Image

Vaxholm kan starta bostadsbolag - igen

POLITIK För nio år sedan såldes det kommunala bostadsbolaget Vaxholmsbostäder. Nu är bristen på hyresrätter så stor i kommunen att man överväger att starta ett nytt kommunalt bostadsbolag.
Publicerad den 23 Maj 2008

När Vaxholm sålde sitt kommunala bostadsbolag 1999 gav det cirka 50 miljoner kronor in i kassan. Nu har man väldigt få hyresrätter vilket gör att man har svårt att få folk att flytta till kommunen i samband med rekryteringar, skriver Svenska Dagbladet.

För att komma tillrätta med problemet överväger nu kommunen att starta ett nytt kommunalt bostadsbolag.

– Försäljningen var den största katastrof som drabbat Vaxholms kommun, säger Jan-Olof Schill (s), ledamot i kommunstyrelsen, till Svenska Dagbladet.

Han hoppas nu på ett nytt kommunalt bolag. Men det är känsligt.

– Det är klart att det är ideologiskt känsligt att sju-åtta år efter försäljningen av det allmännyttiga bolaget diskutera att starta ett likadant, säger Lars Wessberg (m), vice ordförande i kommunstyrelsen, till tidningen.

Folkpartiet deklarerar öppet att man vill starta ett nytt allmännyttigt bostadsbolag för att säkra hyresrätterna.
– Ja, ska man garantera att det finns hyresrätter kvar kanske man får frångå den ideologiska principen och svälja hur verkligheten ser ut, säger Peter Jansson (fp), ersättare i kommunstyrelsen, till Svenska Dagbladet.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige