Image
Det är stor efterfrågan på industrimark runt Stockholm.
Det är stor efterfrågan på industrimark runt Stockholm. Bild: Arkivbild Jönköpings kommun.

Värmdö kommun säljer 55 600 kvadratmeter industrimark

Transaktioner Värmdö kommun har avyttrat 55 600 kvadratmeter detaljplanelagd mark i Älvsby industriområde i 21 separata transaktioner. Marken är planlagd för näringslivsändamål och får exploateras till cirka 50 procent. Köpeskillingen uppgår till cirka 80 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Mars 2022

New Property Transaktion har agerat rådgivare till Värmdö Kommun.
Älvsby industriområde ligger strategiskt beläget mitt på Värmdö med bra access till samtliga stora leder. Området kommer bebyggas med små till medelstora lokaler för näringslivsändamål.

– Vi har sett en ökad efterfrågan från företag att etablera sig på Värmdö och tror att Älvsby kommer bli ett etablerat område med mycket nyföretagande. Genom denna satsning skapas många nya arbetstillfällen och bidrar till utveckling på Värmdö, säger Cecilia Lejon kommundirektör, Värmdö kommun.

– Efterfrågan på industrimark i samtliga kommuner i Stockholm har kraftigt ökad det senaste året samtidigt som utbudet för tillfället är väldigt begränsat. Detta har lett till en snabb prisökning på detaljplanelagd mark där vi på vissa ställen sett mer än en dubblering av värdet det senaste året, säger Fredrik Leifland, vd på New Property.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

New Property på Branschguiden

New Property tar ett brett grepp på fastigheter och lokaler. Vi skapar och genomför stora och små fastighetstransaktioner över hela landet samtidigt som vi är Sveriges främsta uthyrningskonsult – med fokus på Stockholm. Det är ett stort arbetsfält som betyder att vi kan öppna fler dörrar till en god affär. Och – att vi har resurser att hjälpa dig från idé till slutförande.

Läs mer om New Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige