Image
Frentab Fastigheter säljer två fastigheter i Täby.

Frentab Fastigheter säljer dubbelt i Arninge

Transaktioner Fretab Fastigheter säljer två fastigheter i Arninge, i norra Stockholm.


Elias Georgiadis, vd för Stenhus Fastigheter.

Stenhus avyttrar fastigheter för 172 miljoner i tre olika affärer

Transaktioner Stenhus Fastigheter i Norden har ingått avtal om försäljning av sex stycken fastigheter samt avyttrat och frånträtt en fastighet, indirekt genom ett flertal bolagsaffärer. Totalt sammanlagt underliggande fastighetsvärde är 172 miljoner kronor vilket innebär en premie om drygt en procent jämfört med bokfört värde och en värdeökning under innehavstiden om 19 miljoner kronor. Frånträde har skett i en affär och de övriga kommer att frånträdas under Q2 2024.


Jan Tärnell, affärsområdeschef Värdering & Analys och Stefan Timan, affärsområdeschef Transaktionsrådgivning på Svefa.

Svefas transaktionsexpert: "Det är en nervös marknad"

Transaktioner Transaktionsmarknaden tinar så sakta upp och diskussionerna är många samtidigt som det fortfarande görs få avslut – det konstaterade Svefas experter Jan Tärnell och Stefan Timan under bolagets senaste event Svefadagen. Här berättar de mer om vinnarsegmenten framöver, bristen på transparens i marknaden och varför många diskussioner som förs inte mynnar ut i affärer.


Nordsten Development utvecklar i Nykvarn.

Nordsten Development utvecklar 96 000 kvadratmeter logistikmark i Nykvarn

Bygg/Arkitektur Fastighetsutvecklaren Nordsten Development har tecknat en avsiktsförklaring med Nykvarns kommun om att förvärva 96 000 kvadratmeter mark i anslutning till E20. Tomten är en del av ett helt nyexploaterat område, där Nykvarns kommun nu successivt kommer att avyttra mark. För området finns en färdig detaljplan.


Studio är den första byggnaden att bli såld i kontorsprojektet i Warszawa.

Skanska gör miljardförsäljning i Polen

Transaktioner Skanska har sålt den första byggnaden av kontorsprojektet Studio i Warszawa, Polen, för cirka en miljard kronor. Köpare är Stena Real Estate AB. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Europa i det andra kvartalet 2024. Tillträdet till fastigheten är planerat till det tredje kvartalet 2024.


SPP Fastigheter köper i Nacka och Haninge.

SPP Fastigheter förvärvar två förskolor i Stockholm

Transaktioner SPP Fastigheter har förvärvat fastigheterna Nacka Tollare 1:427 samt Haninge Kolartorp 1:358.


RO Properties genomför förvärv av drygt 20 fastigheter i anslutning till den nya tunnelbanestationen Järla i Nacka kommun.

RO Properties förvärvar utvecklingsprojekt vid Järla station i Nacka

Transaktioner RO Properties har tecknat avtal om att förvärva över 20 fastigheter i anslutning till den nya tunnelbanestationen Järla i Nacka Kommun. Fastigheterna omfattas av startpromemoria för stadsbyggnadsprojektet Birkaområdet, som syftar till att skapa en tätare och mångfacetterad stadsmiljö på västra Sicklaön.


Styckjunkaren 4 i Stockholm.

Folksam förvärvar kontorsfastighet nära Stureplan i Stockholm

Transaktioner Folksam förvärvar fastigheten Styckjunkaren 4 i centrala Stockholm av SEB Trygg Liv. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge på Birger Jarlsgatan 8 med närhet till Norrmalmstorg och Stureplan.


Infrahubs säljer fastighet i Stigamo till Blackrock.

Blackrock köper logistikfastighet i Jönköping av Infrahubs

Transaktioner Infrahubs har tecknat avtal om att sälja en ny större logistikfastighet under uppförande i Jönköping till en fond förvaltad av Blackrock.


Göteborgs hamn.

Tritax Eurobox säljer i Göteborg

Transaktioner Tritax Eurobox säljer fastighet i Göteborg för 385 miljoner kronor – i linje med värdering men cirka 89 miljoner kronor under inköpspriset.


Verdion köper i Fosie.

Verdion köper i Malmö

Transaktioner Verdion har säkrat ett förvärv för brownfield-utveckling av modern logistik i Malmö.


I april var det en förbättrad transaktionsmarknad i Sverige jämfört med motsvarande månad 2023, det visar de senaste siffrorna från Colliers.

Ännu en förbättrad månad på svenska transaktionsmarknaden

Transaktioner I april gjordes det 25 affärer på den svenska marknaden till ett värde av 7,4 miljarder kronor, det visar de senaste månadssiffrorna från transaktionsrådgivaren Colliers. Totalt sett sedan årets början har det gjorts affärer för drygt 29 miljarder kronor, en ökning med 27 procent jämfört med motsvarande period förra året. Här presenterar Fastighetssverige fler siffror från årets fjärde transaktionsmånad i Sverige och övriga Norden.


Granitor säljer i Helsingborg

Transaktioner CBRE var rådgivare åt Granitor Properties när de avyttrade den egenutvecklade fastigheten Prisman 4 i Helsingborg.


David Mindus, vd för Sagax.

Sagax miljardköper i Frankrike

Transaktioner Sagax har indirekt förvärvat 27 procent av en fastighetsportfölj omfattande 43 fastigheter med en uthyrningsbar area om 285 000 kvadratmeter och 902 000 kvadratmeter friköpt mark i Frankrike.


Den första fastighetsaffären på Stureplan sedan 2006 har genomförts.

Första fastighetsaffären på Stureplan sedan 2006

Transaktioner Newsec agerade rådgivare åt Harmerica Properties och initierade genomförandet av den första fastighetsaffären vid Stureplan i Stockholm sedan 2006. Transaktionen genomfördes off-market på uppdrag av köparen Harmerica.


Revelop miljardköper med ny fond

Transaktioner Revelop säkrar 2,4 miljarder för ny fond och förvärvar elva fastigheter.


RE Equity Omsorg expanderar portföljen med storförvärv

Transaktioner RE Equity Omsorg har tillträtt en portfölj av samhällsfastigheter till ett värde om närmare 500 miljoner kronor med ytterligare förvärv om 300 miljoner i pipeline.


Grönstedska palatset.

Areim förvärvar kontorsfastigheten Grönstedska palatset i Hagastaden

Transaktioner Areim förvärvar kontorsfastigheten Städet 9, även kallat Grönstedska palatset, på Sankt Eriksgatan i Hagastaden, Stockholm. Fastigheten som byggdes 1923 består av 28 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och är känd för att ha varit Vin & Sprits gamla huvudkontor. Areim planerar att vidareutveckla fastigheten och samtidigt ta vara på fastighetens karaktäristiska drag och historia.


Logistea köper i Åmål.

Logistea köper i Borås och Åmål

Transaktioner Logistea förvärvar två fastigheter i Åmål och Borås till ett fastighetsvärde om 237 miljoner kronor.


ABG Fastena köper lättindustri i Stockholm.

ABG Fastena köper lättindustri i Stockholm

Transaktioner ABG Fastena förvärvar en lättindustrifastighet om drygt 4 400 kvadratmeter i Ältabergs industriområde, cirka 15 minuter från centrala Stockholm, och passerar nu en miljard kronor i förvaltad volym inom segmenten lager och lättindustri.