Image
Acrinova avyttrar flerbostadsfastigheten Euron 2 i Trelleborg..
Acrinova avyttrar flerbostadsfastigheten Euron 2 i Trelleborg.. Bild: Acrinova

Acrinova säljer i Trelleborg

Transaktioner Acrinova meddelar att bolaget ingått avtal den 19 december 2023 om att avyttra fastigheten Euron 2 i Trelleborg. I affären uppgår det underliggande fastighetsvärdet till 151,5 miljoner kronor.
Publicerad den 20 December 2023

Fastigheten Euron 2 är belägen på adresserna Eurovägen 10A–R i det expansiva området Västervång i Trelleborg. På fastigheten finns ett energieffektivt flerbostadshus uppfört av Acrinova år 2022. Med en energisnål konstruktion, i kombination med förnybar energiförsörjning från bland annat solceller och bergvärme, säkerställs en långsiktigt hållbar drift av hela byggnaden. Euron 2 är uppförd enligt Acrinovas Nollvision och certifierad Miljöbyggnad enligt Sweden Green Building Councils nivå Silver.

Flerbostadshuset är fyra till fem våningar med en total uthyrningsbar area om 4 230 kvadratmeter fördelat på 80 lägenheter i storlekarna ett rum och köp upp till fyra rum och kök. Den genomsnittliga lägenhetsstorleken uppgår till 53 kvadratmeter. Byggnaden har även ett underjordiskt garage med 53 garageplatser, varav elva med laddstolpe, i anslutning till byggnaden finns även tolv markparkeringsplatser. Fastighetens tomtarea uppgår till 2 244 kvadratmeter.

Fastigheten säljs nu till Länshem Skåne AB, dotterbolag till Länsförsäkringar Skåne.
– Vi fortsätter att optimera Acrinovas fastighetsportfölj med tyngdpunkt på kommersiella lokaler och en mindre del bostäder. Försäljningen av Euron 2 skapar goda förutsättningar för ytterligare förvärv som kompletterar vår diversifierade portfölj, säger Acrinovas vd, Ulf Wallén.
– Vi kommer med det här förvärvet att fortsätta att fullfölja Länshem Skånes strategi, som innebär förvärv av moderna bostadsfastigheter i attraktiva städer, såsom Malmö, Helsingborg, Lund och Trelleborg, säger Pehr Carlberg, vd för Länshem Skåne.

Widehov Konsult AB har varit transaktionsrådgivare i affären. Legala ombud har varit Bergman & Eek Advokatbyrå för säljaren och MAQS för köparen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige