Image
Mikael Lundström. Obs. Bilden är ett montage.

Nya marknadsläget för kontorsuthyrning: "Kommer behövas mer konsulthjälp för att hyra ut lokaler"

Bolag Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och adderar uthyrning av kommersiella lokaler tills sitt utbud – en satsning som kommer ledas av Jessica Gräsberg. Svefas vd Mikael Lundström berättar för Fastighetssverige varför man väljer att lansera nysatsningen nu, läget på uthyrningsmarknaden för kontor, målsättningen för det uthyrningsbenet och om nyckelrekryteringen av Jessica Gräsberg.


Ivar Tollefsen.

Tollefsen slår tillbaka mot mutanklagelserna i Heimstaden Bostad

Bolag Norska miljardären Ivar Tollefsen slår undan mutanklagelser återger nyhetsbyrån Finwire från Bloomberg News rapportering.


Oscar Properties kallar till extra bolagsstämma.

Oscar Properties kallar till extra bolagsstämma

Bolag Aktieägarna i Oscar Properties kallas till extra bolagsstämma måndagen den 17 juni. Förslag till beslut avseende antal styrelseledamöter samt val av styrelseledamöter och styrelseordförande kommer att presenteras senast i samband med stämman uppger bolaget.


Rivning av byggnad, som dock inte har något med det bygge som artikeln handlar om.

Artikelserien del 2: Konkurs, ockupation och miljardskulden

Bolag I andra delen av Fastighetssveriges artikelserie om konkurser och rekonstruktioner gör vi ett nedslag i en turbulent historia från 2009.


Sverker Källgården.

Så ska Nivika ta nästa steg med Sverker Källgården i vd-stolen

Bolag Sverker Källgården är tillbaka i hetluften och blir ny vd för Nivika. För Fastighetssverige berättar Sverker Källgården varför han ser bolaget som en perfekt matchning, hur Nivika ska gå framåt med honom som vd, om att ha grundaren och tidigare vd:n Niclas Bergman kvar i en operativ roll i bolaget och varför han tycker att bolaget står väl rustade för att växa i rådande marknadsklimat.


Nivika utser Sverker Källgården till ny vd

Bolag Styrelsen för Nivika Fastigheter har utsett Sverker Källgården till ny vd för bolaget. Han tillträder sin nya roll den 1 juni 2024.


2012 vill Ruric sälja en av sina fastigheter i Sankt Petersburg på Blocket. Förslaget är att den ska säljas till högstbjudande, dock för lägst 1,5 miljoner dollar.

Del 1: Rekonstruktioner vi minns

Bolag Bland konkurser och rekonstruktioner har Fastighetssveriges reporter nu dykt ner i omdanande händelser från förr. I en artikelserie kommer nu rekonstruktioner och konkurser vi minns. Först ut är Ruric, där slutet som börsbolag kom för tio år sedan.


Andreas Gustafsson, avgående vd och föreslagen styrelseordförande för Götenehus.

Andreas Gustafsson om att lämna vd-posten – och leda styrelsen i Götenehus

Bolag Götenehus vd, Andreas Gustafsson, lämnar posten i augusti och kommer då att efterträdas av Anna Hernefrid, som fram tills nu varit vd för Vårgårdahus. Fastighetssverige har talat med Andreas Gustafsson om hans tankar om avgåendet, hans båda nya roller och framtiden för bolaget.


Easy Depot fortsätter sin tillväxtresa och förhandlar nu bland annat om förvärv av över 30 nya fastigheter.

Easy Depot förhandlar om förvärv av över 30 fastigheter

Bolag Fastighetsbolaget Easy Depot rekryterar Daniel Holmberg, med lång erfarenhet inom branschen, som projektledare på byggsidan för Easy Depot. En roll som bolaget anser blir allt viktigare när man nu växlar upp tempot och ligger i diskussion om över 30 fastighetsförvärv.


Christina Kazeem & Thomas Tranberg, nya i Hifabs styrelse.

Nya ansikten i Hifab Groups styrelse

Bolag Vid årsstämman den 7 maj 2024 valdes Christina Kazeem, vd för Link Arkitektur och Thomas Tranberg, Vice vd och ansvarig för kommersiella fastigheter på Bonnier Fastigheter, in som ordinarie styrelseledamöter i styrelsen för Hifab Group AB.


Litografen 8 i Eskilstuna.

SLP tillträder logistikfastighet i Eskilstuna

Bolag Förvärvet av fastigheten Litografen 8 i Eskilstuna, som SLP offentliggjorde i april, har nu gått igenom. Transaktionen var villkorad av att Inspektionen för strategiska produkter i Sverige fattade beslut om att godkänna investeringen.


Jacob Karlsson berättar för Fastighetssverige om sina och K-Fastigheters Göteborgsplaner.

Jacob Karlssons ambition för Göteborgsmarknaden

Bolag K-Fastigheters vd Jacob Karlsson ser Göteborgsmarknaden som den viktigaste för bolaget de kommande åren. För Fastighetssverige berättar han varför bolaget vill fokusera på landets näst största stad, hur man ska växa och varför han svängt i åsikten kring att inte sälja några fastigheter.


Oscar Properties gör omtag i sin rekonstruktionsansökan efter att en första fått avslag.

Oscar Properties gör omtag i rekonstruktionsansökan

Bolag Efter att Oscar Properties ansökan om rekonstruktion fick avslag i fredags, något Fastighetssverige var först med att rapportera om, meddelar bolaget i ett pressmeddelande att man lämnat i en ny ansökan.


Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta.

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.


Oscar Properties rekonstruktionsansökan har fått avslag av tingsrätten.

Oscar Properties rekonstruktionsansökan avslås

Bolag Konkurshotade Oscar Properties får inte godkänt på sin rekonstruktionsansökan, det framgår av tingsrättens beslut som Fastighetssverige tagit del av. Det innebär att den planerade konkursförhandlingen satt till den 20 maj fortfarande kvarstår.


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Nyfosa genomför nyemission – avyttrar inte sin andel i Söderport

Bolag Nyfosa genomför riktad nyemission av 17 miljoner stamaktier och tillförs cirka 1,7 miljarder kronor – kvarstår som ägare i Söderport-JV:t efter emissionen.


Kåpan Pensioner och Fjärde AP-fonden köper Länsförsärkringas andel i Svenska Handelsfastigheter

Bolag Svenska Handelsfastigheters storägare Kåpan Pensioner och Fjärde AP-fonden har påkallat förvärv av Länsförsäkringar Livs aktier i Svenska Handelsfastigheter. Efter affären kommer de båda att äga knappt hälften var av bolaget, medan vd fortsatt kommer att äga en minoritetspost.


Anna Jepson.

Anna Jepson blir ny CFO för Atrium Ljungberg

Bolag Anna Jepson tillträder rollen som ny CFO den 1 december 2024. Hon kommer närmast från Besqab där hon varit CFO.


Magnus Andersson, vd Besqab.

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under onsdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.


Jacob Torell och Erik Selin.

Wallenberg och Selin bildar nytt fastighetsbolag

Bolag Erik Selins Next Step Group och Wallenbergarnas Vectura Fastigheter bildar ett nytt bolag kallat Steptura, det rapporterar flera medier. Det initiala fastighetsvärdet i bolaget är drygt fyra miljarder kronor.