Image

New Property

New Property tar ett brett grepp på fastigheter och lokaler. Vi skapar och genomför stora och små fastighetstransaktioner över hela landet samtidigt som vi är Sveriges främsta uthyrningskonsult – med fokus på Stockholm. Det är ett stort arbetsfält som betyder att vi kan öppna fler dörrar till en god affär. Och – att vi har resurser att hjälpa dig från idé till slutförande.

Skrivet om New Property

Stockholm.

Danska Rains återetablerar sig i Sverige

Uthyrning Rains öppnar butik på Götgatan i Stockholm.


Emma Söderlund går nu in på sitt andra år med podcasten Women in Property.

Ett år med podd: Nu vill Emma Söderlund se ett globalt perspektiv på kvinnor i fastighetsvärlden

Karriär Efter ett år som fastighetspoddare är Emma Söderlund redo att växla upp Women in Property. Den 15 februari släpps säsongens första avsnitt – för både Sverige och USA. För Fastighetssverige berättar hon om året som gått, om satsningen utomlands och hur hon tänker sig framtiden.


Ordonnansen V.

Ordonnansen V fullt uthyrt

Uthyrning Aros Bostads kvarter Ordonnansen V, på Gärdet i centrala Stockholm, är nu fullt uthyrt. Det är bland annat STC som öppnar anläggning på två plan.


YLLW och New Property inleder samarbete.

New Property och YLLW inleder samarbete

Bolag New Property och YLLW har ingått ett strategiskt samarbete för att erbjuda företag stöd i kontorssegmentet, från hyresavtal till inflyttning och inredning.


EHF köper fastigheten Heimdal 17 i Skövde av Oscar Properties.

EHF köper av Oscar Properties

Transaktioner EHF förvärvar ytterligare en central fastighet i Skövde. Fastigheten ligger i huvudstråket i centrum och säljare är Oscar Properties. Fastigheten (Heimdal 17) har en total lokalarea på 5 052 kvadratmeter och består av åtta stycken bostäder, garage samt kommersiella lokaler. Parallellt med detta köper EHF även en fastighet i Gamlestaden i Göteborg. Säljare i Göteborg är Rederibolaget Thun AB.


Linus Nilsson.

Pictet förvärvar nybyggd logistikfastighet i Halmstad

Transaktioner Pictet Alternative Advisors har slutfört förvärvet av en nybyggd logistikfastighet i Halmstad, Sverige. Fastigheten omfattar cirka 18 300 kvadratmeter logistikyta av institutionell kvalitet. Förvärvet genomfördes för Pictets Core Plus-strategi.


New Property har hyrt ut Wallin Bostads profilprojekt vid hörnet Nytorget/Renstiernas gata till de erfarna krögarna bakom Babette, Café Nizza och Tengu.

New Property hyr ut restaurangyta på Södermalm

Uthyrning New Property har framgångsrikt hyrt ut Wallin Bostads profilprojekt vid hörnet Nytorget/Renstiernas gata till de erfarna krögarna bakom Babette, Café Nizza och Tengu.


Emma Söderlund, Women in Property podcast.

New Property knyter till sig branschprofil och poddmakare

Bolag Emma Söderlund, som gör podden Women in Property (som Fastighetssverige berättade om i våras) har fått ny tjänst. Hon lämnar sin anställning på Estatement Group och ska nu istället jobba som leasing manager inom retail-segmentet på New Property.


Kent Edh Jansen.

Kent Edh Jansen till New Property

Bolag Kent Edh Jansen tillträder som Client Relationship Director på New Property.


Marcus Fond.

New Property rekryterar och satsar på utbildnings- och skolverksamhetsetableringar

Bolag Marcus Fond återvänder till New Property för att leda en satsning inom uthyrning och utveckling av utbildnings- och skolverksamhetslokaler.


Kungsbrohuset i Stockholm.

Gazella flyttar in hos Folksam

Uthyrning Gazella flyttar till nytt kontor på Västra Järnvägsgatan 11–23 i centrala Stockholm. Fastigheten bolaget flyttar till ägs av Folksam.


Gränshandeln med Norge ska ta ytterligare fart.

New Property utvecklar gränshandeln mot Norge

Bolag New Property får i uppdrag att arbeta med utveckling och uthyrning av gränshandelsplatsen Töcksfors Handelspark i Värmland.


Mattias Carrass och Sofia Petzelius.

New Property tecknar ramavtal med SSSB

Bolag Stockholms Studentbostäder, SSSB, tar ett helhetsgrepp med hjälp av New Property för att se över alla gatuplan och lägga en långsiktig strategi tillsammans.


Franzéngatan.

Klara Norra Fastigheter hyr ut till Hive Streaming

Uthyrning Klara Norra Fastigheter har hyrt ut cirka 840 kvadratmeter till Hive Streaming som flyttar in till årsskiftet på Franzéngatan 3 i Stockholm. New Property uthyrning har agerat uthyrningsrådgivare till Klara Norra Fastigheter.


Axfasts fastighet Jakob Mindre 5 i centrala Stockholm får en ny hyresgäst på gatuplan.

Meriterad krögare öppnar hos Axfast

Uthyrning Den välmeriterade krögaren Pedro Passinhas med bakgrund från Michelinkrogar likt The Fat Duck och Le Gavroche som öppnar det nya konceptet Botica med rötter i det portugisiska köket på gatuplanet i Axfasts fastigheter Jakob Mindre 5 i centrala Stockholm.


New Property värvar tungt namn från Colliers

Bolag Stärker teamet med meriterat nyförvärv.


New Property Retail & Development, med Sofia Petzelius som vd, utvecklar på Vasagatan för Storebrand.

Storebrand och New Property utvecklar på Vasagatan

Uthyrning Oh Poké och Barbers of Sweden tar plats på Vasagatan 10.


Millandra Lindström.

New Property stärker sitt retail-team

Bolag New Property Retail & Development utökar teamet med Millandra Lindström som Business Developer.


Det är stor efterfrågan på industrimark runt Stockholm.

Värmdö kommun säljer 55 600 kvadratmeter industrimark

Transaktioner Värmdö kommun har avyttrat 55 600 kvadratmeter detaljplanelagd mark i Älvsby industriområde i 21 separata transaktioner. Marken är planlagd för näringslivsändamål och får exploateras till cirka 50 procent. Köpeskillingen uppgår till cirka 80 miljoner kronor.


New Property rekryterar trio

Bolag New Property förstärker sitt team med tre nya medarbetare från bland annat Swedbank och Alexander White.


Svenska Stålbyggen hyr ut i Järfälla

Uthyrning Svenska Stålbyggen har med hjälp av New Property hyrt ut 4 436 kvadratmeter lager med kontor på Bruttovägen 9 i Järfälla till en hyresnivå om cirka 1 350 kronor per kvadratmeter. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.


Christian Ridderborg, uthyrningsansvarig hos Einar Mattsson Fastighetsförvaltning AB.

Mathem öppnar "light store" på Södermalm

Uthyrning Mathem öppnar sin första så kallade "light store" på Södermalm, mitt i ett område med många hushåll. Lokalen är 530 kvadratmeter stor och kommer att fungera som ett mindre e-handelslager, varifrån ordrar av dagligvaror snabbt kan plockas och levereras direkt hem till kunder i närområdet. Mathems nya "light store" ligger i hörnet av Swedenborgsgatan och Magnus Ladulåsgatan.


New Property hyr ut åt Sveaviken Bostad.

New Property hyr ut åt Sveaviken Bostad

Uthyrning New Property Retail & Develoment hyr ut i gatuplan i Sveaviken Bostads bostadsprojekt.


Stora Kontorsdagen
David Werner, Jesper Trotzig och Jesper Swedenborg resonerar kring aktuella uthyrningstrender på Stora Kontorsdagen om drygt två veckor på At Six i Stockholm.

Stora Kontorsdagen: Trender på uthyrningsmarknaden

Stora Kontorsdagen Om drygt två veckor, den 18 november, arrangeras höstens mötesplats för dig som jobbar med kontorsfastigheter: Stora Kontorsdagen på At Six i Stockholm. Det är här du uppdaterar dig på de senaste trenderna på marknaden för kontorsfastigheter samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Ett av temana under dagen handlar om aktuella trender på uthyrningsmarknaden – hur har pandemin påverkat hyresgästernas förväntningar?


John Lindström, ny uthyrare på New Property, och Sofia Petzelius, vd.

New Property hämtar uthyrare från Balder

Karriär New Property Retail & Development utökar teamet med John Lindström som uthyrare.


Fredrik Börjesson.

Tisenhult-gruppen köper industrimark i Sollentuna

Transaktioner 23 000 kvadratmeter byggklar industrimark i Norrsätra har fått en ny ägare. Köpare är Tisenhult-gruppen som gör sitt första förvärv av industrimark i Stockholm.


Landia köper i Tyresö.

Landia köper i Tyresö

Transaktioner Landia köper industrifastigheten Strömfallet 1 i Tyresö av hyresgästen Tyresö Rör.


New Property, med Sofia Petzelius, hyr ut för Byggvesta i Södertälje.

Byggvesta och New Property hyr ut i Södertälje

Uthyrning New Property har uthyrningsuppdraget för Byggvestas byggnation av ett kvarter vid bussgatan Köpmangatan i Södertälje centrum. Fyra av fem lokaler är nu uthyrda med tillträde våren 2021.


Fergas Group säljer till Green Group.

Green Group premiärköper i Linköping

Transaktioner Green Group köper en 9 000 kvadratmeter stor industrifastighet i Linköping i en sale-and-leaseback-affär med Fergas Group. Det är Green Groups först förvärv i Linköping.


En self storage-anläggning öppnar i Visby Galleria.

Utvecklar self storage i Visby Galleria

Uthyrning New Property Retail & Development omvandlar onyttjade ytor till nytt Self Storage i Visby Galleria. Servistore hyr cirka 1 700 kvadratmeter i centrala Visby och blir därmed Gotlands mest centrala Self Storage anläggning.


Tarpen Nordic har köpt ett kontorshus i Täby som ska omvandlas till ett LSS-boende.

Tarpen i ny satsning – "mycket hårdare konkurrens nu"

Transaktioner Tarpen Nordic var tidiga in i dagens kanske hetaste segment – samhällsfastigheter. För snart två år sedan avyttrade Tarpen hela sitt bestånd – nu bygger man upp ett nytt, inom samma segment och med samma investerarklientel som tidigare.
Grundaren Mark Butler berättar här om den nya satsningen och om vad bolaget är mest intresserat av framöver.


Söderbymalm 7:14.

Green Storage köper i Handen

Transaktioner Green Storage köper en industrifastighet i Handen.


Sebastian Pradilla och Alexandra Bille-Bergman.

New Property anställer duo

Bolag New Property Retail & Development utökar sitt team genom att nu rekrytera Sebastian Pradilla, Business Developer/Leasing Manager och tidigare i år rekryterades även Alexandra Bille-Bergman till rollen som Leasing Manager.


Altfiolen 2 i Norrköping.

Björn och Pettersson säljer i Norrköping

Transaktioner Björn och Pettersson Holding säljer Altfiolen 2 i Norrköping.


Millennium Fastigheter köper fastigheten Gänget 11 i Ljungby.

Millennium köper i Ljungby

Transaktioner Söderbergföretagen J säljer den 10 500 kvadratmeter stora fastigheten Gänget 11 i Ljungby till Millennium Fastigheter.


Eric Swahn och Linn Källum.

New Property rekryterar transaktionsduo

Bolag New Property Transaktion utökar sitt transaktionsteam genom att rekrytera Eric Swahn, projektledare och Linn Källum, analytiker.


Sofia Petzelius, vd och partner på New Property Retail & Development.

Rivstart för New Property Retail & Development – flera uthyrningar

Uthyrning New Property har haft en flygande start med sin nya Retail-satsning.


Anna Alsborger.

Hemfosa köper i Mariestad

Transaktioner Hemfosa har förvärvat en fastighet med skolor, vård och rättsväsende i Mariestad till ett underliggande fastighetsvärde om 274 miljoner kronor. Genom förvärvet ökar Hemfosa sin närvaro i Mariestad och stärker ställningen som hyresvärd för samhällsverksamheter i kommunen.


Ankarhagen har bland annat köpt Postnords terminal som som ligger centralt på Pumpgatan på norra Lamberget i Karlstad.

Ankarhagen köper nio fastigheter

Bolag Ankarhagen har under det första kvartalet i år genomfört en rad fastighetsaffärer. I tre separata affärer har Ankarhagen förvärvat nio fastigheter i Karlstad och avyttrat en i södra Stockholm.


Sofia Petzelius och Niklas Borg.

New Property satsar på retail

Bolag Nu stärker New Property sin kompetens inom ytterligare ett område – Retail. Som vd för det nya dotterbolaget New Property Retail & Development har man anställt Sofia Petzelius, som har lång erfarenhet av stadsutveckling och detaljhandel.


New Property rekryterar Fredrik Leifland.

New Property rekryterar från TH Real Estate

Bolag New Property förstärker organisationen med att rekrytera Fredrik Leifland som projektledare i sitt transaktionsteam.


Efter uppköpsbudet – Stendörren fortsätter köpa

Transaktioner Stendörren gör tilläggsförvärv i Västerås.


De stänger störst affärer per anställd

Lista I samband med att den svenska rådgivningskartan ritas om i grunden har Fastighetssverige tittat närmare på vilka transaktionsteam som genomför störst säljuppdrag – per anställd.


Stendörren köper i Farsta

Transaktioner Stendörren har via dotterbolag ingått avtal med Yamaha Motor Europe N.V om förvärv av tomträtten till fastigheten Stockholm Mörtö 7 i Farsta.


Stora Kontorsdagen
Marie Bucht, Andreas Malmsäter och Ulrika Rosén.

Uthyrningsläget på kontorssidan diskuteras

Stora Kontorsdagen På Stora Kontorsdagen diskuterar tre av de dominerande aktörerna på Stockholms kontorsmarknad hur trenderna på uthyrningssidan utvecklas.


Newoffice och Newproperty blir New Property

Bolag Newoffice och Newproperty kommer framöver att arbeta under det gemensamma varumärket New Property.


KontaktUppgifter

New Property

Adress
Sibyllegatan 17 114 42 Stockholm

KONTAKT
Cristina Stan

cristina@newproperty.se

Branschkategorier