Image
Bromma sjukhus
Bromma sjukhus

Vectura fyller Bromma sjukhus med mer vård – vårdcentral dubblar ytorna

Uthyrning Trygg Hälsa Beckomberga Vårdcentral dubblar sina ytor i Vecturas Bromma sjukhus.
Publicerad den 23 November 2021

Vitaliseringen av Bromma sjukhus fortgår och huset öppnas upp och fylls med vård och service. Trygg Hälsa Beckomberga Vårdcentral är en av aktörerna som utökar verksamheten genom att fördubbla sina ytor och skapar på så sätt ett utökat vårdutbud för Brommabor.
– Vi har haft en väldigt god dialog med Beckomberga Vårdcentral och är glada för att vi kan vara med och bidra till deras fortsatta expansion och satsning här på Bromma sjukhus. De bedriver en vital samhällsfunktion och den görs än mer tillgänglig för Brommaborna genom utökning av befintlig verksamhet och tillskapandet av ny barnavårdscentral, säger Katarina Fu, affärsenhetschef samhällsfastigheter på Vectura.

Beckomberga Vårdcentral har tillsammans med Vectura drivit processen kring en utökad verksamhet. Utökningen möjliggör rekrytering av fler läkare och sjuksköterskor för att möta en stigande efterfrågan. Dessutom görs en satsning på en ny barnavårdscentral. Nuvarande ytor rustas upp och effektiviseras och en ny del byggs till. Totalt kommer Beckomberga Vårdcentral att dubblera verksamhetsytan från 400 kvadratmeter till 850 kvadratmeter på Bromma sjukhus.
– Vi är jätteglada att få nya fina lokaler på Bromma sjukhus och ser med glädje in i framtiden tillsammans med Vectura som samarbetspartner. Vi kommer nu få möjlighet att kunna få ta hand om våra patienter på ett bättre sätt och kommer att se över vilket behov som finns i närområdet för den vård vi ansvarar för, säger Anders Hellström, verksamhetschef på Beckomberga vårdcentral.

Beckomberga Vårdcentral har mångårigt vårdavtal med Region Stockholm och har drivit verksamhet på Bromma sjukhus sedan 2012. Färdigställandet av de nya lokalerna kommer att ske etappvis och vårdcentralen kommer att fortsätta driva verksamhet som vanligt under ombyggnationen. Helheten beräknas vara klar i samband med att renoveringen av huset färdigställs i början på 2023.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige