Image

1 000 bostäder på gång vid Kalkbrottet i Malmö

Bygg Ett nytt bostadsområde med tusen bostäder börjar ta form på Elinelunds gård öster om Kalkbrottet, mellan Limhamn och Hyllie i Malmö. Efter beslut i stadsbyggnadsnämnden ska detaljplanen över området nu skickas ut till berörda förvaltningar och sakägare.
Publicerad den 24 Februari 2012

Planen är att bebygga Elinelunds gård med tusen bostäder, mestadels flerbostadshus, men också en del radhus. Man planerar också för en skola med plats för 600 elever och två förskolor i området. Längs med kalkbrottskanten anläggs ett rekreationsområde för att alla ska kunna ta del av Kalkbrottets storslagna utsikt.
– Elinelunds gård bildar ett stort område i ett av Malmös mest attraktiva lägen, med närhet till hav, grönområde och Citytunneln. Det öppnar för oanade möjligheter. Redan från start planeras skolor och service till de boende, säger Carina Svensson (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige