Image

Sodexo etablerar servicekoncept på Lyckholms

Uthyrning Service- och managementföretaget Sodexo har tecknat kontrakt för etablering på Lyckholms i Göteborg. Företaget kommer att driva restaurang, reception och konferenscenter från och med den 1 september 2015.
Publicerad den 24 Juni 2014
Sodexo etablerar ett servicekoncept på Lyckholms i Göteborg. Bild: Erséus Arkitekter
Sodexo etablerar ett servicekoncept på Lyckholms i Göteborg.

Centur, som samägs av Peab och Balder, äger fastigheten.

Sodexo har tecknat ett sjuårigt avtal om sammanlagt 1 400 kvadratmeter.

Bland annat kommer man att erbjuda konferensverksamhet i den gamla disponentvillan mitt på bryggeriområdet.

Arbetet med att färdigställa Lyckholms pågår för fullt. Det anrika bryggeriet får sällskap med två moderna och miljöcertifierade (Breeam) kontorsfastigheter för att kunna möta efterfrågan på moderna och kostnadseffektiva arbetsplatser i Göteborg.

– Det är alltid en speciell händelse att signera så pass viktiga hyreskontrakt i ett omfattande byggprojekt. Sodexo blir en betydelsefull partner för att Lyckholms ska utvecklas till en attraktiv mötes- och arbetsplats i Göteborg med ett serviceutbud i toppklass, säger Börje Eckegren, projektutvecklare på Peab.

Sammanlagt har Centur möjlighet att bygga cirka 30 000 kvadratmeter på Lyckholms. I den första etappen är det dock 20 000 kvadratmeter som byggs. Den 1 april nästa år kommer Peab att samlokalisera sin verksamhet till Lyckholms med en kontorsyta på cirka 4 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige