Image

"Rot-satsningen borde omfatta fastighetsägare"

POLITIK Regeringen får kritik från fastighetsbranschen för sitt krispaket, eftersom det nya rotavdraget är begränsat till enskilda hushåll.
Publicerad den 8 December 2008

Fastighetsägarna Sveriges vd Per-Åke Eriksson säger:

- Jag tror att regeringen skulle kunna få ut mycket mer av sin ROT-satning om den också omfattar ägare av hyreshus, inklusive bostadsrättsföreningar. Det skulle leda till mer av samhällsnyttiga energieffektiviseringar i flerbostadshus och till att fler skulle kunna få jobb.

Kurt Eliasson, vd för Sabo, kommenterar:
– Det är bra att regeringen nu lagt fram ett första stimulanspaket för att öka sysselsättningen inom bland annat byggsektorn, säger Kurt Eliasson, vd för Sabo, men förslaget kan få betydligt större effekt på sysselsättningen om det kompletteras med åtgärder riktade till kommunala och privata bostadsföretag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

De vinner prestigeuppdrag när börsjätten bygger höghus

Bygg/Arkitektur Skanska siktar på 30 000 kvadratmeter förtätning med kongresscenter och hotell i centrala Lund. Läs om vilket kontor som står bakom det vinnande arkitektförslaget och se bilder på det ambitiösa projektet i direkt anslutning till Lund C.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY