Image
Gränshandeln med Norge ska ta ytterligare fart.
Gränshandeln med Norge ska ta ytterligare fart. Bild: Töcksfors Shopping

New Property utvecklar gränshandeln mot Norge

Bolag New Property får i uppdrag att arbeta med utveckling och uthyrning av gränshandelsplatsen Töcksfors Handelspark i Värmland.
Publicerad den 13 Mars 2023

Töcksfors Handelspark är en av de närmsta gränshandelsplatserna för norska kunder, belägen en timme från Oslo. Totalt har handelsplatsen 1,5 miljoner kunder inom 60 minuters körväg och ligger intill E18 med egen infart och stor exponering. Här kan norrmän handla varor till mer än under halva priset jämfört med hemma.

Töcksfors Handelspark har även kunder från Sverige i stor omfattning och planer finns att vässa erbjudandet ytterligare för besökare från de båda länderna. Handelsparken har haft en positiv omsättningsökning sedan pandemin och Årjängs kommun tappade mindre i försäljning än övriga gränshandelskommuner under pandemin.

Idag finns en befintlig huskropp om cirka 22 500 kvadratmeter BTA och New Property ska nu förutom att utveckla befintliga ytor även hyra ut de kommande etapperna om totalt 32 400 kvadratmeter. Dialoger har påbörjats med flera aktörer och koncept.

– Vi ser otroligt stor potential i denna handelsplats på bästa läge för gränshandel med starka befintliga hyresgäster idag i form av bland annat Ica, Systembolaget ombud, Eurocash, Dollarstore, Rusta och Lager 157. Vi kommer under våren föra dialoger med koncept vi anser saknas i detta område och som kommer att locka en stor publik, säger Sofia Petzelius, head of leasing retail, New Property

– Vi är glada över att ha funnit en partner som har gjort en solid analys och som ser handelsplatsen ur ett nytt perspektiv. New Property har levererat kunskap, trovärdighet och ett nytt driv, något som känns glädjande, Mats Jensen, vd på Ambolt, uppdragsgivare och asset manager åt ägarna Skandinaviske Handelsparker.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

New Property på Branschguiden

New Property tar ett brett grepp på fastigheter och lokaler. Vi skapar och genomför stora och små fastighetstransaktioner över hela landet samtidigt som vi är Sveriges främsta uthyrningskonsult – med fokus på Stockholm. Det är ett stort arbetsfält som betyder att vi kan öppna fler dörrar till en god affär. Och – att vi har resurser att hjälpa dig från idé till slutförande.

Läs mer om New Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige