Image

Wonna I de Jong klar för Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan Hennes liv skulle kunna vara ett manus för en Hollywoodfilm – och just nu arbetar hon med ett nytt tv-koncept för att utveckla unga affärskvinnor. Wonna I de Jong, en av fastighetsbranschens mest fascinerande personligheter, kommer till seminariet Fastighetskvinnan 2014.
Publicerad den 2 Juni 2014
Wonna I de Jong kommer till seminariet Fastighetskvinnan 2014. Bild: Peter Ortvik.
Wonna I de Jong kommer till seminariet Fastighetskvinnan 2014.

Wonna I de Jongs liv innehåller allt från en barndom i det kommunistiska Polen under kommunisttiden och guldaffärer i Sovjet till framgångsrika fastighetsaffärer i Holland och Sverige. Hennes livshistoria har också snuddat vid spioneriutbildning och hon har blivit en känd tv-personlighet genom program som ”Den hemliga miljonären”.

Wonna I de Jong äger i dag – genom enskild firma, alltså inte genom aktiebolag – cirka 850 lägenheter, bland annat i Bredäng, Malmköping och Skärholmen.

På seminariet Fastighetskvinnan 2014 kommer hon att berätta om sitt liv och sin karriär, sina framtidsplaner och sin syn på marknaden i ett samtal med vår moderator Helena Stålnert.

- Jag ser fram emot det här. Det senaste året har jag varit ganska tillbakadragen och ägnat mig mycket åt min mor, som var sjuk och avled, 94 år gammal, i vintras. Hon var en fantastisk kvinna som har gett mig mycket styrka. Nu ser jag fram emot att träffa fastighetsbranschen och få berätta om mig själv och min verksamhet. Jag tycker om eventets koncept – att lyfta fram kvinnorna i branschen genom att visa upp framgångsrika förebilder, säger Wonna I de Jong.

För tillfället fokuserar hon mycket på Yxtaholms slott, som hon köpte år 2010, och där hon ska utveckla en ny spaanläggning.

Samtidigt arbetar hon med ett eget tv-koncept.

- Det är ett nytt format som jag hoppas att vi ska kunna sälja till olika länder. Vi ska lyfta fram unga affärskvinnor. Jag samarbetar med en producent i Los Angeles, som är väldigt stor inom realityshower. Jag vet inte när det ska kunna sändas, vi är fortfarande i planeringsstadiet.

Du blev känd för den breda allmänheten genom Kanal 5:s ”Den hemlige miljonären”. Hur har tiden sedan dess varit?
- Det har varit en spännande resa. Jag har fått mycket beröm, men också mycket kritik och rentav hat. Kändisskapet leder till mycket beundran, men det finns människor som har väldigt svårt för människor som är framgångsrika och tjänar mycket pengar.

Seminariet Fastighetskvinnan 2014 äger rum på Grand Hotel i Stockholm den 3 september.

Det är unikt på så vis att samtliga talare är kvinnor.

Det är till stor del ett klassiskt affärsseminarium som behandlar olika delar av den kommersiella fastighetsbranschen, men det handlar också om jämställdhets- och mångfaldsfrågor inom det svenska näringslivet.

Du kan läsa mer om seminariet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY