Image
Farnaz Mortazavi, Madeleine Rietschel och Cecilia Söderström diskuterar kompetensförsörjning på seminariet Fastighetskvinnan 2014.
Farnaz Mortazavi, Madeleine Rietschel och Cecilia Söderström diskuterar kompetensförsörjning på seminariet Fastighetskvinnan 2014.

Fastighetskvinnan – hur gör vi branschen mer attraktiv?

Fastighetskvinnan Fastighetsbranschen skriker efter kompetent personal. Hur ska branschen bli mer attraktiv i framtiden, inte minst bland unga kvinnor? På eventet Fastighetskvinnan 2014 kommer en panel, bestående av Farnaz Mortazavi på Fasticon Kompetens, Madeleine Rietschel på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd och Cecilia Söderström på Vasakronan att diskutera branschens kompetensförsörjning – i dag och i framtiden.
Publicerad den 30 April 2014

Fastighetsbranschen är mitt i en generationsväxling – nytt blod måste ta över när en stor del av kompetensen försvinner genom pensionsavgångar.

Hur lockar branschen till sig ungdomar i dag? Hur bör det göras framöver? Vad värdesätter dagens unga hos en arbetsgivare? När bör branschen gå in med riktade insatser?

Madeleine Rietschel jämför med arkitektyrket:

- Sveriges arkitekter har ett projekt där de försöker få små förskole- och skolbarn att bli intresserade av arkitektyrket. Jämför det med fastighetsbranschen, som har ett gymnasieprogram som heter VVS- och fastighetsprogrammet – det finns ju, lite raljant uttryckt, inte en tjej som blir intresserad av det! Vi har mycket att jobba med.

Panelen som ska diskutera branschens kompetensförsörjning på Fastighetskvinnan 2014 består av Farnaz Mortazavi, affärsområdeschef Rekrytering på Fasticon Kompetens, Madeleine Rietschel, verksamhetschef på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd och Cecilia Söderström, HR-chef på Vasakronan.

Seminariet Fastighetskvinnan 2014 äger rum på Grand Hotel i Stockholm den 3 september.
Det unika med eventet är att samtliga talare är kvinnor.

Det är till stor del ett klassiskt affärsseminarium, men det handlar också och jämställdhets- och mångfaldsfrågor i näringslivet med inriktning mot fastighetsbranschen.

På specialsajten www.fastighetssverige.se/fastighetskvinnan kan du följa arbetet med seminariet Fastighetskvinnan 2014. Här presenterar vi fortlöpande nyheter kring eventet allt eftersom pusselbitarna faller på plats.

Du anmäler dig här.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2022

Var: Grand Hotel, Stockholm

När: 8 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:


Arrangörer:
Partners:


Mer från Fastighetssverige