Image

Akelius köper mer i Malmö

Transaktioner Här är det tredje stora förvärvet Akelius har genomfört i Sverige i år: 404 lägenheter i Malmö. Säljare är 1909 i Sigtuna-Gruppen, som planerar att sälja också resterande delar av sitt fastighetsbestånd.
Publicerad den 2 September 2011
Pål Ahlsén. Bild: Akelius. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén. Bild: Akelius. Akelius köper fastigheten Lärkträdet 16 i Malmö. Bild: 1909 i Sigtuna AB. Bild: Älvstranden Utveckling
Akelius köper fastigheten Lärkträdet 16 i Malmö. Bild: 1909 i Sigtuna AB.

I gårdagens nyhet om Akelius berättade koncernchef Pål Ahlsén att bolaget hade genomfört ytterligare ett förvärv, men att han inte kunde berätta om det då.
Det handlade om förvärvet av fastigheten Lärkträdet 16, med 404 lägenheter vid Värnhemstorget i Malmö.

- Fastigheten har ett mycket bra läge invid Värnhemstorget i centrala Malmö och vi ser fram emot att förbättra kvalitén i boendet för hyresgästerna. Förvärvet är helt i linje med vår strategi att köpa bostäder i bra lägen i Öresundsregionen och Mälardalen. Vi hoppas kunna göra fler fina affärer under året säger Pål Ahlsén.

Fastighetens totala uthyrningsbara area är 36 642 kvadratmeter varav 27 606 kvadratmeter är bostäder.

- Vi har ägt fastigheten i tolv år, och gjort det vi ville göra med den, säger Magnus Sundström, vd i Sigtuna-Gruppen, som också ägs av Magnus Sundström och hans familj.
Bolaget planerar att sälja sitt fastighetsbestånd; fem fastigheter i Skåne, två i Helsingborg, en i Malmö, en i Höganäs och en i Bjuv.

- Framöver kommer vi att sälja dem också, men det är en lång process.

Vad siktar ni på i stället?

- Vi vill göra annat, vet inte än vad. Det behöver inte alls ha med fastigheter att göra, säger Magnus Sundström.

I koncernen ingår i dag hotellet 1909 Sigtuna Stadshotell, 1909 Corporate Services, B2B IT-Partner och Kosmo Seniorboende.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige