Image

Wallenstam samarbetar och hyr ut

Uthyrning Wallenstam hyr ut 2 000 kvadratmeter till Schneider Electric på Mölndalsvägen 81 i Göteborg. Wallenstam ska i samarbete med Schneider energioptimera fastigheten för att uppnå Green Building-nivå.
Publicerad den 14 November 2011
Wallenstam hyr ut 2 000 kvadratmeter till Schneider Electric på Mölndalsvägen 81 i Göteborg. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Wallenstam hyr ut 2 000 kvadratmeter till Schneider Electric på Mölndalsvägen 81 i Göteborg. Bild: Wallenstam.

Energianvändningen i byggnaden ska sänkas med 25 procent.

Utöver detta projekt ska ytterligare fem Wallenstamfastigheter i Göteborg energioptimeras på liknande sätt.

– Dessa projekt blir ytterligare ett steg i arbetet med att sänka vår totala energianvändning. Utöver arbetet med att skapa en Green Building-fastighet längs Mölndalsvägen räknar vi med att göra en energibesparing i berörda fastigheter med i genomsnitt 12 procent, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Fastigheten på Mölndalsvägen 81 kommer genomgående att förses med Schneiderprodukter och är tänkt att fungera som ett slags demohus. Schneider Electric är en aktiv deltagare i Green Building Council i Sverige och hjälper dagligen fastighetsbolag både med att energioptimera sina fastigheter och designa energieffektivt.

– Givetvis är det viktigt att även våra egna kontorslokaler är energieffektiva. Det var faktiskt en avgörande faktor i valet av Wallenstam för vårt nya Göteborgskontor, säger Charlotta Målargård, kommunikationschef på Schneider Electric.

Övriga Wallenstamfastigheter som kommer att omfattas av energioptimeringsprojekten är belägna på Första Långgatan, Kungstorget, Mölndalsvägen och Gamla Almedalsvägen.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Wallenstam i deras projekt att energieffektivisera flera av deras fastigheter. Det är extra roligt eftersom vi dessutom delar samma höga ambitionsnivå för både miljöpåverkan, inomhusklimat och resurseffektivitet, fortsätter Charlotta Målargård.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige