Image
Citygate är 144 meter högt, fördelat på 36 våningar.

Skanska hyr ut på våning 23 i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med mjukvaruproduktbolaget SystemWeaver om 400 kvadratmeter kontorsyta på våning 23. Inflyttning sker 1 december.


Balder tecknar avtal med Swedbank.

Balder hyr ut nya lokaler till Swedbank

Uthyrning Nu, efter cirka ett års ombyggnation, är Balders lokaler på Lindholmen i Göteborg klara för den nya hyresgästen. Lokalerna på cirka 4 800 kvadratmeter kommer att inrymma Swedbanks telefonbank och koncernväxeln.


Heimstaden vill göra ny hyreshöjning i Malmö.

Heimstaden vill göra ny hyreshöjning i Malmö

Uthyrning Heimstaden vill för andra gången inom loppet av fem månader höja hyran, denna gången med två procent för att täcka stigande kostnader, det skriver Bloomberg News.


Karin Witalis är  Associate Director, EMEA Research och författare till Colliers kontorsrapport.

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.


Göteborg.

Försäkringskassan utökar hos Castellum i Göteborg

Uthyrning Försäkringskassan förlänger sitt hyresavtal på Grafiska vägen i Göteborg, på 10 000 kvadratmeter och tecknar ytterligare avtal om expansion på 2 300 kvadratmeter. Lokalerna kommer att stå fullt klara till årsskiftet 2023/2024. Hyresavtalet stäcker sig till 2030 och det totala hyresvärdet är 250 miljoner kronor.


Caroline Andersson, ny uthyrnings- och marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm.

Skanskas nya uthyrningschef: Så blir kontorsmarknaden i Stockholm

Uthyrning Sthlm 02 är favoriten och distansarbetet är nästan ett minne blott. Caroline Andersson har precis klivit in i rollen som uthyrnings-och marknadschef för Skanska Fastigheter Stockholm. För Fastighetssverige berättar hon om vad som kommer krävas av kontoren framöver.


Ersboda handelsplats.

Regio hyr ut till Byggmax i Umeå

Uthyrning Fastighets AB Regio har tecknat ett 7-årigt hyresavtal med Byggmax avseende en butikslokal inom Ersboda handelsområde i Umeå. Lokalen omfattar 1 133 kvadratmeter för konceptet Byggmax Studio.


SLP:s fastighet Mosshaga i Nässjö.

SLP bygger till och förlänger hyresavtal i ytterligare sju år

Uthyrning SLP:s hyresgäst Hultafors hyr idag hela fastigheten Mosshaga 7 i Nässjö med en yta om 13 800 kvadratmeter med ett avtal som löper till 31 maj 2025. På del av tillhörande byggrätt kommer 1 250 kvadratmeter att byggas till, som i sin helhet kommer hyras av Hultafors, samtidigt som befintligt hyresavtal förlängs.


Visionsbild på atrium/ljusgård i fastigheten Putten 16 på Sveavägen 20 i Stockholm.

Helio och Skandia Fastigheter i samarbete på Sveavägen

Uthyrning Skandia Fastigheter och coworking-företaget Helio inleder ett samarbete på Sveavägen 20 i Stockholm för att skapa ett levande hus med all upptänklig service för hyresgästerna.


Fenix i Hagastaden, Stockholm.

Scius hyr ut 5 700 kvadratmeter till två nya hyresgäster i Fenix

Uthyrning Det är Swedish Orphan Biovitrum samt ett företag verksamt inom miljöteknik som båda hyr in sina huvudkontor i Fenix konotrslokaler i Hagastaden.


Mattias Cylinder, affärsområdeschef fastighet på Atrium Ljungberg och Anders Nygren, vd på Hufvudstaden.

Hyreskartläggningen: "Vi använder oss av hyresrabatter"

Uthyrning Idag fortsätter Fastighetssveriges kartläggning av branschbolagens uthyrnings- och vakansläge och turen har kommit till Hufvudstaden och Atrium Ljungberg. Läs hur de bland annat ser på sitt uthyrningsläge, hyresgästernas situation och hyresavtalens framtid.


Östra Hamngatan i Göteborg får ett nytillskott i butiksmixen.

Klassiska lyxmärket öppnar butik i Göteborg

Uthyrning Slår upp portarna för sin första svenska butik utanför Stockholm.


Karin Witalis, Head of Research Sweden på Colliers och ansvarig för Sepref:s konsensusprognos.

Sepref anar positivt trendbrott i kontorshyresmarknaden

Uthyrning Kontorshyresmarknaden präglas av den svaga konjunkturen. Samtidigt tycks den pessimistiska trend som synts de senaste fyra kvartalen vara på väg att klinga av. Det visar den senaste konsensusprognosen som Sepref, Samhällsbyggarnas sektion för fastighetsanalys och fastighetsmarknad inom Samhällsbyggarna, presenterar för det andra kvartalet 2023.


Sthlm 04.

Statligt bolag flyttar huvudkontoret till Skanska

Uthyrning I februari 2024 flyttar Samhall sitt huvudkontor från city till Skanskas "landscraper" Sthlm 04, del av utvecklingsområdet Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad. Förhyrningen omfattar 1 350 kvadratmeter kontor i ett våningsplan.


Forskaren.

Vectura tecknar nytt avtal i Forskaren

Uthyrning Bioteknikföretaget Pixelgen Technologies AB, som utvecklar banbrytande life science-verktyg för cell-analys, har tecknat hyresavtal om cirka 600 kvadratmeter kontor och labb på våning sex i Vecturas life science-hubb Forskaren. Flytten till Forskaren ska bidra till Pixelgens tillväxt och ökad möjlighet att expandera både sin forskning och utveckling, samt sin produktionskapacitet i specialanpassade lokaler mitt i Hagastaden, i samverkan med övriga aktörer i Forskaren.


Gränbystaden galleria.

Atrium Ljungberg och H&M utökar i Gränbystaden

Uthyrning Atrium Ljungberg har förlängt och utökat hyreskontraktet med H&M i Gränbystaden i Uppsala. Den nya butiken blir närmare 2 500 kvadratmeter och beräknas vara helt färdig hösten 2023.


Croisette får uppdrag åt Mileway.

Croisette får uthyrningsuppdrag av Blackstones Mileway

Uthyrning Croisette Real Estate Partner har fått uppdraget av Blackstone-ägda Mileway att leda uthyrningen av totalt 66 000 kvadratmeter lager- och logistik i Stenby-Finnslätten, Västerås.


Klövern skriver nytt avtal.

Klövern tecknar sjuårigt hyresavtal i Solna

Uthyrning Klövern har tecknat hyresavtal med Järva Park Hotell i fastigheten Startboxen 3 i Solna. Avtalet omfattar närmare 7 200 kvadratmeter hotell och restaurangverksamhet. Avtalet gäller i sju år.


Rebecca L Thorell, kommunikationschef på Vasakronan och Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam.

Hyreskartläggningen: "Vi märker av något ökade vakanser"

Uthyrning Idag fortsätter Fastighetssveriges kartläggning av branschbolagens uthyrnings- och vakansläge och turen har kommit till bjässarna Vasakronan och Wallenstam. Läs hur de bland annat ser på sitt uthyrningsläge, hyresgästernas situation och hyresavtalens framtid.


Fastighetssverige kartlägger uthyrnings- och vakansläget hos några av branschens största fastighetsbolag.

Kartläggning: Så är uthyrningsläget hos branschbolagen

Uthyrning Tidigare under våren vittnade Svensk Handel om att allt fler aktörer säger upp hyreskontrakt i takt med att hyrorna stiger. Branschorganisationen varnade till och med för att det skulle kunna bli ett hyresuppror framöver. Med anledning av det skakiga läget har Fastighetssverige gjort en kartläggning med några av branschens största fastighetsägare för att få en bild av hur de ser på hyres- och vakansläget för tillfället. Först ut idag är Fabege och Castellum.