Image

Wihlborgs höjer utdelningen

Bolag Wihlborgs förvaltningsresultat ökar med tolv procent för helåret 2014 och utdelningen höjs med en 50-öring till 4,75 kronor.
Publicerad den 12 Februari 2015
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Hyresintäkterna ökade med nio procent till 1 856 miljoner kronor (1 704).

Driftsöverskottet ökade med tio procent till 1 357 miljoner kronor (1 235).

Förvaltningsresultatet ökade med tolv procent till 839 miljoner kronor (746).

Värdeförändringar uppgick till -396 miljoner kronor, vilket gör att årets resultat stannar på 395 miljoner kronor (1 063), motsvarande ett resultat per aktie om 5,14 kronor (13,83).

Styrelsen föreslår en utdelning om 4,75 kronor (4,25).

För Q4 uppgick intäkterna hyresintäkterna till 468 miljoner kronor (453) och förvaltningsresultatet till 200 miljoner kronor (185).

? Siffrorna för 2014 visar att Wihlborgs står starkt, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

- Vårt förvaltningsresultat är det bästa någonsin, en ökning med 12 procent. I förvaltningen tjänade vi 11.55 kronor per aktie i fjol och ytterligare 2,37 kronor per aktie i projektutveckling.

- Detta är vårt tionde årsbokslut och vi kan konstatera att vi varje kvartal under hela tioårsperioden lyckats öka driftsöverskottet jämfört med motsvarande kvartal året innan. Så även detta kvartal.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige