Image

Åklagaren yrkar på fängelse för Erik Paulsson

Juridik I går höll åklagare Alf Johansson sin slutplädering i muträttegången kring Nationalarenan i Solna. Han yrkar på fängelse i mer än ett år för fastighetskungen Erik Paulsson, som enligt åklagaren har haft en mer aktiv roll i affären än de andra inblandade.
Publicerad den 30 Mars 2012
Erik Paulsson. Bild: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Erik Paulsson. Bild: Eddie Ekberg.

- Även om alla här har ett straffrättsligt ansvar har Paulsson arbetat mer aktivt än övriga delägare då han i kontakterna med de direktörerna verkat för att utbetalningarna har genomförts, menade åklagaren, enligt Dagens Industri.

Initiativet att använda stadsdirektören Sune Reinhold som konsult togs vid ett informellt möte i Båstad.

- Paulsson försökte även få de övriga delägarna som inte var med vid mötet i Båstad, Jernhusen och Svenska Fotbollförbundet att bli delaktiga i beslutet. Varför gjorde Paulsson det? Jo, därför att han förstod att ersättningen var tveksam, fortsatte åklagaren.

Åklagaren menar, enligt DI, att både Sune Reinhold och Erik Paulsson bör dömas till fängelse i mer än ett år, Paulsson bör dock få en lindrigare påföljd.

Åklagaren yrkar också på fängelse för Arenabolagets förre vd Lennart Daleke.

För de övriga åtalade, Christian Alexandersson och Anders Elfner, yrkade åklagaren villkorlig dom och böter.

Åklagaren yrkade också på en företagsbot om två miljoner kronor för arenabolaget Råsta administration.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige