Image
Wästbygg ska bland annat bygga en förskola åt Varbergs Fastighets AB.
Wästbygg ska bland annat bygga en förskola åt Varbergs Fastighets AB. Bild: Wästbygg

Wästbygg får order i Varberg värd 56 miljoner kronor

Transaktioner Byggbolaget Wästbygg har tecknat avtal med Varbergs Fastighets AB om att bygga en räddningsstation i Väröbacka och en förskola i Trönningenäs. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till 56 miljoner kronor och båda projekten byggstartar under våren 2023.
Publicerad den 25 Februari 2023

Räddningsstationen, med personalutrymmen och hall för utryckningsfordon, omfattar cirka 700 kvadratmeter och ska överlämnas till beställaren i januari 2024. Trönningenäs förskola byggs i två sektioner med gemensam matsal och mottagningskök mitt i byggnaden. Här ska 80 förskolebarn kunna tas emot när förskolan är klar för inflyttning under hösten 2024.

– Det känns positivt att vi har kunnat vara konkurrenskraftiga i båda dessa upphandlingar och vi ser fram emot att få bygga två fina samhällsfastigheter åt Varbergs Fastighets AB, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige