Image
Mikael Granath.

Mikael Granath utses till ny styrelseledamot för Svenska Hus

Bolag Svenska Hus utser Mikael Granath till ny styrelsemedlem. Han kommer att väljas in som ledamot i Svenska Hus styrelsen i samband med årsstämman 29 mars.


Tobias Bjurling blir ny ekonomi- och finansdirektör i JM.

JM rekryterar ny ekonomi- och finansdirektör

Bolag Tobias Bjurling tillträder som ekonomi- och finansdirektör i JM den 1 oktober 2023.


En illustratörs uppfattning om hur Tuusula Logistics Warehouse kommer att se ut.

Logicenters bygger för Alfaroc i Tusby

Bolag Logicenters kommer att utveckla en toppmodern anläggning på 38 000 kvadratmeter i Tusby, strax norr om Helsingfors, åt Alfaroc Logistics Oy. Fastigheten beräknas stå klar under det tredje kvartalet 2024.


Örjan Rystedt.

Så ska Castellum fortsätta utvecklas i väst under nye region-vd:n

Bolag Förra veckan utsåg Castellum Joacim Sjöberg till ny vd för hela bolaget – nu står det även klart vem som blir ny vd för Region Väst. Tillträdande vd:n för region Väst, Örjan Rystedt, berättar för Fastighetssverige om nya rollen, projektutvecklingen och strategin för Västsverige.


Sabina Jonestrand.

Sabina Jonestrand utses till hållbarhetsansvarig på Humlegården

Bolag För uppdraget att ansvara för den fortsätta utvecklingen av Humlegårdens hållbarhetsarbete har nu Sabina Jonestrand rekryterats till rollen som hållbarhetsansvarig. Hon tillträder i juni 2023.


Gunnar Hansson.

Gunnar Hansson blir ny projektledare på Novier

Bolag Novier stärker sin transaktionsavdelning med Gunnar Hansson.


Akelius ökar i Castellum

Bolag I fredags förra veckan köpte Akelius två miljoner aktier i Castellum för cirka 224 miljoner kronor. Det är första gången sedan oktober 2022 som Akelius ökar innehavet i Castellum och nu uppgår ägandet till 12,73 procent av kapitalet.


Skanska bygger gymnasieskola i Norge.

Skanska bygger gymnasieskola i Norge

Bolag Skanska har tecknat avtal med kommunen i Trøndelag om att bygga en ny gymnasieskola i Verdal, Norge. Kontraktet är värt NOK 308M, cirka 320 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det första kvartalet 2023.


Översiktsbild av kvarteret Embassy of Sharing.

Granitor säljer entreprenadverksamhet till Otto Magnusson

Bolag Fastighetsutvecklaren Granitor Properties har beslutat sig för att inte längre driva entreprenadverksamhet i egen regi och säljer därför inkråmet i Granitor Constructions Malmöverksamhet till Byggnadsfirman Otto Magnusson.


Örjan Rystedt blir ny region-vd för Castellum Väst.

Örjan Rystedt ny region-vd för Castellum Väst

Bolag Castellums nuvarande Chef för Projekt, Örjan Rystedt efterträder Mariette Hilmersson som vd för Region Väst med placering i Göteborg. Han tillträder sin roll den 1 maj 2023.


Swedish Logistic Property fokuserar på logistikfastigheter och har på kort tid genomfört flera uppmärksammade förvärv.

SLP köper logistikfastighet i Nyköping och tecknar 10-årigt hyreskontrakt

Bolag Swedish Logistic Property har idag förvärvat och tillträtt en fullt uthyrd logistikfastighet i Nyköping. I samband med transaktionen tecknas ett 10-årigt avtal med Hedin Parts & Logistics AB, ett dotterbolag inom Hedin Group. Årshyran, som är fullt indexreglerad, uppgår till cirka 28 miljoner kronor.


Det polska byggbolag Lambds stäms av Byggnads på 1,4 miljoner för brott mot kollektivavtalet.

Byggnads stämmer polskt byggbolag för brott mot kollektivavtal

Bolag Fackförbundet Byggnads stämmer det polska byggbolaget Lambda AS i Arbetsdomstolen. Företaget har arbetat som underentreprenörer åt Skanska och Peab vid bland annat sjukhus- och universitetsbyggnationer i främst Småland och Blekinge. Byggnads granskning visar att företag systematiskt betalat ut för låga löner och ersättningar till ett 115-tal anställda inom bolaget.


Andreas Gustafsson, vd för Götenehus Group

Tre varsel på ett halvår – så ser Götenehus vd på den vikande marknaden

Bolag Tre varsel på ett halvår som omfattar totalt 115 anställda ska leda till sänkta omkostnader på årsbasis med cirka 80 miljoner kronor för Götenehus. Bolaget brottas precis som hela branschen med kraftigt vikande efterfrågan och för Fastighetssverige berättar nu vd:n Andreas Gustafsson hur bolaget anpassar sig efter den nya verkligheten och varför ljusningen på marknaden sannolikt inte kommer under 2023.


Björn Thiemann, SVP och Head of Northern Europe på Prologis.

Prologis letar efter fallande änglar

Bolag Prislappen måste vara rätt när Prologis är ute efter att förvärva mark, fastigheter och andra företag vid denna tidpunkt. "Vi har starka fonder och kan köpa och investera när vi hittar en bra affär" säger Björn Thiemann, SVP för norra Europa till Fastighetssverige. Men det finns mörka moln vid horisonten.


Jani Nokkanen, CIO och partner på NREP i Finland.

"De flesta ser ingen osäkerhet i närheten till Ryssland"

Bolag NREP:s CIO och partner Jani Nokkanen synar fördelarna och nackdelarna samt de heta och svaga segmenten på den finska fastighetsmarknaden.


Joacim Sjöberg är ny vd för Castellum.

Det blir Castellums fokus under nye vd:n

Bolag Efter Rutger Arnhults avsked har branschens mest uppmärksammade vd-stol nu fyllts sedan Joacim Sjöberg utsetts till vd för Castellum på permanent basis. För Fastighetssverige ger Joacim Sjöberg sin syn på nya rollen, perioden som tf vd, styrkan i att ha suttit i styrelsen för bolag och hur han ser på Castellums position nu och inför framtiden och vilka fastigheter bolaget kommer fokusera på framöver.


Ilija Batljan, vd för SBB.

Batljan: SBB har en väldigt stark kreditportfölj

Bolag Fastighetsbolaget SBB har en väldigt stark kreditportfölj. Det budskapet kablades ut av vd Ilija Batljan i samband med en kreditkonferens anordnad av Pareto, det rapporterar Dagens industri.


CBRE rekryterar hyresgästrådgivare

Bolag CBRE har rekryterat Alexander Wijkman som Director till affärsområdet Occupier, Tenant Representation.


Sverker Källgården.

Cibus tar in 810 miljoner i emission – rabatt på drygt tio procent

Bolag Cibus har genomfört en riktad nyemission vilket innebär att bolaget tillförs cirka 810 miljoner kronor före transaktionsrelaterade kostnader.


Per Berggren, Joacim Sjöberg och Roger Akelius.

Castellum siktar på arbetsro med Sjöberg: "Behöver lite lugn och ro nu"

Bolag Efter två turbulenta år med flera vd-byten och ett stort förvärv av Kungsleden siktar Per Berggren och Castellum in sig på en mer lugn period med Joacim Sjöberg som ny permanent vd vid rodret. För Fastighetssverige berättar han mer ingående varför valet föll på den tidigare tf vd:n, varför han kommer att vara en tillgång under dessa ekonomiskt utmanande tider och hur han ser på bolagets aktiekurs som just nu skvalpar kring ett så lågt värde som inte setts sedan sommaren 2016. Även Roger Akelius kommenterar tillsättningen av Joacim Sjöberg.