Image
Corem tecknar nytt hyreskontrakt i New York.

Corem tecknar nytt hyreskontrakt i New York

Uthyrning Corem har tecknat ytterligare ett hyreskontrakt avseende 807 kvadratmeter i projektfastigheten 28&7 i New York med The Visualize Group. Hyresgästen, ett investmentbolag, kommer att flytta in under det fjärde kvartalet 2024 och hyrestiden är fem år.


Göteborg.

Castellum hyr ut 1 255 kvadratmeter kontor i centrala Göteborg

Uthyrning Omegapoint flyttar in på 1 255 kvadratmeter i Castellums fastighet på Östra Hamngatan 16 i Göteborg.


Nordlo flyttar in hos Diös till sommaren.

Diös hyr ut till Nordlo

Uthyrning I sommar tar IT- och digitaliseringspartnern Nordlo plats i ett 880 kvadratmeter modernt kontor hos fastighetsägaren Diös på Gävle Brovägen. I samband med flytten samlokaliserar Nordlo två enheter och samlar med det hela verksamheten i Gävle under ett tak. Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske 1 juni 2024.


Nivika nytecknar hyresavtal i Jönköping och Vetlanda

Uthyrning Nivika har tecknat ett nytt hyresavtal med Saab AB om cirka 1 160 kvadratmeter i Jönköping som löper från den 15 mars 2024 och tre kontrakt om cirka 1 900 kvadratmeter i Vetlanda. Totalt årligt hyresvärde för hyresavtalen uppgår till 4,7 miljoner kronor och genomsnittlig avtalslängd är 5,5 år.


David Nilsson är uthyrningschef på JLL.

Uthyrningschefen: "Tror väldigt mycket på ökade rörelser 2024"

Uthyrning Tuff nettouthyrning, längre förhandlingar och ökade rörelser på marknaden. Uthyrningsmarknaden har förändrats en hel del det senaste året och här berättar JLL:s uthyrningschef David Nilsson och de senaste trenderna, vakansutmaningen och hur marknaden kommer utvecklas under 2024.


Gallerian i Stockholm får två nya pop up-butiker i vår.

Två nya pop up-butiker i Gallerian

Uthyrning Nu öppnar två nya pop ups i Gallerian i centrala Stockholm. Båda butikerna, Drmlnd och Yeppo & Soonsoo, riktar sig till en yngre publik.


Handelsplatsen Mood i Stockholm.

Ny flaggskeppsbutik öppnar i Moodkvarteren

Uthyrning Handelsplatsen Mood i centrala Stockholm väljer att stärka sitt utbud inom modesegmentet. Till hösten öppnar en ny flaggskeppsbutik i premiumläget Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan. MQ, som har handplockats för att bredda erbjudandet i Moodkvarteret, öppnar en butik på 400 kvadratmeter. Butiken kommer att bli en plattform för MQ för att möta kunderna genom olika events och för B2B-samarbeten.


Wihlborgs bygger åt Dachser.

Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Uthyrning Wihlborgs kommer att uppföra en anläggning på 9 600 kvadratmeter till logistikföretaget Dachser i östra Landskrona på fastigheten Bilrutan 5. Hyresavtalet omfattar femton år med tillträde årsskiftet 2024/2025.


Cdon lämnar sitt kontor i Wihlborgs Baltzar City i centrala Malmö och kommer endast ha kvar ett kontor i Stockholm.

Cdon lämnar Wihlborgs i Malmö

Uthyrning E-handelsbolaget Cdon kommer att centralisera sin verksamhet till Stockholm vilket innebär att kontoret i Malmö som man hyr av Wihlborgs läggs ned under 2024.


Fastigheten Inom Vallgraven 5:1 ligger i kvarteret Bastionen, vid Kopparmärra på Kungsportsplatsen.

Novier hyr ut central butikslokal i Göteborg

Uthyrning Novier har i kvarteret Bastionen hyrt ut en butikslokal om cirka 500 kvadratmeter till Cosentino på Östra Larmgatan 22, inom ramen för förvaltningsuppdraget för Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Tryggliv.


Ordonnansen V.

Ordonnansen V fullt uthyrt

Uthyrning Aros Bostads kvarter Ordonnansen V, på Gärdet i centrala Stockholm, är nu fullt uthyrt. Det är bland annat STC som öppnar anläggning på två plan.


Ett av SLPs lager.

SLP hyr ut över 11 000 kvadratmeter

Uthyrning SLP förlänger och utökar hyresavtal med befintlig hyresgäst.


Miguel Martines, Head of Development, Northern Europe på IHG Hotels & Resorts. (Bilden är ett montage, med illustrationen för det kommande hotellet I Kista)

Hotelljätten etablerar sig i Sverige – här är deras planer för marknaden

Uthyrning Nyligen stod det klart att hotelljätten IHG Hotel & Resorts tillsammans med Revelop som fastighetsägare kommer slå upp dörrarna till deras första hotell i Sverige. Miguel Martins, Head of Development, Northern Europe på IHG Hotels & Resorts, berättar nu om deras kommande planer.


Under de senaste åren har stora investeringar gjorts i varuhusen i Kungens Kurva och Barkarby.

Ikea stänger två butiker i Stockholm

Uthyrning Under de senaste åren har Ikea Sverige satsat stort på att komma närmare stockholmarna genom att öppna nya och mindre enheter samt uppdatera varuhusen i Kungens Kurva och Barkarby. Nu är det dags att ta nästa steg i expansionen i Stockholm. För att kunna göra det kommer två mindre enheter att stängas för att göra plats för nästa steg.


Ringen får nytt inomhustorg.

Ringen centrum får ny entré, inomhustorg och nya butiker

Uthyrning Ringen centrum på Södermalm öppnar inomhustorg och ny entré ut mot Älvsborgsparken. Dessutom öppnar tre nya butiker medan ytterligare två annonserar öppnande senare i vår.


När vädret ser ut mer så här kommer ChouChou att öppna i Fältöversten.

Chou Chou öppnar i Fältöversten

Uthyrning AMF Fastigheters knutpunkt på Östermalm för ny hyresgäst. Våren 2024 kommer den vegetariska restaurangen Chou Chou, som drivs av Gustav Johansson, till Fältöversten på Karlaplan i Stockholm.


Fairway House i Köpenhamn.

Corem tecknar tioårigt hyresavtal med SOS International i Köpenhamn

Uthyrning Corem har tecknat ett tioårigt hyresavtal med SOS International avseende 5 160 kvadratmeter kontor i Fairway House, i Köpenhamn. Inflyttning planeras till början av september 2024.


Fastigheten Hundkojan 10 i Fosie.

Wihlborgs förlänger hyresavtal med Bravida

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett nytt avtal med service- och installationsföretaget Bravida i Hundlokan 10 i Fosie om 4 400 kvadratmeter. Under det kommande året kommer lokalerna att genomgå en omfattande ombyggnation med modernisering av kontorslokaler och nya, energieffektiva tekniska installationer.


Sollentunahem följer sedan många år ett strukturerat arbetssätt för att minska olovlig andrahandsuthyrning.

Sollentunahem del av satsning mot svartkontrakten: "Olovlig uthyrning skapar otrygghet"

Bostäder Under 2023 återtog Sollentunahem drygt 100 lägenheter, av vilka majoriteten var olovligt uthyrda i andra hand. Det här arbetet bidrar, menar bolagets vd, Anna Mellström, till en trygg och säker boendemiljö för hyresgästerna. Men även om insatsen ger resultat kvarstår problemet.
– Dessa lägenheter kan nu i stället förmedlas på ett korrekt sätt till personer i vår bostadskö. Men vi får inte tag i alla: jag tror att det finns ett ganska stort mörkertal här, säger Anna Mellström till Fastighetssverige.


Nordea förlänger hos Wihlborgs i Malmö.

Nordea förlänger hos Wihlborgs i Malmö

Uthyrning Nordea förlänger sitt avtal i Östersjön 1 på Carlsgatan i centrala Malmö med tio år. Nu ska lokalerna fräschas upp och planlösningen ändras för att skapa en ännu bättre kundupplevelse.