Image

24 Storage tar in nytt kapital för att utveckla sin fastighetsportfölj

Bolag 24Storage-koncernen tar in nytt kapital om totalt 250 miljoner kronor, vilket ska användas till fortsatt expansion av fastighetsportföljen samt utveckling av den egna systemplattformen.
Publicerad den 23 Februari 2017

Kapitalanskaffningen om totalt 250 miljoner kronor tillfördes genom en företrädesemission om 50 miljoner kronor samt en ny kreditfacilitet i bank om 200 miljoner kronor. Majoriteten av befintliga investerare tecknade sin del i emissionen och Ernströmgruppen samt Per Josefsson Invest utökar sitt ägande i bolaget.

– Urbaniseringen är global megatrend som tilltar i betydelse. Även i Sverige väljer allt fler att flytta till de stora städerna och det skapar en stadigt stigande efterfrågan i self- storagebranschen. Med kapitalet säkerställer vi vår expansionsplan, som innefattar nyetablering av anläggningar och vidareutveckling av vår systemplattform, säger Michael Fogelberg, vd och koncernchef för 24 Storage.

– Michael Fogelberg och hans team är några av de mest erfarna inom branschen och ur ett investerarperspektiv är self-storage en mycket attraktiv typ av fastighetstillgång. 24Storage gjorde ett starkt 2016 och vi har fortsatt ambitiösa mål och även stor potential utanför Sveriges gränser, säger Fredrik Tilander, styrelseordförande och ägare i 24 Storage.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Unik lista: Så mycket elstöd har betalats ut till bygg- och fastighetssektorn

Lista Under de första tre dagarna sedan det att ansökan om elstöd till företag öppnade har över 17 000 företag sökt elstöd och Skatteverket har betalat ut drygt 1,9 miljarder kronor. Över 5 000 av företagen som sökt hör till bygg- och fastighetsverksamhet, det kan Fastighetssverige visa med hjälp av unik statistik över de ansökningar som hittills har beviljats och betalats ut.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige