Image
I projektet Telegrafen 21 i Nynäshamn har Viva Bostad nu avyttrat höghuset till höger samt en angränsande del av till detta.
I projektet Telegrafen 21 i Nynäshamn har Viva Bostad nu avyttrat höghuset till höger samt en angränsande del av till detta. Bild: Viva Bostad

Viva säljer bostadsfastigheter till Industricentralen för 654 miljoner

Transaktioner Viva Bostad har avyttrat och frånträtt, i två separata affärer, två hyresfastigheter i centrala Södertälje och i Nynäshamn med totalt 311 lägenheter och 14 550 kvadratmeter uthyrbar area, samt tillhörande garage. Köpare är AB Industricentralen. Telegrafen 21 i centrala Nynäshamn omfattar 175 lägenheter och 8 340 kvadratmeter uthyrbar area. Den tidigare avyttrade fastigheten till samma köpare är Sländan 8 i Södertälje omfattande 136 lägenheter och 6 214 kvadratmeter uthyrbar area. Det sammanlagda fastighetsvärdet uppgår till 654 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Juli 2022

– Vi är stolta över att tillsammans med Magnolia Bostad ha färdigställt dessa attraktiva bostadshus, med bland annat ett höghus på 18-våningar, på två unika platser. En del av Telegrafen i Nynäshamn avyttrades separat som bostadsrätter. Det är roligt att AB Industricentralen nu tar över som en stark och långsiktig ägare till dessa bostäder med mycket attraktiva boendekvaliteter och en spektakulär gestaltning, säger Viva Bostads vd Fredrik Eliasson.
– Vi är glada över att få förvärva dessa centrala och tilltalande fastigheter med attraktiva hyresnivåer. Dessa nyproducerade hyresfastigheter i Stor-Stockholm passar vår långsiktiga investeringsprofil, säger Industricentralens vd Carl Hirsch.

Säljaren hade Born Advokater som juridisk rådgivare och Pangea var mäklare av Telegrafen.

AB Industricentralen, som är ett familjeägt fastighetsbolag som grundades 1929, hade AG Advokat som juridisk rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

AG Advokat på Branschguiden

AG Advokat är en affärsjuridisk byrå med spetskompetens mot fastighetsbranschen och entreprenadsektorn.
Med mer än 30 års erfarenhet och över 60 jurister erbjuder vi djupgående branschkunskap och lämnar rådgivning med fokus på affärsmässiga lösningar. Vi gör det komplexa enkelt. Oavsett om det avser tidiga skeden, projekt, byggande, hyra, transaktion, finansiering, offentlig upphandling, avtal eller tvist är vi en självklar samarbetspartner. AG Advokat är en av Sveriges främsta advokatbyråer inom våra verksamhetsområden, med flera omnämnanden hos svenska och internation...

Läs mer om AG Advokat på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige