Image

Affär om 2,2 miljarder i centrala Stockholm

Transaktioner M&G Real Estate köper tomträtten för kontorsfastigheten Blekholmen 1 mitt emot centralstationen i Stockholm av Niam för 2,2 miljarder kronor.
Publicerad den 13 Januari 2017

Newsec har varit rådgivare i affären.

Fastigheten ligger brevid Stockholms centralstation och är 34 000 kvadratmeter stor.
Kontorsfastigheten har nyligen genomgått betydande renoveringar och är för tillfället uthyrd till 30 hyresgäster.

Niam köpte Blekholmen 1 för fyra år sedan av Skanska för 1,1 miljarder kronor.

Affären är M&G Real Estates enskilt största fastighetsförvärv i Europa. Tidigare under 2016 skedde den näst största affären, genom förvärvet av Market Central Da Vinci i Rom,
tillsammans med GWM Group.

M&G Real Estates portfölj i Sverige består av fastigheter för kontor, logistik och handel med en total yta på 44 400 kvadratmeter. I den befintliga portföljen, innan förvärvet av Blekholmen 1, förvaltas fastigheter i Sverige till ett värde av 812 miljoner kronor. Om man räknar in tillgångarna i Danmark och Finland består den nordiska portföljen av fastigheter till ett värde av 256 miljoner euro.

- Den här affären i Stockholms centrala företagsområde är det största förvärvet till vår fond hittills, vilket återigen ger en betydande ökning i den genomsnittliga transaktionsvolymen. Vi fortsätter höja och distribuera betydande kapital med inriktning mot europeiska städer där tillgångar i attraktiva lägen genererar en stark hyrestillväxt som ger våra investerare en långsiktig inkomstdriven avkastning, säger David Jackson, fondförvaltare på M&G Real Estate.

I augusti gick M&G Real Estate ut med att de hade tillsatt Thorsten Slytå till att förvalta nordiska tillgångar, och stötta ambitionen att investera i denna viktiga europeiska region.

Thorsten Slytå är baserad vid M&G Real Estates nya kontor i Stockholm.

- På grund av Stockholms starka ekonomi och marknad för kontorsfastigheter, vilket märks genom den låga vakansgraden på tre procent, trycks hyrestillväxten upp och aptiten för investeringar i attraktiva fastigheter förblir stor. Blekholmen 1 var en unik investeringsmöjlighet för våra investerare som söker sig till denna välutvecklade marknad, säger Thorsten Slytå, Nordenchef på M&G Real Estate.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Han är K-Fastigheters nya chefsrekrytering

Bolag Expansiva bolaget förstärker – plockar in på chefsposition.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY