Image
Camilla Mattsson.
Camilla Mattsson. Bild: WSP

WSP rekryterar Camilla Mattsson som ny hållbarhetschef

Karriär Camilla Mattsson tillträder som ny hållbarhetschef på WSP den 1 juni. Hon är civilingenjör i grunden och har en bred bakgrund inom hållbarhet, framför allt från samhällsbyggnadsbranschen.
Publicerad den 4 April 2022

Camilla Mattson har sin akademiska grund inom kemisk industri och materialteknik. Hållbarhetsarbete har varit centralt genom hela hennes karriär. Hon har till exempel arbetat med social hållbarhet och hållbar textilproduktion på H&M, som hållbarhetskonsult och chef på Sweco samt Iterio och nu närmast som hållbarhetschef på Forsen.

– Med Camilla Mattsson som ny hållbarhetschef får vi en viktig pusselbit i att samla bolagets alla kompetenser och starka drivkraft inom hållbarhet och klimat. WSP är en av de starkaste aktörerna i branschen och vi har inga planer på att slå ner på takten. Med Camillas bakgrund och erfarenhet är jag övertygad om att vi kommer fortsätta ta stora kliv framåt, säger Håkan Danielsson, vd, WSP Sverige.

Cirkulärt byggande och potentialen i att minska klimatpåverkan genom digitalisering och smartare stads- och samhällsutveckling är något som intresserar Camilla Mattsson särskilt mycket.

– WSP har en bra bredd inom de områden som intresserar mig. Därtill är WSP ett globalt företag med stor potential att påverka samhällsutvecklingen. Dessutom ser jag stora ambitioner på hållbarhetsområdet, både nu och framåt. Att få göra detta tillsammans med så många kompetenta och engagerade medarbetare är verkligen en förmån, säger Camilla Mattsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige