Image

”Här kan jag hyra ut hur mycket som helst”

Lokalmarknadsdagen februari När framtidens kontorslägen i Göteborg diskuterades på Lokalmarknadsdagen förespråkade Göteborgs Lokallots Sven Fraenkel en förtätning i centrum. - Bygg på och förtäta där det finns puls, och det är främst i centrala stan. Här kan jag hyra ut hur mycket som helst. Till kanonhyror, sa Sven Fraenkel.
Publicerad den 18 Februari 2015
P-G Persson, Björn Siesjö och Sven Fraenkel. Bild: Katrin Berndt
P-G Persson, Björn Siesjö och Sven Fraenkel.

Problemet är naturligtvis att det inte finns speciellt många ytor i centrum att hyra ut. Vakansgraden i CBD är rekordlåg, under tre procent.

Stadsarkitekt Björn Siesjö konstaterade att en förtätning i centrum inte räcker till på långa vägar.

- Fram till 2035 kommer vi att behöva 800 000 till 1 000 000 kvadratmeter och det finns det inte plats för i CBD. Vi måste bygga på nya områden och den viktigaste parametern är kommunikationer, helst spårbundna, sa Björn Siesjö.

Platzers vd P-G Persson nämnde Gamlestaden som ett framtida kontorsläge.
- Vi tror på knutpunkter för kollektivtrafik. Det händer mycket i Gamlestaden och kommer att hända mycket framöver, sa P-G Persson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige