Image
Bild: North Law

Advokat-duo bildar fastighetsnischad byrå med ny prisstruktur

Bolag De två advokaterna Ludvig Blomqvist från Hannes Snellman och Johannes Asp från Ashurst lämnar Advokatsamfundet och bildar den nya byrån North Law. Det unika med det nya bolaget är att de erbjuder kunderna flexibla prisstrukturer och betalningssätt.
Publicerad den 17 Augusti 2012
Johannes Asp och Ludvig Blomqvist. Bild: North Law. Bild: North Law
Johannes Asp och Ludvig Blomqvist. Bild: North Law.

North Law har medvetet valt att inte tillhöra Sveriges advokatsamfund med motiveringen att det ”gynnar deras kunder och att det möjliggör att kunna erbjuda ändamålsenliga och flexibla prisstrukturer och betalningssätt, men med självvald bibehållen hög etisk och professionell standard”.

Ett syfte är att förändra hur företag och organisationer köper och använder juridiska tjänster. Inspiration har man bland annat fått från utländska aktörer som Riverview Law i England.

I North Laws erbjudande ingår obegränsad tillgång till team av erfarna juridiska experter till fast pris per uppdrag eller tidsperiod.

Företag med upp till 100 anställda erbjuds abonnemang på årsbasis för outsourcing av företagets totala behov av löpande juridisk hantering i paket prissatta från 500 kronor per månad eller till fast pris per uppdrag. North Laws årsabonnemang ger företag obegränsad tillgång till juridisk rådgivning och hantering till ett transparent, förutsebart, fast pris, vilket möjliggör för North Laws kunder att kunna budgetera med tillförsikt.

North Law kan agera som extern bolagsjurist och erbjuder företag en möjlighet att outsourca hela eller delar av sin interna juridiska organisation till North Law till fast pris med ökad flexibilitet och bredare kompetens som mervärden.
- Genom North Law breddar vi marknaden för juridiska tjänster och juridisk rådgivning genom att erbjuda ett priseffektivt, flexibelt och kompetent alternativ till traditionella advokatbyråer och ett välbehövt komplement till dessa som länge har saknats, säger North Laws vd och en av två grundare Ludvig Blomqvist.

North Laws andre grundare och arbetande styrelseordförande Johannes Asp fortsätter:
- North Laws koncept är framtaget med kundnytta i fokus och utan bagage i form av en byråkratisk och dyr partnerstruktur eller dyra lokaler. Vi är flexibla och ändamålsenliga ut i fingerspetsarna och erbjuder, baserat på det fundamentet, en affärsjuridisk tjänst för framtiden. En affärsjuridisk tjänst av entreprenörer för entreprenörer i en bransch som inte har sett innovation på många år och som klamrat sig fast vid traditioner.
- Vårt erbjudande riktar sig till allt från förstagångsköpare av juridiska tjänster som tidigare har avskräckts av oförutsebara kostnader och känslan av att ”klockan tickar” till sofistikerade köpare som är vana vid hög nivå på leverans och professionalism men som är ointresserade av att betala täckningsbidrag för dyra lokaler, ineffektiva, byråkratiska organisationer och dyra partnerstrukturer. Med bakgrund från några av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer, insikt om vad som kan förbättras och ”tänkande utanför ramarna” kan vi erbjuda en nyttomaximerad, kostnadseffektiv och ändamålsenlig affärsjuridisk tjänst till ett transparent och förutsebart pris, något som har fått mycket positiv respons från marknaden, säger Ludvig Blomqvist.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige