Image

Willhem

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Skrivet om Willhem

Mariette Hilmersson, vd Willhem.

Willhems vd ser ny trend: Folk byter från bostadsrätt till hyresrätt

Bostäder Willhem har fastigheter i 13 städer, från Stockholm i norr till Malmö i söder, men det är främst i storstadsregionerna man vill satsa nu. Och nu flyttar fler och fler från sina bostadsrätter till hyresrätter. Mariette Hilmersson, vd för Willhem, noterar bland annat en ny trend när hon ger sin syn på läget i branschen.


Mariette Hilmersson, vd för Willhem.

Willhem skapar nya hyreslägenheter i Västerås

Bygg/Arkitektur Genom att bygga om befintliga ytor som inte används i fastigheterna går det att skapa nya attraktiva bostäder. Willhem har nu påbörjat konvertering av en lokal som ska bli bostäder vid Liegatan i Västerås. Lagom till sommaren 2025 ska 54 nya hyreslägenheter stå klara för inflyttning.


Stora Bostadsdagen Göteborg
Agneta Kores, Christina Heikel, Terje Johansson och Mariette Hilmersson diskuterar bostadsbyggande och bostadsbrist på Stora Bostadsdagen GBG den 16 maj.

Stora Bostadsdagen GBG: Nyckelaktörer om hur vi får fart på bostadsbyggandet

Stora Bostadsdagen Göteborg Om tre veckor, den 16 maj, är det dags för 2024 års upplaga av Stora Bostadsdagen GBG. Den här gången på nya Clarion Hotel Draken. Under dagen får vi lyssna till en tung panel med nyckelaktörer på göteborgsmarknaden och deras syn på hur vi får fart på bostadsbyggandet och löser bostadsbristen.


Fastighetsmarknadsdagen Borås
Mariette Hilmersson, vd för Willhem, intervjuas om vd-rollen och Boråsplanerna på Fastighetsmarknadsdagen Borås den 29 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Borås: Hilmersson om vd-uppdraget och Boråsplanerna

Fastighetsmarknadsdagen Borås Den 29 maj, är det dags för årets upplaga av Fastighetsmarknadsdagen Borås på Borås Kongress. Under dagen får vi bland annat möta Willhems vd Mariette Hilmersson i en intervju om planerna i Sjuhärad och vd-rollen.


Niki Radjenovic, fastighetschef för Willhem i Helsingborg.

Willhem flyttar till nya lokaler på Söder i Helsingborg

Uthyrning Willhem i Helsingborg flyttar till nya lokaler på Söder. Anledningen är, enligt Willhem, för att komma närmare sina kunder och många av fastigheterna.


Willhem och Home Q inleder samarbete.

Willhem och Home Q i samarbete

Bolag Willhem ansluter sig nu till marknadsplatsen Home Q för sin bostadsuthyrning. Samtliga 29 000 hyreslägenheter, förutom nyproduktionen, kommer att hyras ut via marknadsplatsen med start under april månad. Förändringen är en satsning från Willhem för att effektivisera uthyrningsprocessen.


Lappmannen 4 kommer byggas i Blackeberg.

Klart: Ny detaljplan för Willhem

Bostäder Willhem planerar för 55 hyresrätter i populära Stockholmsstadsdelen.


Mariette Hilmersson, vd för Willhem.

Storägaren går in för att rädda Willhems rating

Bolag Som sist ut av bolagen att presentera rapporten för Q3 var Willhem, som under året fått en sämre rating som bedöms ha negativa utsikter. Vd Mariette Hilmersson menar att hyresförhandlingarna blir centrala i det här läget. Men det kommer finnas lägen att med försiktighet både byggstarta och förvärva.


En kvartett med fastighetsbolag har kommit överens med Hyresgästföreningen i Malmö om hyrorna för 2024.

Kvartett med fastighetsbolag överens med Hyresgästföreningen i Malmö

Bolag Heimstaden, Trianon, Willhem och Victoriahem har nått en överenskommelse med Hyresgästföreningen i Malmö om detaljerna i 2024-års generella hyresförhandling, det framgår av flera separata pressmeddelanden.


John Bekric vid en av sina odlingar.

Asfalt och betong blir äng i Fittja

Energi/miljö Willhem har genomfört en omfattande renovering av sitt bostadsområde i Stockholmsförorten Fittja. Tidigare asfalt- och betongytor har nu ersatts med blomsterängar, lekplatser och grönskande umgängesytor och förändringen har lett till förbättringar i bostadsområdet – på flera områden. Fastighetssverige har pratat med John Bekric, fastighetsförvaltare på Willhem, som är en av initiativtagarna.


Mariette Hilmersson, ny vd för Willhem.

Willhems nya vd: "Det går att hitta glädje i att jobba mot yttre hot"

Bolag I Mariette Hilmerssons första intervju som vd för bostadsbolaget Willhem berättar hon för Fastighetssverige om de krafttag och utmaningar som bolaget står inför. Men också om kontrasterna mellan att komma från Castellum och att återvända till ett bostadsbolag.


Mariette Hilmersson, vd för Willhem.

Willhem ökar hyresintäkter och driftnetto

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Willhem redovisar ökade hyresintäkter och driftnetto i andra kvartalet 2023 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.


Heléne Blennermark Zendegani kommer senast från Poseidon.

Willhem rekryterar utvecklingsledare från Poseidon

Karriär Willhem rekryterar Heléne Blennermark Zendegani som utvecklingsledare inom social hållbarhet.


Linköping.

Kartläggning: De är största fastighetsägarna i Linköping

Lista Den här veckan fortsätter Fastighetssveriges kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Linköping, som med sina 166 673 invånare är landets femte största kommun enligt SCB.


Det var i början av sommaren som de fyra fastighetsbolagen valde att skicka ut direktaviserade hyror till sina hyresgästerna.

Hyresgästföreningen kräver skadestånd av fastighetsägare

Bostäder I går underrättade Hyresgästföreningen Heimstaden, Victoriahem, Willhem och Trianon i Malmö om krav på återbetalning och skadeståndsanspråk på grund av brott mot förhandlingsskyldigheten. Hyresgästföreningen skriver i ett pressmeddelande att de vill att hyresvärdarna betalar tillbaka det högre, oförhandlade beloppet till sina hyresgäster.


Mikael Granath, vd för Willhem.

Willhem öppnar för fler förvärv i Trollhättan

Transaktioner Willhem ökar sin bostadsportfölj med 35 procent efter köpet av cirka 250 lägenheter från kommunala Eidar i Trollhättan. Fastighetsmarknaden i staden är något som Mikael Granath, avgåend vd för Willhem ser positivt på.


Mikael Granath, vd för Willhem och Urban Blom, dito på Eidar.

Eidar är halvvägs genom försäljningsuppdraget på en halv miljard

Transaktioner Eidar, Trollhättans bostadsbolag, säljer fyra fastigheter till Willhem. Genom affären stärker Eidar sin kassa. Pengarna ska bland annat användas i planerade byggprojekt i bland annat Trollhättans nya stadsdel Vårvik.


Joel Nordström driver Hyresgästföreningens kampanj Vi Vägrar Betala.

Hyresgästföreningen: "Heimstaden hotar med uppsägning för att få igenom hyreshöjningen"

Bostäder Under början av juni gick förhandlingarna i stå när sex fastighetsbolag i Malmö krävt ytterligare tvåprocentig en höjning på hyreshöjningen som initialt landat på fem procent efter den ordinarie förhandlingen. Nu har fyra av de bolagen valt att skicka direktaviseringar till sina hyresgäster. Till Fastighetssverige säger Joel Nordström på Hyresgästföreningen, att bolagen sysslar med skrämselpropaganda.


Olof Andersson, vd för Trianon.

Trianon: "Direktförhandling med våra hyresgäster kan bli norm"

Bolag Efter det att dialogen om ytterligare en hyreshöjning med Hyresgästföreningen i Malmö gick i stå valde fyra av det sex fastighetsbolagen i Malmö att gå vidare med direktaviseringar på en ny hyra direkt till hyresgästerna. Samtliga uppger att de hade hoppats på en lösning, men där bolagen nu blev nödgade att ta till direktaviseringen för att tillgodose en god service till hyresgästerna, det säger de till Fastighetssverige.


Allt fler barn i Sverige lever i hemlöshet och under otrygga boendeförhållanden. Totalt vräktes 572 barn under 2021 vilket är en ökning med 123 barn jämfört med året innan uppger Rädda Barnen.

Fastighetsbolag i nytt samarbete med Rädda Barnen

Bostäder Rädda Barnen har i projekt Barns Bostad Först tagit fram en modell för att minska antalet bostadslösa familjer. I södra Sverige har de bjudit in fastighetbolag att bidra med bostäder, samtidigt som de ska stötta familjerna med vägledning och stöttning. Ett av bolagen som bestämt sig för att delta i projektet är Willhem. Fastighetschefen i Helsingborg, Niki Radjenovic, tyckte det var självklart att vara med och bidra.


Digitala lägenhetsvisningar.

Digitala visningar på frammarsch: "Enda som saknas är lukt"

Bostäder I två års tid har Willhem i Skövde erbjudit digitala visningar av lägenheter. Idag är en tredjedel av beståndet skannat och målet på sikt är att helt ersätta den fysiska visningen med en digital. Maria Törngren, förvaltningsassistent på Willhem i Skövde, berättar för Fastighetssverige om resan från rum till skärm.


Lappmannen 4.

Willhem planerar för 60 hyreslägenheter i Blackeberg

Bygg/Arkitektur Bostadsbolaget Willhem har tagit fram en ny detaljplan för ca 60 hyreslägenheter i Stockholmstadsdelen Blackeberg. I detaljplanen, som nu skickas ut för granskning, har Willhem tagit hänsyn till synpunkter från tidigare samrådsförslag och anpassat gestaltningen än mer efter områdets karaktär.


Mikael Granath.

Svag start för Willhem – men ökat driftnetto

Bolag "Inledningen på året har innehållit många utmaningar och vi gör ett första kvartal som har ett svagare ekonomiskt utfall än planerat", skriver bland annat vd:n Mikael Granath i Q1-rapporten.


Så beredda är fastighetsbolagen om elen försvinner.

Så förberedda är fastighetsbolagen – om elen försvinner

Energi/miljö I en nära framtid och osäker nutid har fastighetsbolagen och myndigheterna börjat förbereda oss boende på att korta och tillfälliga strömavbrott kan bli en vanligare del av vår vardag. Men hur beredda är fastighetsbolagen själva, egentligen? Fastighetssverige har gjort en rundringning till några av dem och ställt frågan för att se om detta är något de tänker på.


Klyftan mellan Hyresgästföreningen och de sex fastighetsjättarna i Malmö växer.

Höjda hyror i Malmö – igen?

Bostäder Det kan bli hyreshöjningar för 15 000 lägenheter i Malmö 1 juli – om sex av de stora fastighetsbolagen får som de vill. Detta trots att man tidigare kommit överens i förhandlingarna med Hyresgästföreningen om den största hyreshöjningen på 30 år.
– Jag tycker att det verkar fullständigt tondövt, säger Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder till Fastighetssverige.


Uthyrningsbolagen blir allt fler i Stockholm.

Fastighetssverige kartlägger kritiserat uthyrningsbolag

Bostäder Under senare år har de dykt upp som svampar. Uthyrningsbolagen som agerar mellanhänder. Inte sällan så tas det ut överhyra och utlovas tillsvidarekontrakt – men där hyresgästen sägs upp med kort varsel. Fastighetssverige tittade närmre på ett av de bolag som tidigare granskats av Hem & Hyra och kunde konstatera att majoriteten av bostäderna ingick i bostadsrättföreningar. Men ett antal fastighetsbolag dyker också upp i granskningen.


Magnus Åkerskog, chef för fastighetsavdelningen på Willhem.

Willhems nya materiallager: "Vi får en trygghet som andra saknar"

Bolag Långa ledtider och hysteriska materialpriser drabbade många företag under det gånga året. Sen oktober har Willhem Logistics, ett dotterbolag till Willhem, jobbat för att kunna ha sitt eget lager av viktigt byggmaterial. Magnus Åkerskog, chef för fastighetsavdelningen, berättar mer om utvecklingen för Fastighetssverige.


Mariette Hilmersson framför Willhems projekt på Junegatan i Jönköping. Obs. Bilden är ett montage.

"Att Första AP-fonden är ägare gör att uppdraget känns särskilt hedervärt"

Bolag En av branschens tunga aktörer har gjort klart med ny ledare. I sommar tar Mariette Hilmersson över som vd för Willhem. För Fastighetssverige ger hon sin syn på Willhem, att få Första AP-fonden som ägare, utmaningarna för branschen framöver och blickar tillbaka på sina år på Castellum.


Mariette Hilmersson blir ny vd för Willhem

Mariette Hilmersson utsedd till ny vd för Willhem

Karriär Styrelsen för Willhem AB har utsett Mariette Hilmersson till ny verkställande direktör. Mariette Hilmersson kommer närmast från rollen som vd för Region Väst på Castellum.


Willhem bygger nya bostäder i centrala Jönköping.

Willhem bygger på en av de sista centrala tomterna i Jönköping

Bygg/Arkitektur I hård konkurrens med flera av de största byggherrarna och totalt ett 30-tal aktörer, vann bostadsbolaget Willhem, tillsammans med arkitektbyrån OKK+, markanvisningen för en av de sista obebyggda tomterna i centrala Jönköping. Här planerar man nu för cirka 65 lägenheter, i ett kvarter anpassat för den moderna människan, med stort fokus på mobila lösningar och urban frihet.


Hotell Roxen blir lägenheter.

Hotell blir hyresrätter i Skäggetorp

Bolag Gamla hotell Roxen i Skäggetorp centrum i Linköping görs om till 106 hyreslägenheter av fastighetsägaren Willhem.


Mikael Granath.

Därför ser Granath fortsatt status quo för bostadsfrågor

Bolag Mikael Granath fyller 65 i slutet av året och 2023 blir hans sista som vd för Willhem. I en intervju med Fastighetssverige berättar han om stoltheten över bolagets resa från 2010 till idag, sin starka tro på bolagets fortsatta stabilitet trots turbulenta tider och varför han inte har några stora förväntningar på den nye bostadsministern.


Mikael Granath.

Mikael Granath slutar som vd för Willhem

Karriär Efter elva år som vd för Willhem har Mikael Granath informerat styrelsen om att han önskar lämna sitt uppdrag. Mikael Granath kommer att vara kvar som vd under 2023 fram till dess att ny vd har tillrätt.


Mikael Granath, vd på Willhem

Willhems vd om nya dotterbolaget: "Vi kommer växa med tiden"

Bolag Willhem startar dotterbolag – "det är något vi funderat på länge" berättar vd:n Mikael Granath. Men det var de ökade materialpriserna och materialbristen som fällde avgörandet.


Mikael Granath, vd för Willhem, och Anette Frumerie, vd för Rikshem.

Inför valet: Viktigaste frågorna för Willhem och Rikshem

Bolag Inför valdagen tar Fastighetssverige tempen på branschens syn på politiken, dess påverkan på fastighetssektorn och de viktigaste frågorna för framtiden. Idag har turen kommit till Willhem och Rikshem.


Starka göteborgsaktörer i handslag för Biskopsgården.

Starka göteborgsaktörer i handslag för Biskopsgården

Bygg/Arkitektur Med ett gemensamt handslag vill Volvokoncernen, Framtidenkoncernen, Willhem AB och Business Region Göteborg vara med och bidra till utvecklingen i Biskopsgården. Samarbetet är likt det arbete som inleddes under 2021 i Tynnered mellan Framtidenkoncernen, Stena Fastigheter och Volvo Cars. Målet är lika tydligt här, Biskopsgården ska inte längre vara ett särskilt utsatt område, utan istället präglas av framtidstro och entreprenörskap, en plats där man kan förverkliga drömmar och ha sin egen försörjning.


Mikael Granath.

Willhem köper i Malmö

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av en fastighet med 21 lägenheter i Malmö. Överenskommet fastighetsvärde är 44,2 miljoner kronor och säljare är Lifra Fastigheter i Malmö AB.


Mikael Granath, vd för Willhem.

Willhem minskade nettoresultatet under andra kvartalet

Bolag Willhem redovisar minskande nettoresultat under andra kvartalet 2022 jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna uppgick till 663 miljoner kronor (622), en ökning med 6,6 procent mot föregående år.


Fasad av lägenhetshusen.

Serneke bygger åt Willhem i Karlstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Willhem i Värmland om att bygga 78 hyreslägenheter i stadsdelen Wåxnäs, Karlstad. Ordern är värd cirka 95 miljoner kronor.


Olof Andersson och Mikael Granath.

Willhem köper bostäder i Malmö av Trianon

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av ytterligare 135 hyreslägenheter som ska uppföras i kvartersstaden Sorgenfri i Malmö. Överenskommet fastighetsvärde är 294 miljoner kronor och säljare är Fastighets AB Trianon.


Niki-Radjenovic

Willhem rekryterar fastighetschef i Helsingborg

Karriär Niki Radjenovic har rekryterats som fastighetschef till Willhem i Helsingborg.


Willhem köper mer fastigheter i Helsingborg.

Willhem köper mer i Helsingborg

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd genom förvärv av fem fastigheter med 61 lägenheter i Helsingborg. Överenskommet fastighetsvärde är 114 miljoner kronor och säljare är FFAB.


Mikael Granath.

Willhems nettovinst minskade under Q1 – påverkat av högre energipriser

Bolag Willhem redovisar minskande nettoresultat under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna steg under perioden.


Christian Forsell.

Willhem rekryterar IR-ansvarig

Karriär Willhem förstärker nu finansavdelningen med en IR-ansvarig. Christian Forsell, med lång erfarenhet från banksidan, har rekryterats till rollen.


Martin Andreasson.

Ny fastighetschef till Willhem i Trollhättan

Bolag Martin Andreasson har rekryterats som ny fastighetschef till Willhem i Trollhättan.


Willhem hjälper ukrainska flyktingar.

100 flyktingfamiljer får nya hem hos Willhem

Bolag Willhem har valt att tilldela 100 hyreslägenheter till Migrationsverket och kommunerna för att hjälpa till med flyktingströmmarna från Ukraina.


Mikael Granath, vd för Willhem.

Willhem köper för 800 miljoner i Halmstad

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Halmstad genom förvärv av 330 lägenheter på Slottsmöllan till ett överenskommet fastighetsvärde om 817,6 miljoner kronor.


Willhem.

Willhem säljer 56 bostäder i Borås

Transaktioner Willhem har ingått avtal om försäljning av ett fastighetsbestånd med 56 bostäder i Kypedalen, Borås. Överenskommet fastighetsvärde är 128 miljoner kronor och köpare är Ås Härads Holding AB.


Willhem.

Willhem storköper av Nordr

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Stockholmsområdet genom förvärv av ett hyresrättsprojekt med 232 lägenheter i Sundbyberg. Överenskommet fastighetsvärde är 727 miljoner kronor och säljare är Nordr.


Mikael Granath, vd för Willhem.

Willhem växer med fler hyresrätter i Göteborg

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Göteborg genom förvärv av ytterligare 383 lägenheter. Säljarna av fastigheterna är privatpersoner.


Bergsjön.

Flera tungviktare får förlängd markanvisning igen

Bygg/Arkitektur En markanvisning för cirka 500 bostäder i nordöstra Göteborg som tilldelats bland annat Balder och Wallenstam behöver förlängas för tredje gången i ordningen. Fastighetssverige berättar mer.


Daniel Gorosch.

Gorosch lämnar Willhems styrelse

Bolag Anders Ahlberg har valts in som ny ledamot i Willhems styrelse vid en extra bolagsstämma den 30 juni. Anders Ahlberg ersätter Daniel Gorosch som valt att lämna sitt styrelseuppdrag i Willhem för att fokusera på rollen som vd i Colliers.


Mikael Granath, vd Willhem.

S&P placerar Willhem på kreditbevakning negativ

Ekonomi/Finansiering Standard & Poor’s uppdaterade kriterier innebär att även Willhem placeras på kreditbevakning negativ. Samma sak meddelade Hemsö i fredags.


Willhem.

Willhem utökar ledningsgruppen med regionchefer

Bolag Willhem förstärker nu sin ledningsgrupp genom de tre regioncheferna Susanna Thom, Catarina Altement och Jonas Ekstam.


Mikael Granath, vd Willhem.

Willhem förvärvar byggrätt i Göteborg

Transaktioner Willhem har ingått avtal med Bonava om förvärv av en byggrätt för 55 lägenheter i Kviberg i Göteborg. Köpeskillingen uppgår till 26 miljoner kronor.


Ragnhild Backman.

Ragnhild Backman tar plats i Willhems styrelse

Bolag Ragnhild Backman har valts in som ny ledamot i Willhems styrelse vid årsstämman den 6 maj 2021. Ragnhild Backman ersätter Lena Larsson Daag, medlem och ledamot i Willhems styrelse sedan 2011, som har avböjt omval.


Axel Edwall.

Därför är bostadsmarknaden "superhet" i Göteborg

Bolag Göteborg upplever sin största byggboom på 50 år och intresset för nyproducerade hyresrätter gör marknaden "superhet" för tillfället enligt Axel Edwall från fastighetsrådgivaren Panreal. Här berättar han mer om hur marknadstrenderna ser ut för bostadsfastigheter och byggrätter i Göteborgsregionen och hur marknaden kan komma att utvecklas framöver från en redan väldigt stark position.


Willhem.

Willhem ökar i Malmö

Transaktioner Willhem köper fastighet i Malmö av privatperson.


Willhem förvärvar i Malmö

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd genom förvärv av 46 centralt belägna lägenheter vid Möllevångstorg i Malmö.


Anna Mellqvist.

Willhem rekryterar IT-och digitaliseringschef

Karriär Willhem förstärker nu organisationen genom rekrytering av Anna Mellqvist som är ny IT- och digitaliseringschef med ansvar för bolagets fortsatta digitaliseringsresa.


Mikael Granath, vd Willhem.

Willhem: Starkt år med god resultatutveckling

Bolag Willhem summerar ett 2020 med stabil ekonomisk utveckling, ökande driftnetto och stigande fastighetsvärden. Intäkterna ökade till 2 374 miljoner kronor (2 256) och driftnettot uppgick till 1 487 miljoner kronor (1 368), en ökning med 8,7 procent.


Mikael Granath, vd Willhem.

Willhem köper i Haninge

Transaktioner Willhem fortsätter att växa i Stockholmsområdet och utökar nu fastighetsbeståndet genom förvärv av 292 lägenheter som ska uppföras i Vega, Haninge kommun. Överenskommet fastighetsvärde är 492 miljoner kronor. Säljare är Sunt Boende och entreprenör är Lindbäcks Bygg.


Ulrika Sand och Mirja Primo har rekryterats som nya fastighetschefer till Willhem i Stockholm respektive Göteborg.

Nya fastighetschefer till Willhem i Stockholm och Göteborg

Karriär Ulrika Sand och Mirja Primo har rekryterats som nya fastighetschefer till Willhem i Stockholm respektive Göteborg.


Mikael Hyltse blir fastighetschef i Jönköping och Lisa Angelin är ny fastighetschef för Willhem i Halmstad.

Willhem rekryterar två fastighetschefer internt

Karriär Mikael Hyltse blir fastighetschef i Jönköping och Lisa Angelin är ny fastighetschef för Willhem i Halmstad.


Willhem.

Willhem säljer fem fastigheter i Borås

Transaktioner Willhem har ingått avtal om försäljning av fem samhällsfastigheter i Borås. Överenskommet fastighetsvärde är 221,5 miljoner kronor och köpare är Estea Omsorgsfastigheter.


Mikael Granath, vd Willhem.

Mikael Granath: "Vi tittar hela tiden på möjliga affärer"

Bolag Willhem utökade nyligen sitt fastighetsbestånd i Malmö genom förvärv av ytterligare 405 hyreslägenheter. Företagets vd Mikael Granath berättar för Fastighetssverige hur de ser på fler förvärv. Här vill de växa vidare och så här har de valt att investera i sitt befintliga bestånd.


Mikael Granath, vd Willhem.

Willhem gör ytterligare förvärv i Malmö

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Malmö genom förvärv av ytterligare 405 lägenheter.


Willhem.

Willhem etablerar kontor i Vällingby centrum

Bolag I dagarna öppnar bostadsbolaget Willhem upp dörrarna till sitt nya kontor i Vällingby centrum. Detta i takt med att Willhem växer i Stockholm.


Peab bygger åt Backahill.

Peab bygger i Ängelholm och Eskilstuna

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 65 hyreslägenheter i Ängelholms centrum. Beställare är Backahill Bostäder AB och kontraktssumman uppgår till 144 miljoner kronor.

Parallellt med detta har Peab fått i uppdrag att bygga 337 hyreslägenheter i centrala Eskilstuna. Beställare är Willhem och kontraktssumman uppgår till 336 miljoner kronor.


Fredrik Wirdenius, tidigare vd på Vasakronan, driver numera en egen verksamhet där han är rådgivare.

Wirdenius frodas som egenföretagare

Karriär Vasakronans tidigare vd Fredrik Wirdenius kan lägga till ytterligare ett styrelseuppdrag till samlingen när han nu går in som ordförande i Willhem. För Fastighetssverige berättar han om sin nya tillvaro som egenföretagare och hur han upplever att coronakrisen har förändrat förutsättningarna i fastighetsbranschen.


Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.

Fredrik Wirdenius blir styrelseordförande i Willhem – Daniel Gorosch ny ledamot

Bolag Vid årsstämman har Fredrik Wirdenius valts in som ny styrelseordförande i Willhems styrelse. Han ersätter Per-Håkan Westin, styrelseordförande i Willhems styrelse sedan närmare tio år, som har avböjt omval. Vid årsstämman har även Daniel Gorosch valts in som ny ledamot. Han ersätter Simon de Chateau som har avböjt omval.


Mikael Granath.

"Spelplanen måste bli tydligare"

Bolag Fastighetssverige pratar planer och mål för 2020, serviceindex, förvärv och corona med Willhems vd Mikael Granath.


Willhems nya bostadsplaner (i vitt) för området Tallboda i Linköping.

Här vill Willhem förtäta i Paradiset

Bostäder Willhem har tidigare ansökt om att få bygga 100 hyreslägenheter på fastigheten Paradiset 6 intill Tallboda centrum i Linköping. Nu ska samhällsbyggnadsnämnden ta ställning till om en ny detaljplan för projektet kan prövas. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Mikael Granath, vd Willhem.

Willhem ökar i Helsingborg

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Helsingborg genom köp av fyra bostadsfastigheter. Säljaren är en privatperson.


Anna-Karin Jeppsson.

Willhem stärker upp teamet inom nyproduktion

Bolag Willhem fortsätter sin satsning på nyproduktion och förstärker nu projektorganisationen med Anna-Karin Jeppsson som har rekryterats som projektutvecklare.


Helsingborg kopia.jpg

Här är Helsingborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största städer. I dag är turen kommen till Helsingborg, som med sina 145 415 invånare, är landets nionde största stad.


Mikael Granath, vd Willhem.

Efter storförvärvet – Willhem vill växa mer i Stockholm

Transaktioner I och med tvåmiljardersförvärvet från Riksbyggen växer Willhems närvaro i Stockholm med drygt 30 procent. För Fastighetssverige berättar bolagets vd, Mikael Granath, mer om affären och varför man vill växa än mer i huvudstadsregionen.


Riksbyggen, med Carl-Johan Hansson, säljer till Mikael Granaths Willhem.

Willhem köper av Riksbyggen för drygt två miljarder

Transaktioner Willhem köper 870 hyresrätter i Stockholm av Riksbyggen.


Mikael Granath, vd Willhem.

Willhem om det "ovanliga" Malmö-köpet

Transaktioner Willhem har gjort ett ovanligt litet köp i och med förvärvet av två fastigheter med endast 17 hyreslägenheter i Malmö. Vd:n Mikael Granath berättar mer om hur affären kom till och varför bolaget sällan köper så små fastigheter.


Willhems vd Mikael Granath.

Willhem köper två mindre fastigheter i Malmö

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd i Malmö genom köp av ytterligare två bostadsfastigheter. Säljarna är privatpersoner.


Mikael Granath, vd Willhem.

Willhem köper nyproduktionsprojekt i Eskilstuna

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd i Mälardalen genom förvärv av 337 hyresrätter som ska uppföras i centrala Eskilstuna. Affären sker genom bolagsköp till ett överenskommet fastighetsvärde om 617 miljoner kronor.


Mikael Granath, vd Willhem.

Willhem emitterar på nytt

Ekonomi/Finansiering Bostadsjätten emitterar 200 miljoner kronor under sitt MTN-program.


Mikael Granath, vd för Willhem, som köper nyproduktion av Trianon.

Trianon säljer till Willhem i Malmö

Transaktioner Willhem köper ett nyproduktionsprojekt på Norra Sorgenfri Malmö av Trianon. Överenskommet fastighetsvärde är 435 miljoner kronor och Willhem tillträder när bostäderna är färdigställda, år 2023.


Rikard Norström.

Willhem öppnar upp för rejäl förtätning

Bolag För Fastighetssverige berättar Rikard Norström, nyproduktionschef på Willhem, mer om bolagets planer på att förtäta inom sina fastigheter.


Willhem bygger på en befintlig byggnad i Karlstad.

Willhem bygger på i Karlstad

Bygg/Arkitektur Willhem startar ett påbyggnadsprojekt i stadsdelen Kronoparken i Karlstad. Genom att utöka en befintlig fastighet och bygga på med ytterligare ett våningsplan tillskapas 32 nya lägenheter


Johan Magnusson.

Nya representanter för Första AP-fonden i Willhems respektive Vasakronans styrelser

Bolag Första AP-fonden ersätter avskedade vd:n Johan Magnusson med nya representanter i Willhems och Vasakronans styrelse.


Täby Turf.

SSM byggstartar Täby Turf

Bostäder Utvecklaren drar igång bygget med 178 hyresrätter.


Mikael Granath, vd Willhem.

Granath efter rekryteringen: "Har en bra känsla"

Bolag Willhem rekryterar transaktionsanvarig från konsultsidan. Vd Mikael Granath förklarar varför för Fastighetssverige.


Isabella Lundgren går till Willhem.

Willhem rekryterar transaktionsansvarig

Karriär Willhem förstärker nu finansavdelningen med en transaktionsansvarig. Isabella Lundgren har rekryterats till rollen och kommer närmast från JLL Capital Markets.


Peter Malmén.

Han blir ny vice vd på Willhem

Bolag Peter Malmén, finansdirektör hos Willhem, har utsetts till vice vd i bolaget.


Ulrica Lindros och Zeljko Pavlovic.

Willhem rekryterar två nya fastighetschefer

Bolag Ulrica Lindros och Zeljko Pavlovic har rekryterats som nya fastighetschefer till Willhem i Stockholm respektive Malmö.


Maria Donaldson-

Willhem utökar ledningsgruppen

Bolag Willhem utökar sin ledningsgrupp med ytterligare en ordinarie medlem. Det är Maria Donaldson, IT-och digitaliseringschef, som tar plats i ledningen för att höja den strategiska ambitionsnivån i arbetet med digitalisering.


Fastighetskvinnan
Årets Unga Fastighetskvinna 2018: Kerstin Lindberg Göransson, juryledamot och vd för prissponsorn Akademiska Hus, 2018 års vinnare Sonja Ståhl och juryordföranden Kristina Alvendal.

Årets Unga Fastighetskvinna: Tre veckor kvar att nominera

Fastighetskvinnan I dag är det tre veckor kvar innan nomineringsprocessen för Årets Unga Fastighetskvinna avslutas.
Här berättar förra årets vinnare om tiden som har gått sedan hon vann.
– Det har varit en hel del uppståndelse. Jag trodde faktiskt inte att det var så stort, säger Sonja Ståhl, fastighetschef på Willhem i Helsingborg.


Willhem uppvisar starka siffror för inledande kvartalet.

"Kommer fortsätta göra affärer"

Bolag Mikael Granath, vd på WIllhem, berättar för Fastighetssverige om starka starten och planerna för 2019.


Christel Armstrong Darvik.

Christel Armstrong Darvik tar plats i Willhems styrelse

Bolag Christel Armstrong Darvik har valts in i Willhems styrelse vid årsstämman. Siv Malmgren, medlem som ledamot i Willhems styrelse sedan 2011, har avböjt omval.


Willhem, Specialfastigheter och Balder har några av branschens billigaste obligationslån.

De har branschens billigaste finansiering

Ekonomi/Finansiering Fastighetssverige har kartlagt branschens billigaste obligationer – och kan konstatera att kostnaden för bolagens finansiering skiljer sig markant åt.


Kungsängen gård.

Willhem vinner markanvisning i Jönköping

Bygg/Arkitektur Hösten 2018 bjöd Jönköpings kommun in till en markanvisningstävling för nybyggnation av bostäder i stadsdelen Kungsängen. Nu är det klart att Willhems bidrag, tillsammans med Forum Arkitekter och Mareld Landskapsarkitekter, vunnit markanvisningen i konkurrens med 13 andra aktörer.


Maria Donaldson.

Donaldson blir digitaliseringschef hos Willhem

Karriär Maria Donaldson, idag IT-chef hos Willhem, får nu ett utökat ansvar för digitalisering och blir IT- och digitaliseringschef.


Trianon ökar sitt bestånd i Hermodsdal genom största förvärvet i bolagets historia.

Trianon köper för 900 miljoner av Willhem

Transaktioner Trianon har tecknat avtal om att förvärva ett fastighetsbestånd om 781 lägenheter samt ett mindre antal kommersiella lokaler med en uthyrningsbar yta om 53 300 kvadratmeter. Fastigheterna är belägna på Hermodsdal och Almhög i Malmö och förvärvet har ett underliggande fastighetsvärde om 900 miljoner kronor från Willhem.


Dastan Media Ringlund.

Willhem rekryterar från HSB

Karriär Willhem fortsätter sin satsning på nyproduktion och rekryterar Dastan Media Ringlund som projektchef.


Henrik Fernström.

Därför hakar Heba inte på renoveringstrenden

Bostäder För Fastighetssverige förklarar Henrik Fernström, chef fastighetsutveckling, mer om bolagets traditionella renoveringstaktik.


Svein Erik Lilleland (Hembla), Wonna I de Jong (Wonna Fast) och Dan Astrén (Sig Invest).

De är störst i nya ombildningsområdena

Bostäder Efter att Stockholms stad öppnat upp för ombildningar i elva stadsdelar har Fastighetssverige kikat närmare på vilka andra fastighetsägare som dominerar områdena.


Willhem köper för 600 miljoner

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd ytterligare genom förvärv av 265 hyreslägenheter i Malmö. Fastigheterna förvärvas av PP Pension till ett överenskommet fastighetsvärde om 600 miljoner kronor.


Mer Wallenstamskt till Willhem

Bolag Som en del i ett avtal från 2015 fortsätter Willhem att successivt ta över Wallenstams fastigheter i Helsingborg. Nu har Wallenstam frånträtt fastigheten Skäran 1.


Willhem köper nyproduktion för en halv miljard

Transaktioner Willhem utökar nu sitt fastighetsbestånd i Stockholmsområdet ytterligare genom förvärv av 176 nyproducerade lägenheter som kommer uppföras i Täby Park. Överenskommet fastighetsvärde är 473 miljoner kronor och säljare är SSM.


Willhem köper nyproduktionsprojekt av Bonava

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd i Stockholmsområdet genom förvärv av 66 hyresrätter som ska uppföras i Ursvik, Sundbyberg. Överenskommet fastighetsvärde är 190 miljoner kronor och säljare är Bonava.


Willhem rekryterar Compliance Manager

Bolag Willhem förstärker nu organisationen med en ny tjänst som Compliance Manager. Azin Taheri har rekryterats till rollen och kommer närmast från fastighetsförvaltnings- och byggföretaget McArthur Glen Group i London, där hon sedan 2014 innehaft en tjänst som bolagsjurist.


Fastighetskvinnan
Sonja Ståhl – vinnare av 2018 års utmärkelse Årets Unga Fastighetskvinna.

Här är vinnaren i Årets Unga Fastighetskvinna

Fastighetskvinnan På onsdagen utsågs vinnaren i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna.

Se bilderna från Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan I en fullsatt spegelsal på Grand Hôtel i Stockholm arrangerades årets upplaga av Fastighetskvinnan som bjöd på en rad intressanta föredrag, diskussioner samt avgörande i den prestigefyllda tävlingen Årets unga fastighetskvinna.

Ett unikt ledarskapsprogram – här är vinnarpriset

Fastighetskvinnan Kommunikationsutbildning i en scenisk miljö med individuell handledning – vinnaren i Årets Unga Fastighetskvinna får nu en unik möjlighet att utveckla sig själv och sina ledaregenskaper genom Ledarstudions program Det personliga uttrycket.


Willhem emitterar grön obligation om 800 miljoner

Ekonomi/Finansiering Willhem har emitterat företagets första gröna obligation. Totalt emitteras 800 miljoner kronor fördelat på två trancher under bolagets MTN-program.


Fastighetskvinnan

Årets Unga Fastighetskvinna: Finalist nummer 3!

Fastighetskvinnan Hon är skolad hos Jacob Karlsson och Erik Selin.
Nu brinner hon för att vända utvecklingen på Söder i Helsingborg, ett område med många utmaningar – men som också har möjligheter.
Möt Sonja Ståhl, 28, fastighetschef på Willhem i Helsingborg och finalist i Årets Unga Fastighetskvinna.


Nya hyresbostäder klara i Tullinge

Bostäder Willhems projekt med små hyresbostäder i Riksten är nu färdigställt och inflyttning pågår.


De köper Willhems fastighet för 114 miljoner

Transaktioner Hammaröbostäder har förvärvat en fastighet av Willhem i Karlstad för 114 miljoner kronor. För Fastighetssverige berättar vd:n om hur man vill utveckla de kommersiella ytorna när man tar över i höst. "Alltid en utmaning, men..."


Lanserar nytt fastighetsspråk

Teknik Nu finns ett gemensamt digitalt språk, RealEstateCore, speciellt framtaget av fastighetsägare för byggnader. Syftet är att möjliggöra kontroll över det data som byggnader genererar för att kunna utveckla nya tjänster till förmån för hyresgäster och leverantörer till fastighetsbranschen. RealEstateCore är ett samarbete mellan bland andra flera av de ledande fastighetsbolagen.


Willhem köper hyresbostäder i Helsingborg

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av 154 hyresbostäder i Helsingborg. Överenskommet fastighetsvärde är 170 miljoner kronor och säljare är Radioplans Fastighets AB.


Stark resultatutveckling och tillväxt för Willhem

Bolag Willhem hade ett 2017 med starkt rörelseresultat och stor tillväxt, driftnettot ökade med 35 procent. Utdelningen föreslås till 50 öre.


Willhem gör om lokaler till bostäder i Göteborg

Bostäder Willhem har nu påbörjat konvertering av lokaler till bostäder vid Väderlekstorget i Biskopsgården, Göteborg.


Bonava säljer till Willhem i Malmö

Transaktioner Bonava säljer ett hyresrättsprojekt i Elinegård i Malmö till Willhem. Projektet omfattar 90 hyreslägenheter och försäljningspriset uppgår till cirka 179 miljoner kronor.


Victoria Park och Trianon köper av Willhem

Transaktioner Victoria Park och Trianon köper tillsammans fastigheter värda närmare 800 miljoner kronor av Willhem. "Kommer att stärka det fortsatta utvecklingsarbetet i området".


Willhem rekryterar HR-chef

Bolag Annika Eriksson har rekryterats till rollen som ny HR-chef hos Willhem och tar därmed plats i bolagets ledningsgrupp.    


"Det är roligt att lyssna på Erik Selin”

Fredagsprofilen Vad krävs för att Mikael Granath ska köpa Turning Torso? Vilken är den bästa affären han gjort? Och vilken annan fastighets-vd är han nyfiken på? Det och mycket mer berättar han i veckans Fredagsprofilen.


Willhem rekryterar transaktionsansvarig från CBRE

Karriär Willhem förstärker nu finansavdelningen med en transaktionsansvarig. Anna Öhrn har rekryterats till rollen och kommer närmast från CBRE.     


Det ska Willhem satsa på härnäst

Bolag Willhems vd Mikael Granath om bolagets expansion de senaste åren, bakgrunden till miljardaffären i Helsingborg och hur svårt det är att etablera sig på det nya affärsområdet.


Willhem emitterar norsk miljard

Ekonomi/Finansiering Willhem har genomfört en obligationsemission om en miljard i norska kronor under sitt MTN-program, med emissionsdag den 13 september 2017.


”En del av vår verksamhet”

Sverige I tre delar intervjuar vi fastighetsägare som finns representerade i det som polisen anser vara ”särskilt utsatta områden”. Först ut: Mikael Granath, vd på Willhem.


Willhem fortsätter köpa i Helsingborg

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd genom förvärv av 96 hyresrätter som ska uppföras i Helsingborg. Överenskommet fastighetsvärde är 229 miljoner kronor och säljare är Wallenstam.


Willhem och Framtidenkoncernen genomför fastighetsaffär

Transaktioner Willhem har ingått avtal om att överta tre fastigheter från dotterbolag i Framtidenkoncernen samtidigt som Bostadsbolaget tar över Willhems fastighet på Friskväderstorget, Göteborg. 


Willhem emitterar 1,5 miljarder

Ekonomi/Finansiering Willhem har genomfört en obligationsemission om 1,5 miljarder kronor under sitt MTN-program med emissionsdag måndag 26 juni.


Willhem säljer fastigheter i Lysekil

Transaktioner Som ett led i att effektivisera förvaltningen har Willhem ingått avtal om försäljning av ett fastighetsbestånd i Lysekil omfattande bostäder och kommersiella lokaler. Köpare är Akka Egendom. 


Akelius säljer för 3,8 miljarder i Helsingborg

Transaktioner Akelius säljer av 2 299 lägenheter i Helsingborg för 3,8 miljarder kronor. Köpare är Willhem och Folksamgruppen.


Lokalmarknadsdagen
Marie Bucht, Mikael Granath och Kerstin Lindberg Göransson tillhör de första som står på scen på nyrenoverade Park Avenue Hotel på Kungsportsavenyn.

Göteborgs mest anrika fastighetsevent – i stans fräschaste seminarielokaler

Lokalmarknadsdagen Tisdagen den 12 september är det återigen dags för Lokalmarknadsdagen i Göteborg. Den här gången på en helt ny plats; just nu pågår renoveringarna för fullt på Park Avenue Hotel på Avenyn. När färgen har torkat på väggarna efter sommaren är Lokalmarknadsdagen ett av de första eventen i de nya lokalerna.
En av höjdpunkterna: En marknadsspaning med tre vd-profiler.


Willhem och Framtidenkoncernen i fastighetsaffär

Bolag Willhem och Framtidskoncernen planerar fastighetsaffär genom överlåtande i Biskopsgården i Göteborg.


Willhem öppnar kontor i Helsingborg

Bolag Willhem har de senaste åren utökat sitt fastighetsbestånd i Helsingborg och öppnar nu ett förvaltningskontor i staden. Sonja Ståhl har rekryterats till rollen som fastighetschef. 


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering
Vd:arna Anneli Jansson, Mikael Granath, Kerstin Lindberg Göransson och Lena Boberg diskuterar digitaliseringen möjligheter.

Storbolags-vd:arna om digitaliseringens möjligheter

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Digitaliseringen är inte längre en trend utan ett faktum att förhålla sig till. Hur ser vd:arna för de stora svenska fastighetsbolagen på utvecklingen och framtiden? Hur arbetar de i dag, var finns möjligheterna, utmaningarna och fällorna?


Willhem säljer fastighet i Kungsbacka

Transaktioner Willhem har sålt en fastighet, som har tonvikt på kommersiella lokaler, i centrala Kungsbacka. 


Willhem omorganiserar och plockar in nya regionchefer

Bolag För att stödja bolagets utveckling har Willhem organiserat om förvaltningsorganisationen i tre jämnstora regioner; Syd, Öst och Väst. Tre regionchefer, med ansvar för cirka 8 000 lägenheter vardera i regionerna, har rekryterats.  


Wallenstam frånträder Helsingborgsfastighet

Transaktioner Som en del i det avtal som tecknades med Willhem i december 2015 avseende att de successivt kommer att överta Wallenstams fastigheter i Helsingborg, frånträder Wallenstam nu fastigheten Vildvinet 1, med fastighetsvärde 509 miljoner kronor.


Willhems nya giv – det ska man satsa på nu

Bolag Willhem gör en kursändring för framtiden. Vd:n Mikael Granath satsar mindre på bostäder, och vill etablera sig på fler orter. "Vuxit väldigt mycket i volym".

Willhem: Stora förvärv och starkt rörelseresultat

Bolag Under ett år präglat av stora förvärv ökade Willhems intäkter med tolv procent, bolagets fortsatt starka rörelseresultat minskade något vilket även resultatet efter skatt gjorde, visar Willhems årsrapport.


Willhem: Stora förvärv och starkt rörelseresultat

Bolag Under ett år präglat av stora förvärv ökade Willhems intäkter med tolv procent, bolagets fortsatt starka rörelseresultat minskade något vilket även resultatet efter skatt gjorde, visar Willhems årsrapport.


Willhem rekryterar utvecklingschef

Bolag Willhem förstärker nu organisationen med en nyinrättad tjänst som utvecklingschef. Therése Scherman har rekryterats till rollen och kommer närmast från en tjänst som marknadschef på Hogia-gruppen.


Nya fastighetschefer till Willhem

Bolag Som ett led i Willhems expansion i västra Sverige har Jennifer During och Håkan Lindell rekryterats som fastighetschefer i Skövde respektive Trollhättan.


De fem största affärerna i Sverige under året redovisas här.

De svenska affärerna bakom rekordåret

Transaktioner Transaktioner över 200 miljarder kronor i Sverige, i Norden över 400 miljarder kronor och ett ”all time high” i både Sverige och Norden. Fastighetssverige går igenom de tunga affärerna bakom rekordet för varje nordiskt land. Först ut är de svenska transaktionerna.


Willhem emitterar obligationer för 850 miljoner

Ekonomi/Finansiering Willhem har genomfört en obligationsemission om 850 miljoner kronor under sitt MTN-program, med emissionsdag torsdag 8 december.


Willhem köper av Bonava i Malmö

Transaktioner Willhem köper 178 lägenheter av Bonava före produktionsstart.


LISTA: Största nordiska affärerna

Transaktioner Fastighetssverige presenterar de största transaktionerna i Sverige och våra nordiska grannländer de senaste tolv månaderna.


Willhem byggstartar hyresrätter i Borås

Bostäder Willhem har nu inlett produktionen av 28 nya hyreslägenheter i Alideberg, Borås.


Sämst i undersökning: ”Väldigt tråkigt”

Bolag Willhem har minst nöjda hyresgäster, enligt Hyresgästföreningens undersökning. Nu uttalar sig vd:n Mikael Granath om resultatet: "Kan bli mycket bättre".


Willhem emitterar 1 250 miljoner

Ekonomi/Finansiering Willhem har genomfört en obligationsemission om 1 250 miljoner kronor under sitt MTN-program, med emissionsdag tisdag 1 november.


Willhem tog första spadtaget för nya hyresrätter i Jönköping

Bygg/Arkitektur Willhem har tagit första spadtaget i produktionen av 66 nya lägenheter på Dalvik i Jönköping.


Willhem och Holgers samarbetar för hållbar byggprocess

Bygg/Arkitektur Willhem har ingått ett långsiktigt samarbete med Holgers Stugmaterial gällande materialleveranser och containerlogistik för bolagets utvecklingskoncept Willhemlyftet. Avsikten med det nya avtalet är att produktionen ska effektiviseras.


Willhem miljardköper av Akelius

Transaktioner Willhem köper 1 763 lägenheter i Halmstad och Eskilstuna av Akelius. Transaktionssumman för affären uppgår till 2,8 miljarder kronor.


Willhem expanderar organisationen

Bolag Till följd av ett antal större köp det senaste året väljer Willhem att organisera om förvaltningsorganisationen från två till tre regioner. Verksamheten förstärks med tre regionchefer, parallellt med att etablering sker på två nya orter i västra Sverige; Skövde och Trollhättan.


Bostadsbolaget och Willhem planerar affär i Biskopsgården

Transaktioner Enligt planerna ska Bostadsbolaget köpa Willhems hus på Friskväderstorget i Norra Biskopsgården, Göteborg, och samtidigt sälja en fastighet i Södra Biskopsgården till Willhem.


Willhem satsar på egen förvaltning i Helsingborg

Bolag Willhem står nu i startgroparna för att etablera en egen förvaltningsorganisation i Helsingborg, som ett resultat av de större fastighetsaffärer som genomförts på orten.


Bonava byggstartar hyresrätter i Karlstad

Bygg/Arkitektur Bonava utvecklar 221 hyresrätter på Rudsberget i Karlstad åt Willhem.


Willhem genomför obligationsemission

Ekonomi/Finansiering Willhem har genomfört en obligationsemission om en miljard kronor under sitt MTN-program.


Willhem hyr ut i Skäggetorp

Uthyrning I morgon inviger utbildningsföretaget Infokomp sina nya lokaler i Skäggetorp centrum. Lokalerna har byggts om för att passa företagets verksamhet som är att erbjuda grundläggande vuxenutbildning och gymnasiekurser.


Willhem tar över första Wallenstamfastigheten i Helsingborg

Transaktioner I december tecknade Wallenstam och Willhem avtal om att Willhem successivt ska ta över Wallenstams fastigheter i staden. Nu tar Willhem över den första fastigheten.


Willhem köper av Bonava

Transaktioner NCC:s dotterbolag Bonava (tidigare NCC Housing) säljer sammanlagt 352 nyutvecklade Svanenmärkta hyresrätter i Linköping och Karlstad till bostadsbolaget Willhem. Försäljningen genomförs som en bolagsaffär till ett värde av 595 miljoner kronor.


Willhem, med vd Mikael Granath köper för fem miljarder kronor.

Akelius storförsäljning genomförd

Transaktioner Akelius säljer 4 302 lägenheter, 119 fastigheter, i västra Sverige för fem miljarder kronor.


Château till Willhems styrelse

Bolag Alma Propertys Simon de Château och Huges Sophia Mattsson-Linnala föreslås ta plats i Willhems styrelse.


Willhem bygger hyresrätter i Jönköping

Bostäder Willhem har beviljats bygglov för att uppföra ett bostadshus med 66 hyreslägenheter på Dalvik i Jönköping. Bostäderna ska byggas på mark som ingår i befintligt bestånd.


Willhem köper hela Wallenstams bestånd i Helsingborg

Transaktioner Willhem kommer successivt att överta Wallenstams fastigheter i Helsingborg. Avtalen omfattar totalt cirka 380 hyreslägenheter varav knappt hälften är under produktion. Beräknat fastighetsvärde vid färdigställande blir totalt cirka 1,3 miljarder kronor.


Nytt restaurangkoncept till Skäggetorp centrum

Uthyrning Efter flera månaders byggarbete är det dags för invigning av ett helt nytt restaurangkoncept i Skäggetorp centrum.


Willhem säljer i Åkersberga

Transaktioner Willhem säljer en bostadsfastighet med hyreslägenheter i Åkersberga i Österåkers kommun. Köpare är Fastighets AB Caracol.


Willhem köper lägenheter av Midroc i Hyllie

Transaktioner Willhem utökar sitt fastighetsbestånd i Malmö genom förvärv av 125 nyproducerade lägenheter som kommer att uppföras i Hyllie, med planerad byggstart under hösten. Säljare är Midroc Property Development.


Willhem: Fortsatt tillväxt under tredje kvartalet

Bolag Willhems delårsrapport visar ökande intäkter och driftnetto. Rörelseresultatet uppgår till 829 miljoner kronor (614).


Willhem rekryterar transaktionsansvarig

Karriär Willhem förstärker nu finansavdelningen med en nyinrättad tjänst som transaktionsansvarig. Christian Örtengren, närmast från CBRE, har rekryterats till rollen.


Willhem satsar på nyproduktion

Karriär Rikard Norström har rekryterats till tjänsten som nyproduktionschef på Willhem med ansvar för att utveckla bolagets nyproduktionsportfölj från start.


Willhem köper i Malmö

Transaktioner Willhem utökar nu sitt bestånd i Malmö genom köp av två bostadsfastigheter med 46 lägenheter. Säljare är Akropol AB.


Willhem gör entré i Helsingborg

Transaktioner Willhem blir ny aktör på bostadsmarknaden i Helsingborg i och med ett köp av 610 hyreslägenheter.


Willhem köper 523 lägenheter i Göteborg

Transaktioner Willhem köper 523 hyreslägenheter i Gerås, Bergsjön. Därmed växer beståndet i Göteborg till totalt 2 640 lägenheter.


Willhem rekryterar kundservicechef

Bolag Willhem organiserar nu sin kundservice centralt för att kunna erbjuda hyresgäster och bostadssökande en ännu bättre service. Den nya kundservicechefen kommer närmast från en chefstjänst på Intrum Justitia.


Här är första affären

Transaktioner Akka Egendom har ingått avtal om förvärv av fem fastigheter i Karlstad.


Willhem säljer 135 lägenheter i Malmö

Transaktioner Willhem säljer åtta bostadsfastigheter, med sammanlagt 135 lägenheter, i Malmö.


Tempobutik nyöppnar stort i Tallboda

Uthyrning Willhems lokalhyresgäst Tempo Tallen har genomfört en ombyggnation och
öppnar nu en av Sveriges största Tempobutiker i Tallboda, Linköping.
Den nya butiken omfattar 1 100 kvadratmeter.


Willhem säljer i Ulricehamn

Transaktioner Willhem har ingått avtal om försäljning av 11 bostadsfastigheter i Ulricehamn. Köpare är det privatägda fastighetsbolaget Lidén Group AB.


Cernera köper av Willhem i Borås

Transaktioner Willhem säljer en kommersiell fastighet, omfattande cirka 7 000 kvadratmeter, i Borås till Cernera.


Willhem rekryterar från Stena

Karriär Willhem rekryterar en finansdirektör, som närmast kommer från Stena Fastigheter.


Willhem hyr ut i Malmö

Uthyrning Gymkedjan Fitness 24 Seven har tecknat ett hyreskontrakt med Willhem och öppnar i morgon ett gym på Dalaplan i Fosie, Malmö.


Det ljusnar för Skäggetorp Centrum

Bygg/Arkitektur Som ett led i Willhems hållbarhetsarbete pågår nu installationen av ny modern LED-belysning i Skäggetorp Centrum i Linköping. Energiförbrukningen beräknas minska med 70 procent.


Willhem: Rörelseresultatet upp 31 procent

Bolag Willhems rörelseresultat ökade förra året med 31 procent jämfört med föregående år. Willhem köpte under 2014 elva fastigheter i Linköping och Halmstad.


Willhem emitterar obligationer för 1 050 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Willhem emitterar icke säkerställda obligationer för 1 050 miljoner kronor under sitt MTN-program.


Willhem hyr ut i Skäggetorp

Uthyrning Skäggetorp Bilvård öppnar en komplett bilvårdsanläggning i Willhems Skäggetorp Centrum i Linköping.


Willhem emitterar två miljarder

Ekonomi/Finansiering Willhem genomförde i går den första emissionen under sitt MTN-program.


Willhem vill renodla beståndet

Transaktioner Willhem planerar att sälja åtta fastigheter på Seved, Malmö, och får kritik, bland annat från Hyresgästföreningen, för brist på långsiktighet.
Willhem vill också sälja i Ulricehamn och Karlstad.


Willhem etablerar MTN-program om fem miljarder

Ekonomi/Finansiering Willhem har beslutat om att upprätta ett Medium Term Note-program med ett högsta utestående nominellt belopp om fem miljarder kronor.


Miljonprogrammen lockar

Event Att investera i miljonprogram har blivit hett. Victoria Park anställer de boende för att inte flytta problemen som förknippas med områdena.
– Vi tar på det sättet ett större grepp, sade Peter Strand på Victoria Park.


World Class öppnar i Skäggetorp Centrum

Uthyrning Hälso- och fitnessklubben World Class har nyligen tecknat ett hyreskontrakt med Willhem och öppnar inom kort ett World Class Express i Skäggetorp Centrum, Linköping.


Willhem etablerar egen organisation i Halmstad

Bolag I och med de nyligen genomförda fastighetsaffärerna i Halmstad tar Willhem nu steget att etablera en egen områdesorganisation på orten. Max Petersson har rekryterats som fastighetschef med ansvar för verksamheten.


Willhem säljer bostadsfastighet i Stockholm

Transaktioner Willhem säljer en bostadsfastighet i Vallentuna. Fastighetsvärdet uppgår till 77 miljoner kronor.


Branschen riktar skarp kritik mot Företagsskattekommittén

Juridik För att få i gång investeringar i nya hyresrätter vore en översyn av beskattningen motiverad. I stället lanserar Företagsskattekommittén ett förslag som ytterligare diskriminerar hyresrätter som upplåtelseform, skriver representanter för sju bostadsföretag på Svd Debatt.


Willhem köper mer i Halmstad

Transaktioner Willhem genomför sin fjärde fastighetsaffär i Halmstad sedan årsskiftet när man köper en fastighet med 85 lägenheter av Länsförsäkringar för 69 miljoner kronor.


Willhem köper för 545 miljoner i Halmstad

Transaktioner Willhem köper sex fastigheter med 867 lägenheter i Halmstad för 545 miljoner kronor.


Ny fastighetschef på Willhem i Jönköping

Karriär Tommy Grek har tillträtt som ny fastighetschef för förvaltningen och utvecklingen av Willhems fastigheter i Jönköping.


Willhem dubblar företagscertifikat

Ekonomi/Finansiering Som ett komplement till bolagets övriga finansiering har Willhem utökat rambeloppet för företagscertifikat till två miljarder kronor.


Willhem ökar ytterligare i Halmstad

Transaktioner Willhem köper ytterligare 48 lägenheter i Halmstad. Köpeskillingen uppgår till 45 miljoner kronor.


HFAB säljer till Willhem

Transaktioner Kommunala HFAB säljer två bostadshus på Andersbergsringen 253-271 i Halmstad till Willhem. Affären omfattar 60 lägenheter och köpeskillingen uppgår till 30,5 miljoner kronor. Willhem tillträder husen när fastighetsombildning har genomförts.


Ökat resultat från Willhem

Bolag Willhem presenterar ett höjt resultat i sin rapport för 2013.


Willhem hyr ut i Skäggetorp

Uthyrning Willhem hyr ut 550 kvadratmeter i Skäggetorp Centrum i Linköping till Röda Korset.


Willhem anställer ny fastighetschef i Stockholm

Karriär Christina Kanholt har tillträtt som ny fastighetschef för förvaltningen och utvecklingen av Willhems fastigheter i Stockholm.


Större Willhem ökat resultatet

Bolag Willhems rörelseresultat uppgick till 502 miljoner kronor för årets nio första månader (301).


Willhem rekryterar centrumledare till Skäggetorp

Karriär Peter Särud har anställts som centrumledare till Willhems Skäggetorp Centrum i Linköping, med ansvar för förvaltningen och utvecklingen av centrumet.


Willhem emitterar företagscertifikat

Ekonomi/Finansiering Som ett komplement till bolagets övriga finansiering har Willhem genomfört en första emission under ett nyupprättat program för företagscertifikat.


Willhem fokuserar på den befintliga portföljen

Bolag Willhems vd Mikael Granath skriver i halvårsrapporten att bolaget kontinuerligt erbjuds såväl kommunala som privata förvärvsmöjligheter, men att huvudfokuset 2013 ligger på utveckling av organisationen och den befintliga portföljen.


Willhem köper av Tornet

Transaktioner Willhem köper en fastighet med 56 hyreslägenheter i Jönköping av Tornet Bostadsproduktion för 80 miljoner kronor.


Willhem anställer ny fastighetschef

Karriär Willhem har anställt en ny fastighetschef i Göteborg.


Starkt 2012 för Willhem

Bolag 2012 var ett år som för Willhem präglades av stark tillväxt och förbättrat resultat.


Lundstedt nu ordinarie fastighetsdirektör i Willhem

Karriär Peter Lundstedt har anställts som fastighetsdirektör i Willhem efter att ha varit tillförordnad fastighetsdirektör sedan november förra året.


Willhem köper smått i Halmstad

Transaktioner Willhem köper en fastighet i Halmstad med 26 studentlägenheter.


Willhem omorganiserar

Bolag För att anpassa organisationen till tillväxten i fastighetsbeståndet och till den expansionstakt som bolaget tänker sig framåt, bildar Willhem två regioner i sin förvaltningsorganisation. Förvaltningschefer är utsedda.


Willhem köper för 2,4 miljarder

Transaktioner Willhem köper 46 fastigheter till ett värde om cirka 2,4 miljarder kronor.


Ny områdeschef till Willhem i Malmö

Karriär Stefan Eklöf har anställts som områdeschef i Malmö. Han efterträder Karin Nilsson som efter sin föräldraledighet kommer att gå vidare till nya arbetsuppgifter inom Willhem.


Willhem köper för 435 miljoner i Stockholm

Transaktioner Willhem köper 296 hyreslägenheter i Järfälla. Köpeskillingen uppgår till cirka 435 miljoner kronor.


Willhem köper i Jönköping

Transaktioner Willhem köper 377 hyreslägenheter i Jönköping. Genom förvärvet växer Willhems fastighetsbestånd på orten till 842 hyreslägenheter.


Willhem anställer områdeschefer

Karriär Willhem har anställt nya områdeschefer till Stockholm och Borås.


Willhem köper för 640 miljoner

Transaktioner Willhem köper lägenheter på fem olika orter för 640 miljoner kronor.


Willhem satsar på studentbostäder

Transaktioner Willhem köper två fastigheter med studentbostäder i Halmstad för 145 miljoner kronor.


Willhems ledningsgrupp utökad

Bolag Willhem har under hösten utökat sin ledningsgrupp, bland annat med en ny marknads- och kommunikationschef. Ledningsgruppen består nu av åtta personer.


Nytt försök att sälja Ekerö Bostäder – prislappen högre nu

Transaktioner Kommunstyrelsen i Ekerö har beslutat att åter försöka sälja Ekerö Bostäder. Affären, som lades på is i samband med finanskrisen 2008, beräknas nu inbringa mer än 750 miljoner kronor.
- Det finns intressenter som hört av sig, säger Johan Elfver, informationschef på Ekerö kommun.


Ny vd för Stockholms bostadsförmedling

Karriär Lena Daag blir ny vd för Stockholms stads bostadsförmedling. Hon sitter bland annat i Willhems styrelse.


Klart med huvudkontor för Willhem

Bolag Willhem har hittills hyrt in sig hos konsultbolaget Ekan. Men i nästa vecka går flyttlasset till ett eget huvudkontor.


Han blir
ordförande i Willhem

Bolag Styrelsen i Första AP-fondens bostadsbolag Willhem, som köpte Actaportföljen är nu utsedd.
Ordförande blir ett tungt styrelseproffs med lång bakgrund inom fastighetsbranschen.


Willhem väljer Summarum

Bolag Det nya bostadsbolaget Willhem har valt Incits Summarum som ekonomi- och fastighetssystem.


Här är Willhems ledningsgrupp

Bolag Nu är ledningsgruppen för AP-fondens bostadsbolag Willhem, som köpte sjumiljardersporföljen från Acta med 11 200 lägenheter, klar.
Tre av fem i ledningsgruppen har ett förflutet i Din Bostad.


KontaktUppgifter

Willhem

Adress
Vasagatan 45 Göteborg

KONTAKT
Madeleine Wetterström
031-788 70 00

madeleine.wetterstrom@willhem.se

Branschkategorier