Image

Veidekke och Arcona bygger vinhotell

Bygg/Arkitektur Fabeges nya hotell på promenadavstånd från Friends Arena får temat – vin. Arcona och Veidekke har fått bygguppdraget.
Publicerad den 9 April 2014
Winery Hotel Bild: Archus Arkitekter
Winery Hotel

Hotellegendaren Ejnar Söder har tillsammans med HKC Hotels tecknat ett avtal med Fabege om att öppna The Winery Hotel. Hotellet, med byggstart i april, kommer att ha ett bärande tema på vin och vintillverkning, både i verksamheten med egen vintillverkning, och i lokalernas utformning och utseende.

Hotellet byggs på fastigheten Järvakrogen 3, vid korsningen E4/E18.

The Winery Hotel med 184 rum, är utformat för att få fyra stjärnor. Inspiration till hotellets design har bland annat hämtas från Wythe Hotel Brooklyn i New York City. Från hotellets lobby kommer man att se ekfaten där vinet lagras. I direkt anslutning finns ett vinotek där tusentals flaskor är grupperade efter ursprung.

Veidekke och Arcona har fått bygguppdraget av Fabege.

-Veidekke har sedan tidigare projekt haft ett nära och framgångsrikt samarbete med Fabege och vi sätter stort värde på att vi fått fortsatt förtroende. Extra roligt är att Veidekke och Arcona med gemensamma krafter ska genomföra uppdraget, säger David Grimheden, avdelningschef Veidekke Bygg Stockholm.

Samverkan mellan Veidekke och Arcona baseras på en involverande arbetsprocess med en samsyn på säkerhet, miljö och kvalitet där visionen är ett värdeskapande samspel med alla inbladade. Detta skapar sänkta kostnader, bättre kvalitet och funktionalitet för kunden, samt högre effektivitet och säkerhet för alla aktörer i projektet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige