Image
Cecilia Fasth, Anders Åberg, Karl Persson och moderatorn Carin Hjulström.
Cecilia Fasth, Anders Åberg, Karl Persson och moderatorn Carin Hjulström. Bild: Rasmus Thedin

Fasth: ”Jag känner mig som Bubkas konkurrenter”

Lokalmarknadsdagen februari Prisbilden i Göteborg är hög. Eklandia vill växa, men har svårt för att nå fram. - Kommer ni ihåg stavhopparen Sergej Bubka? Jag känner mig ibland som hans konkurrenter. Det spelar ingen roll hur jag gör, även om jag bortser från vakanser och stämpelskatt, så är jag långt efter. Det är som med Bubka, oavsett vad konkurrenterna gjorde så hoppade han en halvmeter högre, säger Eklandias vd Cecilia Fasth.
Publicerad den 18 Februari 2015

Tillsammans med Newsecs Anders Åberg och CBRE:s Karl Persson diskuterade hon Göteborgs transaktionsmarknad på Lokalmarknadsdagen.

Marknaden är stekhet och 2014 slogs ett nytt transaktionsrekord, 14 miljarder kronor.

- Problemet är att det saknas alternativ på dagens marknad. Vad Eklandia gör är att vi försöker investera i utvecklingsprojekt istället för att bara byta fastigheter med andra, säger Cecilia Fasth.

Konsulterna pratade om ett trendbrott på den göteborgska marknaden, då den internationella närvaron har ökat.

- Under sista kvartalet 2014 nettoköpte de internationella för första gången sedan 2009. Vi tror på en fortsättning på den här trenden, säger Anders Åberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige