Image

Husvärden AB

Husvärden är ett personligt fastighetsbolag som äger, utvecklar, bygger och förvaltar. De senaste åren har vi förädlat och förtätat området kring Krokslätts Fabriker i Mölndal där ca 100 företag sitter. Förutom flera nya kontorsfastigheter har vi även byggt ca 250 nya bostäder. Det är nu en integrerad stadsdel med kontor, bostäder och service. Här bygger också Husvärden det nya hotellet Quality Hotel The Weaver för hotellkedjan Nordic Choice Hotels. Med sitt höga torn är det ett landmärke som inrymmer 370 rum. Vi har även tagit steget in i Göteborg med Brygghuset på Lindholmen som stod klart i början av 2019. Ett långsiktigt ägande, nära kontakt med våra hyresgäster och ett aktivt engagemang är det som kännetecknar Husvärden. Långsiktighet genomsyrar allt från relationer till vårt miljöarbete.

Skrivet om Husvärden AB

För snart tre år sedan förvärvade Lennart Larssons Husvärden den centralt belägna Smyrnakyrkan i Göteborg. I höst inleds ett viktigt steg för den framtida utvecklingen av tomten.

Tre år efter förvärvet – här är nästa steg för Smyrnakyrkan-tomten

Bygg/Arkitektur För snart tre år sedan köpte Husvärden de två fastigheterna som utgör Smyrnakyrkan i Göteborg. Sedan dess har planerna för fastigheternas framtida användning inte rört på sig särskilt mycket, men för Fastighetssverige berättar nu Husvärdens vd Lennart Larsson om ett viktigt steg för utvecklingen som ska tas i höst.


Krokslätts Fabriker

Krokslättsbolagen man borde ha ägt

Bolag Det finns inte så många börsnoterade bolag hos Husvärden i Krokslätt. Men – det hade varit en god idé att äga aktier i dem.


Krokslätts Fabriker

Flera uthyrningar hos Husvärden i Krokslätt

Uthyrning Husvärden har genomfört flera uthyrningar i Krokslätts Fabriker den senaste tiden.


Så ska Husvärden utveckla den göteborgska klenoden

Transaktioner Husvärden köper Smyrnakyrkan i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Lennart Larsson, vd på Husvärden, mer om hur man vill utveckla den rejäla fastigheten.


Nu är Stordalens namntävling avslutad

Bolag Nej, det blev inte Lennart Tower – Husvärdens och Choices nya hotell i Mölndal har nu fått ett namn.


Det nya Choicehotellet i Mölndal ska stå klart 2021. Petter Stordalen har nu tre nya stora hotell på gång i Göteborgsområdet – Karlatornet, Draken och Mölndal.

Hotellet som politikerna höjde

Bygg/Arkitektur Sex våningar blev 22.
Petter Stordalen:
– Det är nog första gången jag har hört talas om att politiker och tjänstemän har velat att bygget ska bli högre.


Husvärden byggstartar hotell i Krokslätt

Bygg/Arkitektur Husvärdens Krokslätts Fabriker i Mölndal genomgår en spännande förvandling. Quality Hotel Mölndal ingår i stadsförnyelsen och kommer med sina 19 000 kvadratmeter fördelade på 22 våningar ge staden en ny skyline och möta det ökade behovet av övernattningsmöjligheter i regionen.


Husvärden i flera uthyrningar på Lindholmen

Uthyrning Husvärden har nu fyllt Brygghuset på Lindholmen, Göteborg, och första inflyttning sker i december i år. De nya hyresgästerna är Zacco Sweden, Beiersdorf och IWG International Workplace Group.


Nordic Choice får driva nytt hotell i Mölndal

Bolag Nordic Choice Hotels kedja Quality Hotel har valts att driva Husvärdens nya hotell som uppförs i 21 våningar i Mölndal. Hotellet beräknas öppna i februari 2021.


Husvärden säljer för 240 miljoner

Transaktioner Husvärden säljer fyra fastigheter i Göteborgsregionen för 240 miljoner kronor. Köpare är ett börsnoterat bolag.


Husvärden säljstartar bostadsrätter

Bostäder Husvärden säljstartar nu 48 bostadsrätter i två punkthus i etapp 1 av BRF Sidenvävaren på Krokslätts Fabriker i Mölndal.


Husvärden får bygga på Brotomten i Lindholmen.

Husvärden i sitt första
kontorsbygge i Göteborg

Bygg/Arkitektur Husvärden får markanvisning av Älvstranden Utveckling för ett nytt kontorshus på Lindholmen. Det blir Husvärdens första kontorsprojekt i Göteborg.


Fullt uthyrt i Krokslätt

Uthyrning Husvärdens nya kontorshus No21 på Krokslätts Fabriker är nu fullt uthyrt. Det blir totalt nio hyresgäster som delar på ytan om 12 000 kvadratmeter.


Husvärden hyr ut i Högsbo

Uthyrning Husvärden hyr ut 5 200 kvadratmeter till Arkitektkopia i Högsbo, Göteborg.
Colliers International förmedlade uthyrningen.


Husvärden hyr ut 2 400 kvadratmeter

Uthyrning Husvärden har hyrt ut sammanlagt cirka 2 400 kvadratmeter till sex olika hyresgäster.


Husvärden hyr ut mer i K 21

Uthyrning Husvärden hyr ut 500 kvadratmeter till SEB i det nya kontorsprojektet K 21 vid Krokslätts fabriker.


Gymkedja till Husvärdens projekt

Uthyrning Husvärden tecknar kontrakt med friskvårdskedjan Nordic Wellness (tidigare Sportlife) i sitt nya kontorshus K21.


Hälften uthyrt i Husvärdens nya projekt

Uthyrning Husvärden har hyrt ut 5 100 av 10 400 kvadratmeter i det spektakulära kontorsprojektet K 21 vid Krokslätts Fabriker i Mölndal.


Husvärden köper i Högsbo

Transaktioner Husvärden L Larsson & Co har köpt fastigheten Högsbo 16:16 i Göteborg. Säljare är förpackningsföretaget Eson-Pac.


Husvärden fyller på i Krokslätts Fabriker

Uthyrning Husvärden hyr ut 3 700 kvadratmeter i Krokslätts Fabriker i Göteborg. Inflyttning för den nya hyresgästen sker under hösten.


JLL får uthyrningsuppdrag i Göteborg

Bolag Jones Lang Lasalle får ett större uthyrningsuppdrag i Göteborg. Totalt handlar det om cirka 12 000 kvadratmeter nybyggd kontorsyta som ska hyras ut.


KontaktUppgifter

Husvärden AB

Adress
Krokslätts Fabriker 24 Mölndal

KONTAKT
Håkan Lundqvist

hakan.lundqvist@husvarden.com

Branschkategorier