Image
Ankarhagen har bland annat köpt Postnords terminal som som ligger centralt på Pumpgatan på norra Lamberget i Karlstad.
Ankarhagen har bland annat köpt Postnords terminal som som ligger centralt på Pumpgatan på norra Lamberget i Karlstad. Bild: Ankarhagen

Ankarhagen köper nio fastigheter

Bolag Ankarhagen har under det första kvartalet i år genomfört en rad fastighetsaffärer. I tre separata affärer har Ankarhagen förvärvat nio fastigheter i Karlstad och avyttrat en i södra Stockholm.
Publicerad den 23 Maj 2019

I en off-market affär förvärvade Ankarhagen under det första kvartalet åtta fullt uthyrda industrifastigheter lokaliserade på Örsholmen och Lamberget i Karlstad av den norska fonden Captiva. Total uthyrningsbar area är 22 500 kvadratmeter där Postnord är den största enskilda hyresgästen. Vidare förvärvade Ankarhagen industrifastigheten Brisen 5 – även den lokaliserad på Örsholmen, av Wärmlands Motor med en total uthyrningsbar area om cirka 3 800 kvadratmeter där största hyresgästen är Yrkesakademien som bedriver yrkesutbildning för tung transport.

Under det första kvartalet avyttrade även Ankarhagen en vakant projektfastighet med en total markyta om 5 500 kvadratmeter i Haninge till Torvalla Bil. Ankarhagens rådgivare i försäljningen var New Property.

– Tillsammans med förvärvet av Östanvinden 4 som vi genomförde under första kvartalet 2018 har vi konsoliderat en fastighetsportfölj i Karlstad som nu uppgår till totalt cirka 50 000 kvadratmeter yta för lager och lätt industri. Vi bedömer att Karlstad som regionstad har ett positivt momentum och vi är väldigt nöjda med denna portfölj som vi avser att arbeta aktivt med att utveckla. I övrigt fortsätter som vanligt att leta efter intressanta förvärvsobjekt i de växande regionstäderna i Mellansverige att addera till vår befintliga fastighetsportfölj, säger Markus Sjövall, vd på Ankarhagen.

Ankarhagens Legala rådgivare i ovanstående affärer var EY Law

Ankarhagen grundades 2011 av Markus Sjövall tillsammans med Altira AB. Ankarhagen är specialiserat på lager och lätt industri i Mellansverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

New Property på Branschguiden

New Property tar ett brett grepp på fastigheter och lokaler. Vi skapar och genomför stora och små fastighetstransaktioner över hela landet samtidigt som vi är Sveriges främsta uthyrningskonsult – med fokus på Stockholm. Det är ett stort arbetsfält som betyder att vi kan öppna fler dörrar till en god affär. Och – att vi har resurser att hjälpa dig från idé till slutförande.

Läs mer om New Property på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige