Image

Annordia

Det var passionen för hotell som startade Annordia. 25 år senare är vi stolta över att räknas som en av Nordens ledande rådgivningsbyråer för investeringar i och utveckling av hotellfastigheter.
Som fullservicebyrå hjälper vi våra uppdragsgivare under investeringscykelns alla faser. Från marknadsanalys och konceptutveckling, till hyresbedömning, operatörsupphandling samt försäljning.

Våra kunder utgörs framförallt av fastighetsägare, kommuner, banker och investerare. Tillsammans med dem har vi haft förmånen att medverka i många av Nordens största hotellprojekt och transaktioner.
Med lång erfarenhet och ett omfattande internationellt kontaktnät skapar vi långsiktiga helhetslösningar som inte bara ökar fastighetens värde utan också berikar stadsmiljön.

Vi vill göra skillnad.
Låt oss få visa hur vi kan göra det för dig.

Skrivet om Annordia

Sigillet hyr ut på Tredje långgatan i Göteborg.

Sigillet hyr ut före detta polishus till hotell

Uthyrning Den anrika fastigheten kommer byggas om till ett lifestyle-hotell med ett 60-tal rum samt flera restauranger.


Hemsö teckar nytt avtal i Trelleborg.

Hemsö tecknar hyresavtal med hotelloperatör i Trelleborg

Uthyrning Hemsö har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Got City Center Hotels för den nya hotell- och konferensanläggningen som ska byggas i centrala Trelleborg. Hotellet kommer att kombineras med det nya kommunhuset och blir 16 våningar högt med panoramautsikt över Trelleborgs stad och havet. Investeringen uppgår till 400 miljoner kronor.


Hans Åke Petersson.

Hotellnestorn: Inget tapp på affärssidan efter pandemin – trots minskat resande

Bolag Annordias Hans Åke Petersson i stor intervju:
# Så många var intresserade av STF:s Göteborgshotell.
# Så påverkar pandemitrenderna framtidens hotellmarknad: "Inget tapp på affärssidan."
# "Den delen av branschen behöver tänka om."


Hotellkonsulten: "Affärsresandet är den stora oron för framtiden"

Lokalmarknadsdagen Hotell är det segment som har drabbats allra hårdast av coronapandemin, med kraftigt sjunkande beläggningssiffror och eventintäkter. Björn Arnek, chefsekonom på Annordia, sticker inte under stolen med hur tufft branschen har det för tillfället men tror på bra återhämtning när vaccinationerna fått genomslag på bred front. Men han pekar också ut ett stort frågetecken och dess påverkan på branschens framtida förutsättningar.


Leif Garph.

Leif Garph blir ny styrelseordförande i Annordia

Bolag Vid en extra bolagsstämma i Annordia valdes Leif Garph till ny styrelse-ordförande. Bolaget anser att hans bidrag kommer att bli värdefullt för Annordias fortsatta utveckling och expansion i Norden.


Fredrik Utheim och Philip Rist.

Annordia rekryterar två inom värdering

Karriär Annordia rekryterar Fredrik Utheim som chef för värdering och analys och Philip Rist som director för området fastighetsvärdering. Rekryteringarna är ett led i Annordias fortsatta expansion i Norden.


Gasklocka 1 i Norra Djurgårdsstaden ska förvandlas till ett hotell, men jakten på en aktör som kan driva hotellet har försenats på grund av coronakrisen.

Corona spräckte tidsplanen – så påverkas unika hotellbygget

Bolag Precis när rådgivningsbyrån Annordia hade inlett sitt sökande efter en operatör för det unika hotellprojektet i Gasverket slog coronakrisen till – och nu är tidsplanen kraftigt försenad. Fastighetssverige berättar mer om läget och fastighetsägaren CA Fastigheters övriga arbete i den nya stadsdelskärnan.


Best Western Hotel Royal i Malmö.

Familjen Kihlström sålde Malmöhotell – före coronakrisen

Transaktioner Annordia och Nordier var rådgivare till Familjen Kihlström vid avyttringen av Best Western Hotel Royals rörelsebolag och fastighet till Landia AB.


Rådgivningsbyrån Annordia letar efter en operatör till det planerade hotellet i Gasklocka 1. Här en visionsbild över hur restaurangen högst upp i byggnaden skulle kunna se ut.

Då kan en operatör vara klar till hotellet i Gasverket

Bolag Rådgivningsbyrån Annordia är mitt uppe i jakten på en operatör till det nya hotell som ska inrymmas i anrika Gasklocka 1. För Fastighetssverige berättar Annordias COO Rickard Petersson om hur sökandet går och hur intresset ser ut för det maffiga projektet.


Björn Arnek.

Annordia rekryterar chefsekonom från Visita

Bolag Björn Arnek blir chefsekonom på Annordia med inriktning mot hotellmarknaden. Han har mångårig erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen och kommer från Visita, svensk besöksnärings bransch- och arbetsgivarorganisation, där han anställdes som branschekonom 2003.


Estea köper hotell

Transaktioner Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Sverigefastigheter 3, har förvärvat Knarrarnäs 10 i Kista. Fastigheten nyttjas i dag som hotell och drivs av Connect Hotels som också är säljare.


Midroc välkomnar Scandic till nytt World Trade Center

Bygg/Arkitektur Midroc utvecklar ett nytt World Trade Center i Oceanhamnen, Helsingborg, som även kommer att inrymma ett hotell med 180 rum. Midroc har nu tecknat avtal med Scandic som hotelloperatör.


Klövern lanserar stort projekt i Mölndal

Bolag Klövern har ingått ett samarbete med Åby Travsällskap i ett utvecklingsprojekt omfattande cirka 500 miljoner kronor med en uthyrningsbar yta på 30 000 kvadratmeter i anslutning till Åbytravet i Mölndal.


Klövern bygger nytt för Choice i Västerås

Bygg/Arkitektur Klövern planerar att bygga ett nytt hotell om 4 000 kvadratmeter vid centralstationen i Västerås. Klövern har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Nordic Choice Hotels.


Klövern tecknar långt avtal med Stay At i Kista

Uthyrning Klövern har tecknat ett hyresavtal med Stay At Hotel Apart AB avseende ett lägenhetshotell med cirka 170 rum i Kista.


Klövern tecknar långt hotellavtal i Uppsalaprojekt

Uthyrning Klövern har nu tecknat ett 20-årigt hyresavtal, omfattande 10 000 kvadratmeter med en hotellaktör i projektet med det gamla Posthuset vid Uppsala Resecentrum.


KontaktUppgifter

Annordia

Adress
Norrlandsgatan 7 Stockholm

KONTAKT

Hans Åke Petersson, CEO & Partner
+46 70 699 37 51

hansake.petersson@annordia.com

Branschkategorier