Image
Kvarter Atlas som Åke Sundvall utvecklar mitt emot Sveatorget där Barkarbystadens tunnelbanestation ligger och där stadslivet är som mest livfullt. Mot Sveatorget reser sig en sammanhållen högre fasad som passar till stadsrummets större skala och offentliga karaktär.
Kvarter Atlas som Åke Sundvall utvecklar mitt emot Sveatorget där Barkarbystadens tunnelbanestation ligger och där stadslivet är som mest livfullt. Mot Sveatorget reser sig en sammanhållen högre fasad som passar till stadsrummets större skala och offentliga karaktär. Bild: DinellJohansson

Åke Sundvall utvecklar stadskvarter vid nya tunnelbanan i Barkarby

Bygg/Arkitektur Järfälla kommun och Åke Sundvall tecknar köpe- och exploateringsavtal för ett stadskvarter om 25 500 kvadratmeter BTA med bostäder, kontor och ett stort kommersiellt innehåll mitt emot den kommande tunnelbanan i expansiva Barkarbystaden.
Publicerad den 9 September 2021

Åke Sundvall investerar för tredje gången i Barkarbystaden och utvecklar den här gången ett kvarter som kommer att bidra till ett livskraftigt och sprudlande stadsliv vid Barkarbystadens framtida tunnelbanestation. Kvarteret om totalt 25 500 kvadratmeter kommer att innehålla:

Drygt 300 bostäder: lägenheter och stadsradhus i form av bostadsrätter, ägarlägenheter och hyresrätter.
Livsmedelsbutik.
15 lokaler om 3 600 kvadratmeter i gatuplan för restauranger, närservice och butiker.
1 200 kvadratmeter kontorslokaler.
– Det är ett fint kvitto för Järfälla kommun och för Barkarbystaden att Åke Sundvall väljer att investera här för tredje gången. De har tidigare byggt två mycket omtyckta och prisbelönta kvarter här och jag ser fram emot att se deras nya kvarter växa fram med arbetsplatser, restauranger, caféer och butiker som kommer att förgylla stadslivet för de som bor, lever och arbetar i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Åke Sundvall har sedan många år ett stort engagemang som ankarbyggherre i Barkarbystaden.

– Det är oerhört roligt att få förnyat förtroende från Järfälla kommun och möjlighet att skapa nya attraktiva stadsdelar. Barkarbystaden är en otroligt spännande plats att vara med och utveckla. Precis som i alla våra projekt är det viktigt för oss att ha fokus på att skapa ett omtyckt område där människor trivs och kan utvecklas, säger Johan Lins vice vd för Åke Sundvall och projektutvecklingschef.

Byggstart av kvarter Atlas sker i slutet av 2021 och första inflyttning planeras till 2024.

– Kvarter Atlas, kommer bli en del av Barkarbystadens hjärta och vara navet för allt som händer i området. Läget mitt emot tunnelbanan, med mataffär, kontor, flera restauranger och butiker i huset kommer naturligt vara platsen där allt händer och erbjuda ett modernt boende med allt inom räckhåll, avslutar Sarah Segerman projektchef för kvarteret.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY