Image
Roger Akelius.

Roger Akelius: "Leiv behövs hos SBB"

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Akelius grundare Roger Akelius fredagens stora bomb i fastighetsbranschen – att Ilija Batljan avgår som vd för SBB och ersätts av Akelius CFO Leiv Synnes.


Leiv Synnes och Ilija Batljan.

Ilija Batljan avgår som vd för SBB – ersätts av Leiv Synnes

Bolag Styrelsen i SBB väljer att byta ut Ilija Batljan som vd. Han ersätts av Leiv Synnes, nuvarande CFO och vice vd för Akelius, som tar över vd-stolen i SBB från och med måndag 5 juni.


Henrik Morén.

Arlandastad utser ny CFO

Bolag Arlandastad Group utser Henrik Morén till ny Chief Financial Officer och medlem i koncernledningen. Henrik Morén som varit Interim CFO i bolaget sedan 1 maj tillträder sin nya roll den 1 juni 2023.


Ilija Batljan, vd för SBB.

Uppgifter: Ilija Batljan till London för att hitta köpare

Bolag Ilija Batljan har rest till London för att leta efter köpare som kan rädda SBB, rapporterar Dagens industri som hänvisar till Bloomberg.


IB Invest senarelägger Q1-rapporten

Bolag Ilija Batljans pressade ägarbolag Ilija Batljan Invest har beslutat att senarelägga publiceringen av bolagets delårsrapport. Nytt datum för publicering av delårsrapporten är 9 juni 2023.


Christina Hambäck.

Christina Hambäck ny styrelseledamot i Gladsheim

Bolag I samband med Gladsheim Fastigheters årsstämma den 26 maj valdes Christina Hambäck som ny ledamot i bolagets styrelse. I övrigt omvaldes sittande styrelse, med undantag för bolagets vd David Dahlgren.


Fastator tillsätter Richard Julin som vd för NPM Group

Bolag Richard Julin utses till vd för NPM Group.


– För mig är det viktigt att arbeta i ett värderingsstyrt bolag nära projekten och affären, där vi skapar värde och resultat, säger Andreas Elfving.

Veidekkes nya CFO: "Bygg och Infrastruktur redan två separata verksamhetsområden "

Bolag Veidekke Bygg Sveriges senaste topprekrytering kommer närmast från Heidelbergmaterial Group, där han arbetat som ekonomi- och finanschef. Fastighetssverige fick en pratstund med Veidekkes nye CFO, Andreas Elfving, som tillträder tjänsten i september.


Olof Andersson, vd Trianon, är trots allt optimistisk.

Trianons vd: "Vi känner inte igen oss i alla svarta rubriker"

Bolag På Mangold Insight Investerardag under tisdagen framträdde bland andra fastighetsbolaget Trianons vd, Olof Andersson, och gav sin syn på framtiden. En framtid som han ser ljust på.


Danske Banks seniora kreditanalytiker Louis Landeman om krisen i SBB.

Kreditexperten om SBB:s kollaps: "Ser inte konkurs som huvudscenariot, men..."

Bolag SBB:s fullskaliga kris förvärrades ytterligare under onsdagen då både B- och D-aktien slaktades skoningslöst på börsen och båda aktieslagen rasade en bra bit över 20 procent. Danske Banks seniora kreditanalytiker Louis Landeman ger sin dom över bolagets valmöjligheter och framtid i det här utsatta läget.


Toppnamn lämnar Slättö

Bolag Partner lämnar chefsposition och tar farväl av efter knappt fyra år.


Konkurser inom handel ökar med nästan 100 procent.

Konkurser inom handel ökar med nästan 100 procent

Bolag Inom hotell- och restaurangbranschen samt partihandeln har konkurserna näst intill dubblerats i jämförelse med samma period i fjol, enligt färsk data från affärs- och kreditinformationsföretaget UC. Likaså fortsätter antalet nystarter att dyka i jämförelse med maj månad föregående år.


Skanska får USA-order värd 3,2 miljarder.

Skanska får USA-order värd 3,2 miljarder

Bolag Skanska har tecknat ett avtal om att bygga Simmons University nya Living and Learning Center på deras campus, beläget i Longwood Medical-området i Boston, Massachusetts, USA. Kontraktet är värt USD 311M, cirka 3,2 miljarder SEK, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2023.


Amir Chizari.

Lämnade toppjobbet för egna satsningen: "Ska bli fastighetsägarens bästa vän"

Bolag Amir Chizari var CDO på Riksbyggen och satt med i bolagets ledningsgrupp men valde att lämna tryggheten för att försöka revolutionera branschen med hjälp av en ny datadriven plattform.
– Vi tror på fastighetsägares vilja och förmåga att fatta rätt beslut, förutsatt att de har tillgång till rätt data, säger Amir Chizari.


Fortsatt stora risker i fastighetssektorn: "Bankerna kommer kräva motprestationer"

Ekonomi/Finansiering Finansinspektionen fortsätter att varna för den höga skuldsättningen inom fastighetssektorn. De kommersiella fastighetsföretagen står fortsatt för cirka 50 procent av skulderna i den svenska företagssektorn och FI skriver i sin senaste stabilitetsrapport att de kommersiella fastighetsföretagen är särskilt utsatta i den anpassning som nu sker på marknaden. Fastighetssverige synar rapporten med kommentarer från FI:s chefsekonom Henrik Braconier.


Edvin Lindhout, vd för Ebie.

Försäkringsförmedlare inleder samarbete med Castellum

Bolag Försäkringsförmedlaren Ebie, som erbjuder företag försäkring, så kallad hyresgaranti, som ett alternativ till deposition och bankgaranti i kommersiella hyresavtal, inleder nu ett samarbete med Castellum. För några veckor sedan lanserade Ebie sin hyresvärdsplattform, en teknisk lösning som gör det enkelt att teckna och administrera försäkringar i stora volymer.


Rutger Kaeding.

Heimstaden rekryterar Corporate Finance-chef

Bolag Rutger Kaeding börjar 1 juli som Corporate Finance-chef för att leda ett erfaret team på 21 kollegor fördelat över Heimstadens marknader.


Carola Lavén, vd för Besqab.

Besqab startade noll produktioner i Q1

Bolag Besqab redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan och rörelsevinsten minskade. Bolaget startade inga nya produktioner av bostäder.


Joacim Sjöberg, vd för Castellum.

Castellums företrädesemission blev övertecknad

Bolag Castellums företrädesemission har blivit övertecknad till cirka 153 procent, enligt det preliminära utfallet.


Zara Lahouar, ny vd Roslagsbostäder

Zara Lahouar ny vd för Roslagsbostäder

Bolag Styrelsen i Roslagsbostäder AB har utsett Zara Lahouar till ny vd. Zara Lahouar har gedigen ledarerfarenhet inom både kommunal och privat fastighetsförvaltning.