Image

Zenergy tecknar avsiktsförklaring med K-Fastigheter

Bolag Zenergy har tecknat en avsiktsförklaring med K-Fastigheters moderbolag Karlsson Equity Holding AB som ägs av Jacob Karlsson och Erik Selin gällande investeringar i Zenergy AB, dels beställning av Zenergy ZIP-Bostäder till ett värde om cirka 700 miljoner kronor och dels genom möjligt delägarskap.
Publicerad den 21 Juni 2017
Zenergy ZIP-Resident, bostäder Bild: Zenergy
Zenergy ZIP-Resident, bostäder

Zenergy AB har träffat en avsiktsförklaring med Karlsson Equity Holding AB som syftar till ingåendet av ett ramavtal för långsiktigt samarbete och beställning av Zenergy ZIP-Bostäder innefattande totalt cirka 750 lägenheter under en femårsperiod till ett totalt beräknat försäljningsvärde om cirka 700 miljoner kronor.

Det långsiktiga samarbetet och Karlsson Equity Holding AB beställningsåtagande är villkorat av att ett första byggprojekt om 26 lägenheter i Ödåkra blir godkänd vid slutbesiktning under 2018.

Ytterligare villkor för det långsiktiga samarbetet, beställningsåtagandet och påbörjande av Ödåkra projektet är att extra bolagsstämma i Zenergy AB:

• dels beslutar om införandet av ett nytt, röststarkt aktieslag (A-aktier), som vardera ger rätt till 10 röster, och samtidig ”omstämpling” av befintliga aktier (och teckningsoptioner) till B-aktier (som vardera oförändrat ger rätt till en röst), vilket förutsätter ändring av bolagsordningen;
• dels beslutar att vederlagsfritt emittera teckningsoptioner till Karlsson Equity Holding AB som ger Karlsson Equity Holding AB rätt att inom 30 månader från bolagsstämman teckna aktier i Zenergy AB motsvarande totalt 20 % av kapitalet i Zenergy, fördelat på 10 % röststarka A-aktier samt 10 % B-aktier till en kurs om 3,50 kronor per aktie.

Styrelsen för Zenergy AB avser att kalla till extra bolagsstämma för beslut om ändring av bolagsordning, införande av nytt aktieslag samt emission, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, av teckningsoptioner.

FAKTA/ Zenergy AB är ett svenskt företag grundat 2009 som utvecklar, tillverkar och säljer brandsäkra, energi- och miljöbesparande moduler och byggmaterial för flexibla lösningar. Zenergy baserar sin modultillverkning på en egenutvecklad patenterad teknik: Zenergy ZIP-Elementet. Ett högisolerande material i sandwichkonstruktion med en isolerande kärna i mitten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige