Image
Bild: WP Carey

WP Carey växer i Norden

Transaktioner Den amerikanska fastighetsfonden WP Carey växlar upp sin nordiska exponering genom ny sale and lease back-affär.
Publicerad den 7 Januari 2020
Annons
Image
Christopher Mertlitz. Bild: WP Carey
Christopher Mertlitz.

WP Carey, en av de största REIT-fastighetsfonderna på den europeiska marknaden, har genomför ett sale and lease back-affär av en logistikanläggning i Sverige, som en del av en större transaktion om cirka 360 miljoner kronor med Stark Group.

Genom transaktionen förvärvade WP Carey två strategiskt belägna logistikanläggningar i Danmark och Sverige om 46 100 kvadratmeter sammanlagt.

Stark Group grundades 1896 och är i dag Nordens största leverantör av bygg- och byggprodukter.

Christopher Mertlitz, executive director på WP Carey, kommenterar:

– Den här affären är ett bevis på styrkan i vår mer än 20-åriga historia på den europeiska sale and lease back-marknaden och det lokala nätverk som vi har byggt upp under åren. WP Carey har investerat i Norden sedan 2001 med fastigheter belägna i Danmark, Finland, Norge och Sverige, och vi fortsätter leta fastighetsaffärer av hög kvalitet med kreditvärdiga hyresgäster som Stark i hela regionen.

– Genom denna transaktion har Stark frigjort kapital för att fortsätta utveckla och växa sin verksamhet, och vi ser fram emot att fortsätta att stödja Stark framöver.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige