Image
Veidekke bygger Torslandaskolan.
Veidekke bygger Torslandaskolan. Bild: Link Arkitektur

Veidekke bygger Torslandaskolan

Bygg/Arkitektur Veidekke ska på uppdrag av Lokalförvaltningen Göteborg Stad bygga Torslandaskolan F-6. Projektet är en totalentreprenad med en kontraktssumma på cirka 217 miljoner kronor och skolan beräknas vara färdigställd våren 2024.
Publicerad den 4 November 2021

I år fyller Göteborg Stad 400 år där byggnationen av Torslandaskolan F-6 är en del av jubileumssatsningen Rain Gothenburg. Med temat "Världens bästa stad när det regnar" lägger kommunen fokus på hållbarhet och att möta klimatförändringar som vi står inför. Därför vill man på Torslandaskolan göra vatten till en resurs i lek såväl som i den pedagogiska verksamheten.
– I Göteborg regnar det ungefär var tredje dag – och då får man inte bara gilla läget, utan göra det bästa möjliga tillsammans med byggentreprenören Veidekke som vi upplever ställer sin främsta organisation till förfogande att förverkliga vår vision. Här på Torslandaskolan vill vi att elever och pedagoger ska ha roligt när det regnar samtidigt som vi fördröjer vattnets väg ut i dagvattensystemet så att vi inte belastar ledningarna vid häftiga skyfall, säger Karl Johan Canestedt, senior projektledare på lokalförvaltningen, Göteborgs Stad.

I Veidekkes uppdrag ingår nyproduktion av cirka 8 900 kvadratmeter BTA och byggnaden uppförs i tre våningsplan. Skolan är även ett pilotprojekt i Lokalförvaltningens satsning på jämlik byggnation, vilken syftar till att göra de miljöer Lokalförvaltningen bygger mer tillgängliga, inkluderande och attraktiva för alla som använder dem, oavsett kön eller könsidentitet, ålder, funktionsvariationer och liknande aspekter. Så här kommer de närmare 600 elever, inkluderat elever från Grundsärskola, att få en skola med hög fokus på Hållbarhet och jämlikhet.
– Vi tackar Lokalförvaltningen Göteborg Stad för förtroendet, Vi ser fram emot att få vara med och bygga för våra barn och se till att de får en miljö för lärande i toppklass, säger Anders Holmqvist, arbetschef Veidekke Bygg Väst.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige