arkitektur Sveriges högsta kontorshus Citygate i Göteborg har nått sina 144 meter på höjden och nu är det insidan som ska färdigställas det närmaste året. Hittills har Skanska hyrt ut drygt 30 procent av den väldiga skrapan men den siffran kommer snabbt att stiga, det berättar Skanskas marknadschef Mats Dynevik för Fastighetssverige. Här berättar han mer om den höga efterfrågan på nyproducerade kontor och hur uthyrningsmarknaden snabbt blivit bättre efter sommaren 2021.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY