Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Axel Ohlsson

Wihlborgs bygger nytt till Region Skåne

Bygg/Arkitektur Wihlborgs har vunnit en upphandling avseende en transportanläggning för Region Skåne. Avtalet som nu tecknats innebär att Wihlborgs kommer att bygga en anläggning om 2 300 kvadratmeter med tillhörande parkeringsplatser och logistikytor.
Publicerad den 21 Maj 2019

Avtalet avser lokaler för Skånetransport som ansvarar för Region Skånes samlade vagnpark om 780 fordon och utför transporter mellan verksamhetens olika enheter i Skåne. Den nya anläggningen har ett läge som gör att transporternas miljöpåverkan minskar tack vare närheten till Malmö och Lund samt det större vägnätet med påfarter till E6, E20 och E22.

– Region Skåne är en av våra största hyresgäster och vi är förstås glada att kunna möta deras behov av en modern, funktionell transportanläggning. Här får de ett utmärkt kommunikationsläge som underlättar för effektivitet och ger snabb access till deras viktigaste noder, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Anläggningen byggs på fastigheten Kirseberg 31:53 vid Segevång i Malmö och omfattar 920 kvadratmeter kontors- och omklädningsutrymmen samt distributionscentral och verkstad om 1 340 kvadratmeter. Region Skåne hyr hela fastigheten om totalt 11 000 kvadratmeter tomtyta på ett tioårigt avtal. Investeringen beräknas till 58 Mkr. Byggstart sker i Q2 2019 och inflyttning planeras till Q3 2020.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige