Image

180 lägenheter rivs i Ånge

BOSTÄDER Det kommunala bostadsbolaget i Ånge, ÅFA, har svårt att hyra ut lägenheter som tidigare hyrdes av Migrationsverket. Nu rivs 180 lägenheter.
Publicerad den 6 Augusti 2009

Problemen med outhyrda lägenheter har ÅFA dragits med i många år. Sist man gjorde ett avtal med Statens Bostadskreditnämnd, BKN, revs 205 lägenheter. Nu är det dags för ytterligare 180, skriver Hem & Hyra.

Det nya avtalet ligger på kommunfullmäktiges bord redo att klubbas i september. I gengäld får ÅFA pengar från BKN både för rivningen och för att kunna göra avskrivningar.

Efter att Migrationsverket lagt ner sin verksamhet i Ånge och flyktingarna flyttat ut, har det inte gått att hyra ut de lägenheterna.

- De lägenheter som de hyrde gick inte att hyra ut. Tyvärr gör befolkningsutvecklingen dessutom att vi har en alltför hög grad av vakanser. Vi skulle inte ens kunna upplåta de här lägenheterna om vi gjorde det gratis, säger Torbjörn Westberg, vd på ÅFA, till Hem & Hyra.

Tio hyresgäster tvingas flytta när husen rivs, enligt Hem & Hyra.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige