Image
Lyckholms fabriker.
Lyckholms fabriker. Bild: Erséus Arkitekter

Balder in i Lyckholms

Transaktioner Centur, som ägs av Balder och Peab, köper projektet Lyckholms intill Liseberg i centrala Göteborg, av Peab.
Publicerad den 29 November 2013

– En historisk fastighet med ett mycket bra läge i Göteborg, som efter våra planerade och påbörjade åtgärder kommer att vara mycket attraktiv, säger Christian Hahne, arbetande styrelseordförande i Fastighets AB Centur.

Det gamla anrika bryggeriet vid Lyckholms i Göteborg har återigen blivit ett livfullt område. Nya kontorsfastigheter uppförs nu intill de äldre bryggeribyggnaderna.

För att möta efterfrågan på moderna och kostnadseffektiva arbetsplatser i centrala Göteborg bygger nu Peab i en första etapp två nya kontorsfastigheter om totalt 20 000 kvadratmeter vid gamla Lyckholms bryggerier.

Kontorsmiljöerna blir flexibla för att passa både stora och mindre hyresgäster. Enligt planen ska även disponentvillan, gården och parkytan på området iordningställas för att skapa nya mötesplatser och ett levande Lyckholms. Sammanlagt har Centur möjlighet att bygga cirka 30 000 kvadratmeter på Lyckholms.

I den första etappen kommer Peab samlokalisera sin verksamhet i Göteborg på en kontorsyta av cirka 4 000 kvadratmeter, med inflyttning under våren 2015. Peab sitter i dag på tre olika adresser i Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige