Image

Victoria Park säljer tomtmark i Malmö

Transaktioner Victoria Park säljer tomtmark i Malmö för 43 miljoner kronor – försäljningspriset är 20 procent över bokförd värdering.
Publicerad den 22 December 2014

Victoria Park säljer en obebyggd fastighet till MKB i Malmö. Fastigheten kan enligt nuvarande detaljplan bebyggas med 9 000 kvadratmeter bostäder. Överlåtelsen sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 43 miljoner kronor. Victoria Park frånträder fastigheten under våren 2015.

- Vi har sedan tidigare byggt och sålt 200 lägenheter i området och ytterligare 133 lägenheter är nu ute till försäljning. Med dessa når vi den kritiska massa som krävs för att tillhandahålla ett kostnadseffektivt servicekoncept. Vi har nyligen utökat vår fastighetsportfölj med två större bostadsbestånd av hyresrätter, vilket är vår kärnverksamhet och fokus framöver, säger Victoria Parks vd Peter Strand.

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige