Image
Veidekke tar över säkerhetsarbetet på Västlänken i Göteborg.
Veidekke tar över säkerhetsarbetet på Västlänken i Göteborg. Bild: Veidekke

Veidekke tar över säkerhetsarbetet på Västlänken i Göteborg

Bygg/Arkitektur Veidekke har fått i uppdrag av Trafikverket att utföra säkerhetsarbetet i Hagaprojektet som är en del av Västlänken i Göteborg. Uppdraget utförs löpande under en begränsad period.
Publicerad den 15 Februari 2023

Trafikverket beslutade nyligen att häva kontraktet med entreprenören som bygger Hagaprojektet i Västlänken. Veidekke har nu fått uppdraget att utföra säkerhetsarbeten så att arbetsplatsen kan lämnas över till entreprenörerna som ska slutföra projektet. Säkerhetsarbetet kan bland annat innebära att säkra arbetsområdet och upprätthålla säkerhetsfunktioner relaterade till miljötillstånd, tunnelskydd, markförstärkning, grävning, ledningsarbeten, vattenreningsverk, dränkning, asfaltering och trafikomläggningar.

– Vi är stolta över att kunna utföra säkerhetsarbete åt Trafikverket och att kunna bidra till att minimera konsekvenserna av att kontraktet hävdes för några veckor sedan. Vi kommer tillsammans med Trafikverket att säkerställa att arbetet utförs så effektivt som möjligt, i full transparens och med syfte att nå bästa resultat genom gott samarbete, säger Fredrik Indevall, regionchef Veidekke Anläggning Väst.

Arbetet startar omgående med en gemensam förståelse för nuläget i projektet, vilka åtgärder som ska genomföras och hur de ska prioriteras. Arbetet är tänkt att utföras som ett prestationskontrakt med löpande fakturering.

Projekt Haga omfattar en 1 700 meter lång tunnel och en ny tunnelbanestation i Haga. Stora delar av sträckan byggs som tunnlar i berg och består av en spårtunnel och en parallell service- och räddningstunnel. 250 meter av tunneln är en betongkonstruktion genom jord och lera, som går ut på att gräva i ett öppet schakt.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige