Image

Veidekke vill bygga 4 000 studentbostäder i Stockholm

Bolag Veidekke Entreprenad har ingått ett samarbetsavtal med Keywe AB, ett nystartat utvecklingsbolag vars affärside är att bygga bostäder för ungdomar och studenter, i kombination med att de skapar inomhusanläggningar för breddidrotten.
Publicerad den 21 Maj 2012
Varje projekt innehåller mellan 300-500 lägenheter. Totalt handlar det om byggnationer på 15-20 platser. Bild: Veidekke/Keywe. Bild: Veidekke/Keywe
Varje projekt innehåller mellan 300-500 lägenheter. Totalt handlar det om byggnationer på 15-20 platser. Bild: Veidekke/Keywe.

Keywe och Veidekke har den senaste tiden ansökt om ett flertal markanvisningar i Stockholm, men även i övriga delar av landet. Varje projekt innehåller mellan 300-500 lägenheter. Totalt handlar det om byggnationer på 15-20 platser.

- Vi ser samarbetet med Veidekke som en början på en lång och framgångsrik resa. Vi är övertygade om att samarbetet kommer att utvecklas till något riktigt positivt då Veidekke är en effektiv och duktig byggare samt att deras värderingar överensstämmer väl med Keywes, säger Peter Rollfelt, vd på Keywe.

- För oss är detta en jättemöjlighet som byggentreprenör att få vara med och lösa delar av det bostadsproblem som finns för ungdomar och samtidigt skapa mötesplatser för alla idrottsintresserade, säger Jonas Bill, affärsutvecklare, Veidekke Entreprenad AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige