Image

Två nya företag till Lyckholms

Uthyrning IT-bolagen Advance och Apper har tecknat kontrakt för sammanlagt drygt 2 000 kvadratmeter i Centurägda Lyckholms i Göteborg. A-huset är nu uthyrt till 70 procent. Byggnationen av B-huset, om 4 000 kvadratmeter inleds 1 december.
Publicerad den 11 November 2014

3 000 kvadratmeter är fortfarande tillgängliga i A-huset – de fyra översta av de 13 våningsplanen.

Sedan tidigare är Peab och Sodexo klara hyresgäster.

Arbetet med att färdigställa Lyckholms pågår för fullt.

- Det är med stor glädje vi tecknar hyreskontrakt med Advance AB samt Apper som båda är IT-företag i framkant och som väl speglar den spridning av olika företag vi önskar inom kvarteret. Lyckholms skall bli en attraktiv mötes- och arbetsplats av toppklass i Göteborg, säger Börje Eckegren, projektutvecklare på Peab.

Advance har tecknat ett sexårigt hyresavtal om sammanlagt 1 700 kvadratmeter och flyttar in den 1 maj 2015.

Apper har tecknat avtal gällande 473 kvadratmeter på plan 7.

Området nära kommungränsen mellan Göteborg och Mölndal utvecklas nu i snabb takt.
- Intresset är mycket stort för Lyckholms då vi kan erbjuda ett fantastiskt skyltläge, bra kommunikationer, parkeringsmöjligheter och ligger samtidigt bara ett par hållplatser från centrala Göteborg, konstaterar Börje Eckegren.

Peab är först in i nya Lyckholms, med inflyttning 1 april.

En sammanlagd yta om 3 000 kvadratmeter på de översta våningsplanen (10 – 13) är fortfarande tillgängliga för uthyrning. Byggnation av ytterligare en miljöcertifierad kontorsbyggnad om 4 000 kvadratmeter på området startas 1 december.

Fastigheten ägs och utvecklas av Fastighets AB Centur som bildades 2010 av Balder och Peab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige