Image
Viktor Mandel.
Viktor Mandel. Bild: Sveafastigheter Bostad

Viktor Mandel blir vd för Sveafastigheter Bostad Group

Bolag Viktor Mandel tillträder som vd för Sveafastigheter Bostad Group. Viktor Mandel är delägare och har suttit i bolagets styrelse de senaste fem åren samt varit partner och senior rådgivare på Brunswick Real Estate och Nordanö.
Publicerad den 5 Oktober 2020

Sveafastigheter har sedan 2003 arbetat med större stadsutvecklingsprojekt. De senaste fem åren har Sveafastigheter byggt upp en portfölj med över 1000 hyreslägenheter i förvaltning och mer än femtusen byggrätter för bostäder och vård- och omsorgsboende.

Bolaget har idag åtta affärsområden med verksamhet inom både förvaltning och utveckling av bostäder och samhällsfastigheter i 15 kommuner i Mälardalen och södra Sverige. Sveafastigheter har i dagsläget 800 lägenheter i produktion och kommer starta mer än 1 000 lägenheter per år de kommande åren.

– Sveafastigheter har gjort en fantastisk resa och byggt upp en imponerande hyresrättsportfölj i bra lägen. Samtidigt har företaget lyckats skapa bostäder i framkant, som plusenergihuset Neptun i Västerås och det vackra Florahuset i Stockholm. Sveafastigheter har goda samarbeten med ett flertal kommuner och är en viktig part i stadsutvecklingsarbetet. Nu ska vi ta nästa steg i organisationens utvecklande, säger Viktor Mandel.

– Hyresrätter och samhällsfastigheter är ett tryggt tillgångsslag som samtidigt bidrar till att lösa några av Sveriges stora utmaningar: bostadsbrist, brist på vårdboendeplatser och behovet av nya skolor.

– Viktor har över 15 års erfarenhet av fastighetsbranschen som analytiker och transaktionsrådgivare. Viktor har i styrelsearbetet visat på en exceptionellt god analytisk förmåga och riskbedömningskompetens med djup marknadskunskap i ett långsiktigt perspektiv. Med Viktor som vd kommer Sveafastigheter Group att ta ytterligare steg som ett av de mest innovativa och samtidigt trygga fastighetsbolagen i Sverige, säger Willem De Geer, styrelseordförande i Sveafastigheter Bostad Group AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Duon slopar planer på höghus vid Entré

Bygg/Arkitektur Trianon och JM vill bygga flera hundra bostäder intill köpcentrumet Entré i Malmö – men planen kommer att ändras något i samband med att markanvisningen nu måste förlängas. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige