Image

Wihlborgs säljer hotell för nästan 100 miljoner

Transaktioner Hotell Mollberg i centrala Helsingborg har hyrts av Elite Hotel Mollberg sedan 1990. Hyresgästen köper nu hotellet av fastighetsägaren Wihlborgs med omgående tillträde.
Publicerad den 3 November 2011
Bild: Elite Hotels

– Mollberg är ett unikt hotell. Förvärvet av fastigheten ingår i vår långsiktiga plan för att utveckla produkten. Jag räknar med att vi kommer att investera ytterligare 30 miljoner kronor i fastigheten under de närmsta åren, säger Bicky Chakraborty, vd och ägare till Elite Hotels.

Fastigheten omfattar cirka 8 000 kvadratmeter, varav drygt 7 600 kvadratmeter hyrs av Elite Hotel. I övrigt finns det tre butikslokaler i huset.

Hotell Mollberg har en lång och spännande historia. Namnet kom till redan 1802 när Peter Mollberg köpte det gästgiveri som låg på platsen. Under årens lopp har huset sedan rivits, byggts upp och byggts om.

– Elite Hotels kontaktade oss och framförde en önskan om att få köpa fastigheten. Vi har samarbetat under många år och vi vet att det är en seriös aktör som kan ta väl hand om huset. Därför känns det rätt att fullfölja försäljningen, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Elite Hotels hyr även Wihlborgs fastighet Terminalen 2 i centrala Helsingborg där Elite Hotel Marina Plaza ligger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige