Image

Wallenstam bygger i Norra Djurgårdsstaden

BYGG Wallenstam är en av de utvalda fastighetsägare som ska bygga i Norra Djurgårdsstaden, etapp 2. Wallenstam ska bygga 100 hyresrätter med byggstart 2012.
Publicerad den 1 Mars 2010

Norra Djurgårdsstaden ska bli ett internationellt föredöme inom hållbar stadsutveckling och är en fortsatt utveckling av det arbete som startade med Stockholms stads satsning i Hammarby Sjöstad.

- Vi ser fram emot att vara med och påverka utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden och bidra med vår erfarenhet inom hållbar stadsutveckling. När vi bygger gör vi det med miljön i fokus, i våra senaste nyproduktioner har lägenheterna ett energibehov som är en halvering av de krav som Boverket kräver, säger Hans Wallenstam vd för Wallenstam.

Wallenstam har precis färdigställt 49 hyreslägenheter i Hammarby Sjöstad, Stockholm, 100 lägenheter i Högsbo, Göteborg och bygger just nu 267 hyreslägenheter på Kungsholmen vid Essingeledens brofäste i Stockholm och 59 hyresrätter i Stärtered, Partille.

Den planerade nybyggnationen i Norra Djurgårdsstaden är en del av den avsiktsförklaring som nyligen undertecknats mellan Stockholms stad och involverade byggherrar för att utveckla en miljöstadsdel i världsklass.

Projektet ingår som ett av 18 stadsutvecklingsprojekt i världen i ett globalt klimatprogram som initierats av Clinton Climate Initiative som arbetar för att utveckla lösningar för klimatsmarta samhällen. Arbetet sker i samarbete med US Green Building Council.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige