Image
EHF köper fastigheten Heimdal 17 i Skövde av Oscar Properties.
EHF köper fastigheten Heimdal 17 i Skövde av Oscar Properties. Bild: EHF

EHF köper av Oscar Properties

Transaktioner EHF förvärvar ytterligare en central fastighet i Skövde. Fastigheten ligger i huvudstråket i centrum och säljare är Oscar Properties. Fastigheten (Heimdal 17) har en total lokalarea på 5 052 kvadratmeter och består av åtta stycken bostäder, garage samt kommersiella lokaler. Parallellt med detta köper EHF även en fastighet i Gamlestaden i Göteborg. Säljare i Göteborg är Rederibolaget Thun AB.
Publicerad den 8 December 2023
EHF förvärvar fastigheten Bagaregården 17:23 i Göteborg. Bild: EHF
EHF förvärvar fastigheten Bagaregården 17:23 i Göteborg.

– Fastigheten har en betydande vakans på cirka 3 000 kvadratmeter vilket skapar möjligheter för oss som fastighetsutvecklare att skapa nya värden. Den tidigare Nordea lokalen har ett fantastiskt läge med tillgänglighet till allt vad Skövde har att erbjuda. Dessutom ser vi närheten till Vasaporten och den stora laddplatsen som vi inviger där som en stor tillgång för området, säger Patric Westdahl, affärsutvecklingschef på EHF.
– Affären med Oscar Properties och där om förvärvet av G:a Nordeahuset ser vi nu med spänning fram emot att få utveckla. Då utifrån att vi på EHF ser såväl Fastighetens utvecklingspotential som dess läge ihop med att det är just i Skövde som vi ser som Tillväxtmotorstaden i Skaraborg.
Stora delar av fastigheten har stått tom sedan Nordea flyttade ut, något som vi nu snarast kommer att ta tag i och skapa en plan för, säger Per Alexanderson, vd på EHF.

Parallellt så köper EHF även en fastighet i Göteborg. Fastigheten Bagaregården 17:23 ligger i Gamlestaden, Malmsjögatan 8. En stadsdel i omställning som nu utvecklas till ett område där människor vill och kan bosätta sig. Fastigheten är 10 001 kvadratmeter och är fullt uthyrd.
– Långsiktigt kan denna fastighet utvecklas med andra ändamål och vi kommer arbeta med utvecklingsfrågan parallellt som vi förbättrar förutsättningarna för vår hyresgäst, säger Patric Westdahl.
– Affären med Rederibolaget Thun AB har utförts i god anda där nu vi på EHF ska utvärdera vad för framtida funktion som denna fastighet skall kunna erbjuda. Gammelstadens är en del av Göteborg som är mitt i sin omställning, och där gammalt möter nytt.

Advokatfirman Delphi och New Property har varit rådgivare åt EHF i affären i Skövde.

Newsec Göteborg har varit förmedlare av Göteborgsfastigheten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

New Property på Branschguiden

New Property tar ett brett grepp på fastigheter och lokaler. Vi skapar och genomför stora och små fastighetstransaktioner över hela landet samtidigt som vi är Sveriges främsta uthyrningskonsult – med fokus på Stockholm. Det är ett stort arbetsfält som betyder att vi kan öppna fler dörrar till en god affär. Och – att vi har resurser att hjälpa dig från idé till slutförande.

Läs mer om New Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Rabatterna sjunker i sektorn – men dominerar fortsatt

Lista De noterade fastighetsbolagen på de två största listorna har nu alla lämnat sina bokslut för 2023 och man kan fortsatt konstatera att utefter substansvärdena som rapporterats så är det så att nästan alla bolagen handlas till rabatt på börsen, även om de minskat efter fastighetsrallyt på börsen under Q4. Här presenterar Fastighetssverige en färsk lista uppdaterad efter rapportfloden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige